Am demisionat pentru că am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii, spune Virginia Mîndruță, directoarea Colegiului Național Hasdeu din Buzău / Aceasta acuză inspectoratul școlar de presiuni și ilegalități pentru ca o profesoară de Germană să predea Limba română, deși este „incapabilă să susțină orele” / Șefa ISJ, Daniela Palcău, neagă acuzațiile: Inspectoratul nu impune un profesor

19.565 de vizualizări
Liceul Hasdeu din Buzău / Foto: Facebook.com/ Cristina Bogdan
Directoarea Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Virginia Mîndruță, și-a dat demisia săptămâna trecută. Gestul vine pe fondul unor plângeri făcute de părinții elevilor din trei clase ale liceului, care semnalează mai multe probleme la orele susținute de o profesoară de limba română. Directoarea spune despre aceasta că a intrat pe catedra de Limba română într-un mod „care nu este conform cu mișcarea personalului didactic” și a explicat cum a fost chemată la inspectorat pentru a îi admite o cerere de completare a normei didactice a profesoarei, cerere care fusese depusă în afara calendarului de mobilitate și, conform regulilor, respinsă de directoare. „Speram să fie ce a fost în trecut, să nu fie repetabil și s-a dovedit a nu fi așa”, spune directoarea. „Este incapabilă să susțină orele” și îi insultă pe elevi la clasă, mai precizează cadrul didactic care și-a dat demisia din funcție pentru că „am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii”. Edupedu.ro a încercat să o contacteze telefonic și prin mesaje pe profesoara în cauză, dar nu am primit răspuns.

Directoarea Colegiul B.P. Hasdeu din Buzău și-a dat demisia din funcție săptămâna trecută. Aceasta acuză presiuni din partea conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ). Virginia Mîndruță spune că, în mai multe situații, șefa ISJ Buzău, Daniela Palcău, ar fi luat decizii fără să țină cont de hotărârile Consiliului de Administrație (CA) al colegiului buzoian sau de lege. Palcău neagă acuzațiile, într-o declarație pentru Edupedu.ro, și spune că încadrarea profesorilor este făcută de directorul școlii. Poziția șefei ISJ este mai jos, în articol.

De ce a demisionat directoarea Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Virginia Mîndruță?

“În principal am luat această decizie pentru că s-au repetat niște acțiuni cu care nu mai puteam să fiu de acord. N-am fost niciodată de acord, dar speram să fie ce a fost în trecut, să nu fie repetabil și s-a dovedit a nu fi așa. De aproape o lună de zile a trebuit să privesc în ochi niște elevi și niște părinți care pur și simplu nu mai puteau tolera situația ivită la clasă, anume faptul cp un profesor de limbă și literatură română este incapabil să susțină ore, nu mai spun la un nivel ridicat, e vorba de erori grave, de confuzii între termeni, de dezacorduri, ceea ce este absolut inadmisibil. Am cercetat și s-a dovedit că tot ce au spus părinții și elevii era adevărat”, spune directoarea.

Profesoara predă ore de limbă germană și la o altă școală din oraș, însă atunci când a pierdut orele de acolo, în 2021, a cerut ore în plus la Colegiul B.P. Hasdeu, unde este titular pe post de mulți ani. Ea ar fi depus actele pe 1 februarie 2021, deși termenul legal era 29 ianuarie, astfel Consiliul de Administrație (CA) al Colegiului a decis că nu poate să accepte cererea profesoarei. Însă directoarea a fost chemată la Inspectorat pentru a da explicații, susține aceasta, iar șefa ISJ, Daniela Palcău, i-ar fi cerut detalii și i-ar fi dat până la urmă decizie de aprobare a completării de normă a profesoarei, trecând peste decizia Consiliului de Administrație al Colegiului Hasdeu.

“Este vorba de un profesor care și-a întregit norma în școală într-un mod care nu este tocmai conform mișcării personalului didactic. Profesoara avea inițial ore de limbă germană, după aceea au apărut și câteva ore libere de Limba română și a solicitat întregirea planului. Eu atunci am refuzat pe motiv că a depus cererea de întregire după termenul legal, în care trebuiau depuse astfel de cereri și am crezut că lucrurile se opresc aici. Nu ascund că până la urmă chiar m-am gândit că e bine, pentru că știam că nici prestația la orele de limba germană nu este tocmai ok, dar urmarea a fost că am fost chemată eu la inspectorat, întrebată de ce nu i-am primit cererea, am dat notă explicativă că nu i-am primit cererea din motivele pe care vi le-am amintit și dumneavoastră.

Și, cu toate acestea, doamna a primit decizie de întregire a normei. Am mai ținut-o un an de zile pe germană și literatura universală, unde doamna a zis: „Eu am doctorat în limba română. Vă rog frumos să-mi dați ore de limba română” și anul acesta, pentru că a apărut încă o pensionare și nemaiputând să țin lucrurile în modul în care am făcut-o în anii precedenți, am încadrat-o și pe ore limba română la trei clase.

La toate trei clasele pe care le are doamna profesoară la încadrare a trebuit să asist la astfel de ședințe cu părinții și cu elevii în care efectiv nu am știut ce să le spun și atunci tot ce le-am spus a fost adevărul, modul în care a intrat profesoară în această școală. Părinții au spus noi nu ne vom opri aici, nu este acceptabil, trebuie să o schimbăm. Mi-au spus să o schimb de la clasă, dar cum să o duc la o altă clasă unde și acolo sunt niște copii care au și dreptul la învățământ de calitate”, a spus directoarea Colegiului pentru Edupedu.ro.

Presiunile inspectoratului școlar pentru ca profesoara să primească ore în plus au continuat, susține directoarea: ISJ a modificat și în acest an un plan de încadrare aprobat de CA al Colegiuui

“Demisia mea a survenit unui șir de evenimente asemănătoare, pentru că anul acesta când a trebuit să mă duc cu planul de încadrare pentru anul școlar următor din nou erau în plus ore de limbă română. Pățită fiind și văzând ceea ce se întâmplă, mi-am asumat responsabilitatea de a nu da libere aceste ore, de teamă să nu pățim încă o situație de acest gen, pentru că nici metodologia mișcării personal didactic nu este așa cum ar trebui să fie și permite intrarea într-o școală unor persoane fără niște filtre, fără niște măcar inspecții serioase la clasă. Dar asta este partea a doua.

Însă în acest an școlar m-am dus cu un plan de încadrare aprobat, discutat, analizat în Consiliul de Administrație (CA) și mergând la inspectoratul școlar s-au făcut presiuni să modific acest plan de încadrare. Am refuzat asta, spunând că este o decizie a Consiliului de Administrație și nu am nici dreptul și nici dorința să încalc această decizie și în consecință planul de încadrare a fost modificat. S-a scos la titularizare un post de Limba română, s-au scos 9 ore de Limbă engleză, s-au scos 4 ore de Fizică.

În contextul în care, mă rog, să zicem că pe Limba română a spus că sunt restrângeri, dar pe Fizică este criză de profesori, deci sub nicio formă nu există restrângere și am interpretat asta ca un act de forță, ca să mi se arate că dacă nu fac ceea ce mi se cere… De fapt, mi s-a și spus că mi se vor lua toate orele suplimentare și vor fi scoase la titularizare. Și, repet, nu este o chestiune de orgoliu sau de altceva. Pur și simplu știind cum stau lucrurile la Limba română, am fost precaută și am zis poate vor veni vremuri mai bune, poate vom avea drept în sfârșit să ocupăm posturile libere prin concurs”, spune directoarea Colegiului.

Inspectoarea generală Palcău susține că nu știe motivele demisiei directoarei

Șefa Inspectoratului școlar județean Buzău, Daniela Palcău, membră PSD, candidată la alegerile pentru Senat în 2020, a spus pentru Edupedu.ro că nu știe exact motivul demisiei directoarei Colegiului B.P. Hasdeu. „Nu am reușit să stau de vorbă cu doamna director. Demisia doamna depus-o pe data de 3 aprilie, nu a precizat care sunt motivele. Motivul pentru care doamna și-a dat demisia, personal, nu îl cunosc. Doamna nu a venit să prezinte personal această demisie. Am găsit documentul la mapă. Urmează să am o discuție cu dumneaei luni, pentru a vedea care este motivul și bineînțeles, cu siguranță, dacă este motiv personal, o să aștept conform legii cele 45 de zile, conform codului muncii”. Până la ora 17:30, luni, 8 aprilie, șefa ISJ nu a solicitat directoarei colegiului să vină la Inspectorat pentru a sta de vorbă.

Între timp, profesoara de limba română, care ar fi fost impusă directoarei de către șefa ISJ Buzău, a depus la Inspectorat un dosar pentru a se muta din Colegiul B.P. Hasdeu.

De cealaltă parte, șefa ISJ, Daniela Palcău, spune că în prezent este o anchetă în curs pentru a afla de ce profesoara a primit anul acesta ore în plus, care aparțineau altei profesoare. Daniela Palcău spune că, potrivit mobilității cadrului didactic, directorul nu poate muta un profesor de la clasă nejustificat.

“Încadrarea la clasă o face directorul unității. Schimbarea de la clasă a unui profesor s-a făcut de către directorul unității de învățământ. Încadrarea pe ore și pe clasă o face directorul. Doamna profesoară de limba română este titular al școlii vreo 10-12 ani. Doamna profesoară, de când este acolo titulară, a avut în ultimii ani și ore la plata cu ora. Asta înseamnă că școala i-a acordat peste cele 18 ore obligatorii de catedră și alte ore. Anul acesta doamna a fost dusă la o clasă, i s-au luat orele unei alte profesoare de română și i s-au dat doamnei respective. Motivul nu îl cunosc. Rămâne ca ancheta să concluzioneze, pentru că, la sesizarea părinților, am stat un pic de vorbă cu profesoara de la clasă, după care am dat sesizarea mai departe colegilor mei, adjuncți de specialitate, care vor soluționa cazul în termenul legal, adică mutarea”, a spus șefa ISJ Buzău.

„Trebuie să verificăm de ce profesorul de la clasă a fost schimbat și nu s-a mers pe continuitate, cum era firesc. Profesoara este de mulți ani în școală, am verificat cel puțin 2 ani de când sunt eu inspector general dacă a avut calificări de foarte bine, deci nu au fost probleme, trebuie să verific, nu pot să ascult eu din biroul inspectorului general pe cineva, până nu fac o anchetă serioasă și este o anchetă în desfășurare pentru a vedea situația dânsei și în același timp, profesoara respectivă are dosar de mobilitate dacă dorește să plece din unitate”, mai spune Palcău.

Șefa ISJ Buzău spune că „inspectoratul nu impune un profesor. Inspectoratul ajută prin metodologia de mobilitate ca cei care sunt titulari să se miște dintr-o parte în alta, să se restrângă dacă sunt restrânși să completeze orele. Oamenii își fac dosare și le înregistrează la registratură. Deci orice persoană care dorește să plece dintr-o localitate în alta, dintr-o școală în alta aduce un dosar în perioada în care poate să depună, că există un calendar. Eu dacă vreau sau dacă nu vreau sunt obligată să înregistrez acel dosar”, a spus șefa ISJ Buzău.

Edupedu.ro: Și în cazul în care se depășește termenul, se ia în considerare cererea? 

ISJ Buzău: Nu, se lucrează pe metodologie. 

Șefa ISJ Buzău spune că a primit telefoane de la părinți în urmă cu două săptămâni, în care i s-a semnalat faptul că profesoara de Limba română n-ar vorbi nici corect gramatical și nici nu li s-ar adresa corespunzător elevilor.

„Mie îmi pare foarte rău că s-a ajuns aici. Ce a depins de mine personal am făcut. Adică la două zile după ce am fost sesizată telefonic, rețineți, telefonic, de un părinte, am chemat-o pe doamna de Limba română. Ce să fac? După ce am anunțat eu directoarele că doamna pleacă, atunci am primit un dosar de la conducerea Colegiului. Noi o să facem anchetele mai departe și dacă doamna a greșit, va plăti pentru greșelile făcute.

Doamne ferește, eu nu țin în brațe pe absolut nimeni, nu este școală particulară. De aceea există inspectorat școlar. Sunt de mulți ani în inspectorat, nu mi-am permis o dată… cum să respingi un dosar? Vine omul și depune dosarul la registratură. El s-a înregistrat cu el. Deci e clar că dacă s-a înregistrat o soluție favorabilă sau nefavorabilă, trebuie să i-o dea cineva”, spune șefa ISJ Buzău.

De cealaltă parte, directoarea Colegiului precizează că la dosarul trimis către ISJ a trimis sesizările celor trei clase și că inspectoarea nu s-a autosesizat.

Virginia Mîndruță spune că presiuni au venit din partea șefei ISJ și în alte situații: Daniela Palcău ar fi introdus în aplicație ore și catedre libere fără aprobarea CA al școlii: 18 ore de limba română, 9 ore de limba engleză și 4 ore de fizică, disciplină la care este criză de profesori, spune directoarea Colegiului.

De asemenea, Palcău ar fi repartizat cele 18 de ore de limba română unei doamne inspector, care a intrat în restrângere la Vernești, “fără a se solicita acordul Colegiului, fără a se susține inspecție la clasă, deși condiția este afișată inclusiv în site-ul ministerului”. O altă sesizare ar fi că „a fost întregită norma didactice a unei profesoare de chimie, prin reducerea normei de predare a unei alte profesoare titulare, care nu a solicitat acest lucru”, spune directoarea Colegiului B.P. Hasdeu.

“Eu cum să le spun colegilor mei care au depus eforturi ca să vină aici și care desfășoară o activitate de calitate și performantă în această școală că este bine să stea alături de niște oameni care au intrat în această școală prin lateral? Pentru mine este o demisie de onoare. Persoana respectivă (n. red. profesoara de limba română) are doctorat. Puneți puțin în balanță cum arată oamenii care au acordat titlul de doctor unui om care face dezacorduri în limba română.

Ce învățământ avem? Ce le spun eu elevilor mei? Învățați, munciți sau lasă că merge și așa? Înțelegeți acum contextul în care mi-am depus demisia și am spus și chiar îmi pare foarte rău că și colegii mei și elevii fac demersuri și îmi spun să revin. Am spus clar, nu revin. Este un drum fără întoarcere. Este o decizie unilaterală și irevocabilă. Dacă asta va fi un semn de alarmă și un T zero de la care se va porni la o schimbare reală și în bine alegerilor învățământului și a modului în care să priviți învățământul”, spune Virginia Mîndruță.

Toate aceste acuzații au fost negate de inspectorul școlar general Daniela Palcău.

FOTO DOCUMENT Decizia Consiliului de Administrație al Colegiului din data de 1 februarie 2021, când a fost respinsă cererea de suplimentare a numărul de ore pentru profesoara de limba română:

Părinții și elevii acuză că profesoara de limba română nu le vorbește corect. Elevii o susțin pe directoare

Părinții mai multor elevi acuză că respectiva profesoară de limba română de la Colegiul B. P Hasdeu din Buzău nu vorbește corect gramatical și li se adresează pe un ton care nu ar trebui să existe la clasă. Edupedu.ro a stat de vorbă cu un părinte:

“Am invitat-o și pe doamna profesor la ședință. A refuzat să vină, iar înaintea noastră a fost la o altă ședință cu părinții. Sunt trei clase care au făcut ședințe cu părinții în lunile februarie, martie, și au procese verbale. La ședința dinaintea noastră, părinții i-au cerut cu subiect și predicat să renunțe, să plece de la catedră. La noi n-a mai venit la ședință, dar a venit doamna director Mîndruță și fără nicio exagerare vă spun nu credeam să văd un profesor foarte respectat, de un profesionalism incontestabil, să plângă. Plângea în fața noastră și ne-a spus că are mâinile mâinile legate pentru că doamna de română i-a fost impusă de inspectorat, deși a depășit calendarul de înscriere”.

Cât despre profesoara care preda anul trecut la clasa la care învață copilul acestui părinte cu care Edupedu.ro a discutat, ea a renunțat la ore, deși era o foarte bună profesoară, din cauza unor probleme personale, spune părintele.

Vineri, 5 aprilie, zeci de elevi au venit la școală cu flori și au scris o petiție în care o roagă pe directoarea Virginia Mândruță să nu demisioneze.

Profesoara a obținut titlul de doctor în Filologie în 2014, potrivit ordinului de ministru nr. 634 din 11.11.2014.

VIDEO Ce spun elevii despre orele cu profesoara de limba română, într-un interviu pentru o televiziune locală:


11 comments
  1. Trebuie numit un director susținut de Isj ,cazul de la Margareta Sterian unde a fost numita o învățătoare blonda ,bătaie de joc ,învârte Palcau cum vrea ea și de unde ii iese .De ce nu se sesizează nimeni?

  2. Poate Corpul de control al ministerul ar trebui sa ajungă și la ISJ Buzău. Nu e un caz singular. S_a uitat de cazul celor doi profesori traficanți de droguri?Bineînțeles ca ISJ Buzău nu a fost implicat. Sunt enorm de multe nereguli la ISJ Buzău. Doamna Tănăsescu, profesor de excepție își da demisia. Daniela Palcau își urmează cariera politica. Dacă ISJ Buzău a primit sesizările elevilor și părinților a făcut ceva? Nu. Ma doare sa citesc ca d na director a plâns în fata părinților la ședința cu părinții din cauza ca nu are nici o putere în fata caracatiței numita ISJ Buzău. Și noi care nu suntem în învățământ știm ca îți trebuie o,, cunoștință,, la ISJ ca să prinzi o catedra la o școală din oras. Dacă vrei sa te adresezi ca părinte acestei instituții, mai bine nu o face,ca e în zadar. Ma gândesc cum e în cazul profesorilor și directorilor. ISJ Buzău e o rușine.Sper ca d na Tănăsescu sa revină asupra demisiei. Demisia trebuie sa și o dea d_na inspector general al ISJ Buzău. Nereguli de încălcarea grava și repetata a legilor educație sesizate la ISJ Buzau(gravitatea și ilegalitatea lor e confirmata de aceasta instituție) rămân fără nici o sancțiune în cazul în care persoanele vizate sunt susținute de ISJ Buzău. Dacă prestigiul Colegiului Hasdeu ar depinde de ISJ Buzău ar fi dezastru. Din fericire exista profesori precum d na Tănăsescu care ajuta elevii sa obțină performante pentru ca acest liceu sa fie unul din cele mai bune din tara și probabil d na Tănăsescu nu e în PSD. ISJ veți veghea și la aplicarea legilor educației? Aveți timp?
    Când vedem și o demisie la ISJ Buzău? În presa apar tot mai multe aspecte negative legate de învățământul buzoian și ISJ Buzău de fiecare data nu are nici o implicare(mereu vina nu ii aparține). Sunt foarte mandra de elevii și părinții care nu au acceptat un dascăl nepregătit,impus de ISJ. Susțineți _va directorii (sunt oameni pregătiți, de calitate neîndoielnica) si cereți altora demisia pt a nu se mai întâmplă astfel de cazuri. Altfel alte generații de Hasdeeni vor plăti același pret.Naravul nu se schimba. Generația mea a eșuat, sper ca generația voastră sa taie,, capul vidrei,,. Tot în Hasdeu a fost și cazul elevului care a făcut un comentariu la adresa profesoarei de desen(neapreciata de elevi) și maltratat de fostul director PSD. Elevul printre internarile la psihiatrie datorate depresiei din cauza umilintelor suportate din cauza directorului cu acceptul ISJ reușește sa ia bacalaureatul, (fără meditații) cu o nota f mare. Se adresează instantei (ajutat financiar de un profesor) și când termina facultatea se termina și procesul dând dreptate elevului și liceul trebuie sa plătească sume ca daune morale. Sunt atâtea articole negative de presa despre învățământul buzoian și conducerea ISJ Buzău, dar nimic nu se întâmplă și nimeni nu se autosesizează.
    ISJ Buzău sunteți o rușine! Dragi părinți, bunici, profesori aveți grija ce votați pe viitor. Vedeți cum arata oamenii susținuți de anumite partide politice. Ei au aspirații din ce în ce mai mari. Haideți sa nu distrugem cel mai prețios lucru pe care îl avem. Copii. Sunt doar un părinte revoltat al unui elev pregătit și educat de d na Tănăsescu. Mii de mulțumiri și respect d na Tănăsescu! Rușine ISJ Buzău! Terminați cu jocurile murdare când e vorba de educația copiilor noștri!

  3. Titulară?Am mai văzut ca ea,cu piiile muuuulte. Sunt sigura ca dacă se face o ancheta se afla ca a fost ajutata sa ajungă acolo .Nici eu nu am mai apucat post de romana tot de o titulara,ea nu a dat examen pe limba romana,avea examen la învățători și apoi a poftit sa predea limba romana.S-a mutat pe postul.pe care eram eu si toată lumea era exasperată,au venit părinții la mine sa o dau eu de pe post,certuri și tămbălău. Ea a rămas pe post ,părinții cu supărarea. Era fata lui X polițai și avea persoane cunoscute datoare lui.Vorbea tot cam ca duduia.
    Asa se întâmplă când corupția atinge cote impresionante.
    Știți cum se mai titularizeaza unii și alții?Pe cunoștințe, pile și relații și apoi ajunge pe un post de fițe și ei nu sunt buni nici de dus în Ferentari ,ca și acolo limba romana e o necunoscuta pentru majoritatea.

  4. Mda…Sunt cunoscute metodele de ” împărțire a catedrelor” de către conducerea inspectoratului…și chiar a directorilor, prin încălcarea Legii 198/2023….art 168, (6), lit. c)……………
    Extras din Legea 198/2023- sursa: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/271896

    LEGEA nr. 198 din 4 iulie 2023 a învățământului preuniversitar
    Titlul III Statutul și cariera personalului didactic

    Capitolul III Profilul profesional și rolurile personalului didactic de predare

    Articolul 168(1) Încadrarea și menținerea într-o funcție didactică, didactică auxiliară sau administrativă, precum și într-o funcție de conducere, de îndrumare și control sunt condiționate de prezentarea unui certificat medical, eliberat de medicul specializat de medicina muncii, care atestă că este apt pentru prestarea activității.
    (2) Avizele pentru exercitarea profesiei sunt stabilite prin ordin comun al ministrului educației și ministrului sănătății.
    (3) În situații de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală a personalului angajat într-o unitate de învățământ/unitate de educație extrașcolară sau în cadrul instituțiilor publice aflate în subordinea și/sau coordonarea Ministerului Educației, angajatorul poate solicita, la sesizarea oricărui factor implicat în procesul educațional, prin hotărâre a consiliului de administrație al instituției/unității de învățământ în cauză, un nou examen medical complet.
    (4) Situațiile de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală sunt analizate și stabilite de către o comisie formată din 3-5 membri, medici specialiști și psihologi, constituită la nivel județean în baza unui ordin comun al ministrului educației și ministrului sănătății, care realizează expertiza capacității de muncă în domeniul educației.
    (5) Hotărârea consiliului de administrație nu este publică până la obținerea rezultatului de la comisia prevăzută la alin. (4).
    (6) Nu pot ocupa funcții în învățământul preuniversitar, precum și funcții de conducere sau de îndrumare și control persoanele care desfășoară activități cum sunt:
    a) prestarea oricărei activități comerciale în incinta unității de învățământ sau în zona limitrofă – minimum 300 m;
    b) comerțul cu materiale obscene sau pornografice scrise, audio ori vizuale, cu droguri sau substanțe psihotrope;
    c) practicarea, în public, a unor activități cu componentă lubrică sau altele care implică exhibarea, în manieră obscenă, a corpului.
    ….Mda…nu mai contează exempul personal al cadrului didactic….contează doar LINIȘTEA LA INSPECTORAT….plebea poate să sufere, sau să plece ????…dacă nu-i convine !!!

  5. Maria, mi-ar fi rușine chiar și cu pseudonim sa vin cu un asemenea comentariu. Faceți parte cumva din clica de p(r)ostaci a doamnei care conduce IȘJ Buzău?
    Hai sa continuăm cu incompetența de dragul continuității, nu-i așa?!
    “Jignește toți profesorii de Lb. Română”. Eu cred ca profesorii se simt mai jigniți ca au un asemenea specimen în breasla lor.
    Pentru mine este clar cine va pune sa comentați.

  6. Cateva precizari: pe de o parte directorul demisionar, doamna prof. Virginia Mandruta Tanasescu este un cadru didactic de exceptie, ce a dat nenumarati olimpici nationali si internationali de-a lungul carierei sale. Dumneaei este un om de o probitate morala si profesioanala exceptionala, asa cum pot confirma majoritatea covarsitoare a fostilor dumneaei elevi. De cealalta parte, doamna profesor Paula-Mihaela Stegarescu (sa nu ne rusinam in a da nume) este doctor in filologie (Universitatea “Ovidius”, Constanta) cu o teza despre formele de manifestare ale spatiului imaginar in proza lui Stefan Banulescu, pentru care “Luceafarul” de Mihai Eminescu este un roman (!), iar urmatoarele – formulate de dumneaei in timpul orelor de limba si literatura romana (!) – sunt constructii valide ale limbii romane:

    1. stereotipi (probabil tipi cu casetofoane stereo?)
    2. cazi jos (luceafar bland, banuim, nu?)
    3. te ridici in sus (ati ghicit, luceafarul loveste din nou!)
    4. cel care l-am defaimat (Mihai Eminescu?)
    5. nu va citea educatoarele (noua da, dar dumneavoastra?!)
    6. actele care fac dirigintii
    7. cine mai se ofera (nimeni din pacate, in aceste conditii)
    8. cum e la noi alegerile (sau numirile pe post…)
    9. ce exploarezi (nu, nu este o greseala de tipar, din pacate)
    10.a renascut la viata (caci la moarte, evident, e mai greu)
    11. mos batran (in antiteza vadita cu celebrele versuri “Mosule, ce tanar esti”)
    12. n-are legatura piramidele (si totusi, cum le intuneca unora mintea)
    13. schema care ne-o da
    14. trei scoleri
    15. Mai cine vrea? (Nu, multumim!)

    Lista e mult mai lunga, din pacate, dar cred ca e suficient.

  7. Respect pregătirea doamnei director,dar nu pot fi de acord cu doamna, în primul rand cred ca jignește toți prof de rom ,adică chiar nu poate face fata un cadru tânăr?În al doilea rand de ce doamna a primit calificativul F.B?Nu cred ca părinții sunt in măsură să facă evaluarea cadrelor didactice.Respect isj Bz!

    1. În primul rând, la tinerețea cui vă referiți? A dnei. profesoare în cauză, “titular al școlii vreo 10-12 ani”? Pe cine jignește dna. director? Toți profesorii, sau doar pe cei tineri? Hotărâți-vă.

      În al doilea rând, studiați fișa de autoevaluare a unui cadru didactic pentru a vă răspunde singură: nu există itemi care să verifice cunoștințele unui cadru didactic. Se presupune că a absolvit o facultate “pe bune” și s-a titularizat în aceeași manieră (ceea ce ar exclude gafele monumentale). Iar părinții au reacționat normal la o prostie mult prea evidentă. Slavă Domnului că mai există normalitate!

      În ceea ce privește respectul pentru ISJ Buzău, fie la dvs. acolo, batem în lemn și stuchim de trei ori peste umăr:

      https://www.puterea.ro/sefa-isj-buzau-daniela-palcau-sustine-cursuri-fictive-pentru-a-ajunge-gratis-in-tenerife/

      Respect, dna. director!

    2. As vrea sa te vad in postura de parinte cand stii ca al tau copil are de dat un examen la limba romana si are un profesor de romana care nici macar nu vorbeste corect gramatical; da, eu mi-am mutat copilul la o alta scoala in cls I, pentru ca ma zgaria pe urechi mutilarea limbii romane, de catre fosta invatatoare, la sedintele cu parintii.
      Vine cls V, cu o tanara profesoara de romana, in primul an de invatamant. Prima lucrare: corectura mare cu rosu , cum ca cuvantul chec are 2 sunete. Au mai urmat multe greseli in corectarea lucrarilor… deci ce faci ca parinte in situatia asta?

  8. Mai există cazuri unde profesorul de la clasă a fost schimbat și nu s-a mers pe continuitate, cum era firesc, elevii fiind bulversați, traumatizați, ignorați și neglijați doar pentru răzbunarea “unora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DISCURS INTEGRAL Ministrul Educației, Ligia Deca, și-a îndeplinit visul de a vorbi la TEDx: Haosul burselor de merit a apărut pentru că „intenția a fost înțeleasă”, dar „fără să agreăm împreună ce înseamnă merit în societate” / Deca fusese cea care, printr-un comentariu personal pe Facebook, a declanșat criza burselor 

Scandalul burselor de merit pentru elevi cu medii de 2, 3 sau 4 a apărut pentru că, deși “intenția a fost înțeleasă”, nu a fost agreat la nivel de societate…
Vezi articolul

Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, arată spre profesori pentru încărcarea materiei la matematică: Foarte mulți colegi, din păcate, fac lucrurile cum le făceau odată. În loc să urmeze programa școlară și manualul, care sunt identice, se duc spre auxiliare care uneori nu sunt adaptate copiilor

Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației, a vorbit, la DC News, despre încărcarea materiei la matematică: „Foarte mulți colegi, vorbesc de matematică, din păcate, fac lucrurile cum le făceau…
Vezi articolul

Președintele Federației părinților, Iulian Cristache, critic la adresa Executivului: Declarația vine ca nuca-n perete, nu faci altceva decât să învrăjbești întregul corp profesoral. Profesorii au cerut creșteri care se apropie de inflație, dacă nici măcar inflația nu le dăm, înseamnă că atunci vorbim de rea voință din partea Guvernului

Mesaj de susținere pentru revendicările sindicatelor din Educație și ale angajaților din Învățământ, din partea președintelui Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache. Acesta a declarat la Digi24 că declarația făcută…
Vezi articolul