Alina Gorghiu, PNL, se declară mulțumită că „România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizați”

1.209 vizualizări
Foto: Senatul Romaniei
În prima zi de grevă generală în Învățământ, vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, PNL, anunță într-o conferință de presă că parlamentarii sunt mobilizați și că „România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare”. Rapoartele comisiei de învățământ, comisie de fond, au fost publicate luni la prânz, iar votul plenului ar urma să înceapă la ora 17:00, conform programului afișat.

”Cred că cel mai important proiect pe care îl avem astăzi pe ordinea de zi este pachetul Legilor educației. România Educată devine, astăzi, realitate, sunt convinsă, prin votul coaliției aflate la guvernare. Parlamentarii sunt mobilizați, le mulțumesc celor din Comisia de educație pentru efortul peste o săptămână, zi de zi, mai bine de 12 ore pe zi, discuții, dezbateri, amendamente suplimentare. Vă fac informarea că peste 500 de amendamente au fost depuse și în Senatul României la aceste legi, atât pe preuniversitar, cât și pe universitar. Sunt mulțumită că astăzi reușim să supunem votului plenului Senatului proiectul cel mai mare de consultare națională din ultimele trei decenii”, a declarat Alina Gorghiu, după ședința Biroului Permanent.


4 comments
  1. “Romania Educata” = analfabeti functionali 80% ?!?.
    “analfabeti functionali cu 12 (sau mai putine) clase”= indivizi inutili societatii (nu sunt capabili sa faca nimic, refuza sa respecte regulile)
    “indivizi inutili societatii”= platiti din banii celor harnici sa stea degeaba, eventual sa fure sau mai rau sa distruga munca altora, sau acestia sunt chiar periculosi
    “indivizi periculosi”= cei care vor popula inchisorile și noi vom plati din banii celor harnici ca acestia sa stea departe de societate
    Cine va mai lucra in Romania peste 10-20 de ani, cum se vor plati toate aceste cheltuieli ?
    Noua și minunata lege a invatamantului nu face altceva decat sa produca și mai multi astfel de indivizi.
    500 de amendamente ? Ce conteaza numarul, conteaza valoarea lor !! Și cate din cele valoroase au fost luate in seama ?

  2. Sa va fie tuturor invatatura de minte si sa nu mai votati persoane ca Gorghiu. Zero profesionalism si zero moralitate. Are un punctaj mare doar la functii sinecuri de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doi elevi de liceu, către colegii lor din clasa a VIII-a: Evaluarea Națională e doar un pas, sunt doar 2 ore din viața ta / Indiferent de unde ești, dacă tu îți dorești și dacă muncești, poți ajunge, indiferent de profil, în locul pe care ți-l dorești

Ana și Victor, doi elevi de clasa a X-a, respectiv a XI-a, au povestit din experiența lor despre Evaluarea Națională, cum și-au ales liceele în etapa de Admitere și cum…
Vezi articolul

Evaluări inițiale la 8 materii, pe calculator sau pe telefonul personal, pentru toți elevii de gimnaziu și liceu din județul Iași, anunțate de inspectoratul școlar / Testarea începe joi și se încheie pe 30 septembrie

Elevii de gimnaziu și liceu din județul Iași vor da evaluările inițiale sub forma unor testări online la 8 discipline: Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică,…
Vezi articolul

OFICIAL Noul calendar pentru aproape 300 de acte normative care pun în aplicare legile educației. Pentru învățământul superior, ultimul termen este septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din învățământul preuniversitar este prevăzută pentru 2027

Calendarul de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului superior nr. 199/2023 are ca ultim termen 1 septembrie 2024, în timp ce metodologia pentru Definitivat din calendarul pentru învățământul preuniversitar…
Vezi articolul

Problemele în serie legate de consimțământul elevilor și profesorilor impun schimbarea prevederilor din lege referitoare la supravegherea în școli, avertizează Asociația Specialiștilor în Protecția Datelor / Aceasta spune că autoritatea în domeniu nu a fost consultată, dar a semnalat că Legea avea neajunsuri încă din faza de proiect

Legea învățământului preuniversitar ridică o serie de probleme cu privire la respectarea regulilor în vigoare legate de protecția datelor, prin articolul ce vizează supravegherea audio-video în mediul educațional, mai precis…
Vezi articolul