Alianța Europeană pentru Tehnologia Educației se lansează oficial, cu peste 1.500 de membri din 16 țări. România nu e reprezentată pe lista inițială a participanților

188 de vizualizări
începerea școlii, predare bilingvă
Foto: Pixabay.com
Peste 1.500 de companii din Europa s-au reunit oficial, de marți, în cadrul Alianței Europene pentru Tehnologia Educației (European EdTech Alliance – EEA), organizație ce are drept scop “să ducă la nivel european vocea inovatorilor din domeniul educației”. România nu figurează pe lista inițială a membrilor, ce reunește 23 de asociații din 16 țări europene, conform datelor de pe site-ul organizației.

Fondată acum doi ani și lansată oficial acum, Alianța vine în continuarea eforturilor de asociere lansate anul trecut, în primele faze ale pandemiei Covid-19, de mai mulți actori de pe piața edtech din nordul  Europei. Alianța precizează că este deschisă companiilor care doresc să adere.

În anunțul lansării oficiale, EEA notează: “În perioada dificilă cauzată de pandemia Covid-19, ne-am bazat mult pe munca firmelor noastre de tehnologie a educației, pentru a oferi învățare la distanță. În același timp, inovatorii se confruntă cu numeroase provocări care trebuie abordate, așa încât Europa să poată produce mai multe soluții de înaltă calitate pentru a-i sprijini mai bine pe elevi și pe profesori”.

Potrivit cofondatoarei Svenia Busson, Alianța “va strânge exemple de bună practică și date de impact de la membrii din toată Europa, pentru a oferi dovezi și a milita pentru recunoașterea eficienței și importanței tehnologiilor pentru educație și pentru a crește vizibilitatea soluțiilor europene.

Organizația urmărește să creeze o comunitate care să colaboreze în sensul reducerii barierelor pe care startup-urile în domeniu le întâmpină, așa încât acestea să se poată dezvolta mai ușor la nivel european. Alianța spune că va oferi și cadre de referință privind interoperabilitatea, probleme etice sau accesibilitatea soluțiilor.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Piruetă completă a ministrului Cîmpeanu în 6 luni. Februarie 2022: Nu ne putem asuma descentralizarea palatelor și cluburilor copiilor / Mai: Vor trece la primării / Iulie: Descentralizarea va avea loc în 2 ani și cadrele didactice își vor pierde statutul / August 2022: Nu e normal să își piardă acest statut de cadru didactic, avem o criză de profesori. Nu vom putea da palatele copiilor în administrarea primăriilor

În doar 6 luni, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a schimbat fundamental părerea de două ori despre descentralizarea palatelor și cluburilor copiilor, lucru care implica și pierderea statutului de cadru didactic…
Vezi articolul

FOTO Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori 2024, deschisă oficial la București. Ligia Deca: Avem nevoie de un avans tehnologic centrat pe om / Primarul Nicușor Dan: Întreaga noastră civilizație se bazează pe știință / Consiliera prezidențială Diana Păun: Tineri ca voi pot ajuta să distingem între știri reale și false

Cea de-a 22-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori (IJSO) a fost inaugurată oficial la București, în Sala Rosetti din sediul Parlamentului, reunind peste 600 de elevi și…
Vezi articolul