Claudiu-Paul Buglea a fost reales în funcția de președinte al Senatului Universității din București, pentru un al doilea mandat, anunță instituția de învățământ superior. „În urma votului celor 103 membri ai Senatului UB prezenți la ședință, a fost reales în funcția de președinte al Senatului Universității din București conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, care a obținut 60 de voturi”, precizează Universitatea din București într-un comunicat remis Edupedu.ro.
„Pentru această funcție au candidat prof. univ. dr. Paul-Andrei Păun, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea și conf. univ. dr. Sorin Costreie”, anunță Universitatea din București (UB).
Candidatura lui Claudiu-Paul Buglea poate fi consultată aici.
Tot miercuri a început și perioada de depunere a candidaturilor pentru funcția de rector în cadrul Universității din București, etapă care se va încheia pe 27 noiembrie. Alegerile pentru funcția de rector UB sunt programate pentru 6 decembrie (primul tur) și 13 decembrie (turul al 2-lea), potrivit calendarului alegerilor pentru noile structuri de conducere.
Comunicatul integral al Universității din București:
„București, 22 noiembrie 2023. Astăzi, 22 noiembrie 2023, la Universitatea din București au avut loc alegerile pentru funcția de președinte al Senatului pentru mandatul din perioada 2023 – 2028.
În urma votului celor 103 membri ai Senatului UB prezenți la ședință, a fost reales în funcția de președinte al Senatului Universității din București conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea, care a obținut 60 de voturi.
Pentru această funcție au candidat prof. univ. dr. Paul-Andrei Păun, conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea și conf. univ. dr. Sorin Costreie.
Tot astăzi, în funcțiile de vicepreședinți ai Senatului au fost aleși conf. univ. dr. Monica Ardeleanu și conf. univ. dr. Bogdan Alexandru Suditu.
Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea a fost președinte al Senatului Universității din București în mandatul 2019 – 2023 și membru al Senatului UB în ultimii 12ani. Conf. univ. dr. Claudiu-Paul Buglea este avocat în Baroul București și arbitru în Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României. La Facultatea de Drept din cadrul Universității din București predă Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat. Este doctor în științe juridice din anul 2005, cu o teză intitulată „Soluționarea litigiilor dintre state și comercianți de altă naționalitate”.