Alba: Peste 1.000 de tablete şi laptopuri vor fi cumpărate de Primăria Blaj pentru elevi

148 de vizualizări
Sursă foto: Pixabay
Autorităţile din Blaj vor cumpăra 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de şcoli, pentru elevii tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş, a anunţat, marţi, primarul Gheorghe Valentin Rotar. Anunțul vine în plină campanie electorală, debutul școlii suprapunându-se chiar cu alegerile pentru primării. Guvernul a anunțat, însă, că decontează din fonduri europene toate device-urile digitale pentru elevi achiziționate de școli și primării, încurajând autoritățile locale să se implice după eșecul licitației centrale pentru tablete.

La Primăria Blaj am avut o întâlnire cu directorii şi contabilii şcolilor din Blaj, pentru a pregăti, în cele mai bune condiţii, începerea anului şcolar 2020/2021, conform regulilor specifice generate de pandemia de coronavirus. (…) Primăria Blaj va achiziţiona 933 de tablete şi 111 laptopuri, cu abonament de internet, conform necesarului solicitat de şcoli, pentru elevii tuturor instituţiilor de învăţământ din oraş. De asemenea, fiecare şcoală va achiziţiona măşti de protecţie şi biocide (dezinfectant), iar elevii fără posibilităţi vor primi, în mod gratuit, măşti‘, a anunțat edilul din Blaj, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că se are în vedere şi cumpărarea de termoscannere pentru şcolile cu număr mare de elevi, astfel încât să se evite, pe cât posibil, aglomeraţia.

În acest sens, vor fi amenajate circuite speciale de intrare-ieşire în fiecare şcoală. Elevii care prezintă, la intrare, o temperatură mai mare de 37,4 grade vor fi trimişi acasă şi se va lua legătura cu medicul de familie al fiecăruia‘, a precizat Rotar.

În ceea ce priveşte regulile de desfăşurare a anului de învăţământ, în condiţiile epidemiologice actuale, fiecare şcoală din Blaj, prin Consiliul de Administraţie, va hotărî modul în care se va organiza procesul educaţional în instituţia proprie, în conformitate cu Ordinul Comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Şcolile vor putea decide şi dacă vor reduce de la 50 la 40 de minute durata unei ore de curs. Propunerile fiecărui Consiliu de Administraţie vor fi avizate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, urmând a fi apoi ratificate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, pentru fiecare şcoală în parte‘, a menţionat primarul.

Gheorghe Valentin Rotar a mai arătat că, deşi administraţiile locale au fost ‘ocolite’ în luarea deciziei privind organizarea şi desfăşurarea anului şcolar 2020/2021, responsabilitatea aparţinând exclusiv şcolilor, împreună cu funcţionarii cu competenţe din Primărie va face ‘tot ceea ce este posibil’ pentru a asigura, la Blaj, desfăşurarea noului an şcolar în cele mai bune condiţii sanitare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nu poți decide închiderea unei școli la nivelul colectivului de părinți de la clasă, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților / Senatorul USR Ștefan Pălărie a cerut ca părinții să decidă când se închid școlile la o incidență de peste 6 la mie

Întrebat ce părere are despre afirmația senatorului Ștefan Pălărie, care a scris pe Facebook că decizia privind trecerea în online a școlilor ar trebui lăsată în mâna colectivului de părinți…
Vezi articolul

Cine este președintele comisiei de Bacalaureat de la Colegiul „Gheorghe Șincai”, unde peste 70 de lucrări au fost anulate – un preot, director de colegiu și profesor de Religie, dat afară din Inspectoratul Școlar București în 2019, după un scandal amoros cu o educatoare

Profesorul-preot Gheorghe Dogaru, fost inspector școlar de Religie la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, este președintele Comisiei de Bacalaureat de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, conform surselor Edupedu.ro. Acesta a…
Vezi articolul