Al doilea copil. Cu cât aștepți mai mult să-l faci, cu atât te hotărăști mai greu

1.630 de vizualizări
Toți prietenii mei mă întreabă: “Și, cum e cu doi copii? E greu, nu-i așa? Dar cum de ai avut curajul, că nouă parcă ne e frică să mai facem unul.”

Eu mi-am dorit din start doi copii. Minim unul, maxim doi – acesta era “crezul nostru” ca părinți. Întrebarea era când. Înainte de primul copil am așteptat să ne mutăm la casa noastră. Vreo doi ani. Apoi a fost un an de încercări nereușite. Si abia apoi a venit și bebe. Aveam deja 35 de ani.

De fapt, vârsta a fost esențială atunci când am luat hotărârea să facem și al doilea copil. Dacă rămâi însărcinată după vârsta de 35 de ani treci prin mult mai multe testări decât o mămică tânără. Riscurile sunt mai mari. De sindroame, boli etc… În capul meu era numai intervenția de amniocenteza, pe care mulți o recomandă dacă îți ies riscurile crescute la bitest (care riscuri sunt calculate și în funcție de vârsta mamei). Am scăpat de ea!

În cazul meu, argumentele PRO unui al doilea copil, cât mai apropiat de vârsta primului, au fost mai multe decât argumentele CONTRA (diferența între cele două fete este de 2 ani și 2 luni).

Am luat pur și simplu o hârtie și am împărțit-o în două: argumente pro și contra.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Calendar Evaluare Națională 2025. Probele încep pe 23 iunie, cu o zi liberă după fiecare examen. Rezultatele inițiale apar pe 3 iulie și elevii au timp trei zile să vadă lucrările, până să decidă dacă depun contestații

Evaluarea Națională 2025 are loc în perioada 23-27 iunie, potrivit calendarului avizat joi de Ministerul Educației în ședința Comisiei pentru Dialog Social (CDS). Proba la Limba română se va desfășura…
Vezi articolul

Scrisoare deschisă către Iohannis, din partea mediului academic, împotriva schimbărilor în legislația de analiză a plagiatelor: Modificările propuse de Cîmpeanu reprezintă o formă mascată de amnistiere individuală a plagiatorilor și încurajează frauda academică

Treisprezece organizații și mișcări civice, alături de peste 160 de profesori universitari și cercetători din România și străinătate, îi solicită printr-o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis să ia atitudine publică…
Vezi articolul