(Advertorial) Agenda Strategică de Cercetare și Inovare pentru Marea Neagră, lansată la București

96 de vizualizări
Comunitatea științifică europeană a emis “Declarația de la București”, lansând Agenda Strategică de Cercetare și Inovare pentru Marea Neagră, la conferința “Dezvoltare durabilă la Marea Neagră”- SUST-BLACK, organizată în perioada 8 – 11 mai de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină.

Scopul agendei este de a pregăti planuri de cercetare în Marea Neagră, precum și susținerea dezvoltării comunităților locale, care vor fi întreprinse până la orizontul anului 2030, se arată într-un comunicat de presă SUST-BLACK.

„Marea Neagră merită aceeași atenție ca Marea Mediterană și Marea Baltică, fiind la granița de Est a Uniunii Europene și reprezentând un bogat patrimoniu natural și cultural. Pornind de la aceste realităţi, este responsabilitatea noastră să consolidăm cercetarea – dezvoltarea pentru a cunoaște mai bine mediul marin și să dezvoltăm noi tehnologii pentru a extrage mult așteptatele resurse care ar putea alimenta Uniunea”, a declarat ministrul cercetării și inovării, Nicolae Hurduc.

El a adăugat că noua Agendă Strategică pentru Cercetare și Inovare la Marea Neagră este ”un document de orientare pentru următorii zece ani în ceea ce priveşte intervenţiile în acest bazin”.

Agenda a fost realizată ca urmare a unui proces ce a prevăzut consultarea şi lucrul în echipă a mai multor cercetători din statele riverane şi din Republica Moldova, împreună cu alți experţi din Uniunea Europeană.

Procesul s-a desfăşurat pe parcursul a doi ani şi a fost sprijinit de Comisia Europeană. Astfel, documentul are la bază patru piloni de acţiune: gestionarea provocărilor fundamentale în domeniul cercetării în regiunea Mării Negre, dezvoltarea de produse, soluții și clustere pentru stimularea „blue gowth” și construirea de infrastructuri – cheie în domeniul cercetării şi dezvoltarea educației.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste o mie de elevi ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău învață de o săptămână online. Ei își desfășurau cursurile într-un imobil care nu mai are apă potabilă / Colegiul este în reabilitare de peste 4 ani

Peste 1.000 de elevi Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău învaţă de mai bine de o săptămână online din cauză că imobilul unde îşi desfăşoară cursurile nu are apă potabilă,…
Vezi articolul

Clasamentul internațional al universităților Times Higher Education 2020: Două universități românești sunt pe locurile 801+, iar șapte ocupă un loc în intervalul 1000+

Universitatea Oxford, California Institute of Technology și Cambridge conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education. World University Rankings 2020 dat publicității pe 11 septembrie arată că universitățile…
Vezi articolul

Petiție online cu peste 1.000 de semnături pentru menținerea bursei pentru performanța în activități artistice și sportive pentru elevii de ciclu primar. Autorii acuză o “potențială discriminare”

O petiție online care a strâns, într-o zi, peste 1.000 de semnături reclamă o posibilă “discriminare în acordarea burselor conform Metodologiei-cadru de acordare a burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar…
Vezi articolul
Contestațiile la Evaluarea Națională

BREAKING Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi, în care toți „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile, obținut de Edupedu.ro. În…
Vezi articolul