Aerisirea claselor la fiecare 20 de minute și decalarea orelor pentru ca elevii să nu aibă pauză în același timp – solicitarea primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, către directorii de școli

13.145 de vizualizări
Radu Mihaiu, primarul Sectorulului 2 / Foto: Facebook.com/Radu Mihaiu
“Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată”, spune primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, la câteva ore după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea majorității școlilor și grădinițelor. Primarul sectorului 2 declară că le-a cerut școlilor “să implementeze două măsuri suplimentare: decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp, aerisirea la fiecare douăzeci de minute”.
  • Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 2 februarie 2021, că “în unanimitate, am decis următoarele lucruri: începând de luni, cand începe semestrul II, majoritatea copiilor merg fizic la școală”.
  • Declarația a fost făcută după o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, primarul Radu Mihaiu a anunțat că “de luni (8 februarie 2021 – N.Red.) funcționăm în scenariul galben. Copiii de grădiniță, ciclul primar, clasa a 8-a și a 12-a revin la școală. Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaștem riscurile și efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiți să ne adaptăm dacă circumstanțele o vor cere“.

Mesajul integral al primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu:

“Am încredere că împreună putem redeschide școlile în siguranță. La Sectorul 2 toate unitățile de învățământ sunt pregătite conform cerințelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aștepta la nesfârșit pentru a ne relua viața.

De luni funcționăm în scenariul galben. Copiii de grădiniță, ciclul primar, clasa a 8-a și a 12-a revin la școală. Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaștem riscurile și efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiți să ne adaptăm dacă circumstanțele o vor cere.

Deși nu se află printre recomandările oficiale, am rugat școlile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare:

  1. decalarea orelor astfel încât nu toți copiii să aibă pauză în același timp
  2. aerisirea claselor la fiecare douăzeci de minute.”

12 comments
  1. Ceva nou. Cele doua recomandari se vor aplica din nou ca si la inceputul anului scolar. Sa fie idea dumneavoastra nu a angajatilor din primarie. Acolo unde sunt santiere in scoli mai deschidem geamurile? Putem primi elevi in ele? Am avut destul timp sa le terminam? Sau ne mai trebuie timp, eventual pana la finele anului?

  2. Si cum te ai gandit sa decalezi programul? Nu stiai ca asa s-a inceput scoala cu program decalar. Ai o idee veche care s-a aplicat deja in scoli din septembrie 2020. Este chiar o recomandare de la fostul ministru al educatiei. Unele clase intrau de la 8, iar altele intrau dupa 30 de minute astfel programul ara decalat. Veche idee, alta noua. Aerisirea clasei se face la sfarsitul fiecarei ore atata timp cat copilul este in acea pauza dintre ore, sau se tine permanent un geam deschis pe pozitia “ober”. Supraveghere continua din partea profesorilor exista cand se termina ora de curs profesorul de la materia urmatoare isi face pauza impreuna cu elevii in clasa unde are ora. Ce scriu s-au aplicat deja in scoli. Veniti cu idei care se pot aplica nu cu ce s-a facut si cu ce se va face deja. Triaj acesta nu se poate face in timp optim, se pierde din ora, parintele acasa poate urmari evolutia sanatatii copilului sau, mai multa implicare in cresterea copiilor din partea parintilor. Nu trimitem pe copii la scoala si la gradinita sa scapam de ei de acasa ca ne – am plictisit sa stam cu ei. Hai sa fim responsabili cu viitorul nostru.

  3. Pana la sfârșitul anului scolar pot sta acasă online copii, că nu este nici o problema, mai bine ii ferim decât să îi expunem, și cu recuperarea orelor nu sunt de acord, vacanta de vara este vacanta, de ce sa fie scurtata, alți bani aruncați pentru recuperări. Nu merita.

  4. Nu exista nici după aproape un an masuri coerente in învățământ pe care sa le înțeleagă toată lumea.Intrerupem orele din 20 in 20 de minute? Poate ati uitat ca este iarna și nu stam in clasa cu greaca,mănuși si caciula.La teorie înainte ,dar practica ne omoară.

  5. Mi se pare cam exagerat sa se aeriseasca din 20 in 20 de minute.Pe copii sigur ii va afecta…pot raci din nou si apoi iar vor sta acasa ca…deh…a răcit copilul…Trebuia organizat totul mai bine asa o sa ajungem exact ca in Septembrie 2020 ..din nou online si fara tablete promise.

  6. Dacă copii stau cu masti și în frig în sala de clasa, în loc sa învețe pana la sfârșitul anului școlar acasă, fără măști și la căldură, înseamnă că “ne reluam viata”????

  7. Tu îți aerisești biroul din 20 în 20 de minute ca să știi cum e?
    Toți submediocrii claselor de altădată au ajuns în funcții (cei de la mediocri în sus au părăsit această cloacă, pardon, țară) și ne dau sfaturi cu o morgă de oameni importanți. Puke!

  8. Aerisire?În Austria au stat cu geamurile larg deschise în timpul orelor.Fiecare copil si-a adus plapumă/pătura de acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației impune activități metodice, până pe 19 aprilie, cu profesorii de discipline de examen. Au prioritate cei care au elevi cu media notelor sub 6 la simularea examenului de BAC 2024 – document

Până pe 19 aprilie, inspectorii care coordonează disciplinele pentru examenul național de Bacalaureat vor organiza activități metodice cu profesorii de discipline de examen, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document…
Vezi articolul

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a inaugurat o grădiniță din Sectorul 3 cu primarul PSD Robert Negoiță și anunță că din 5 septembrie aceasta poate primi 400 de copii. Directoarea spune că „nu putem să facem oficial înscrieri”, pentru că nu are autorizare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a scris într-o postare pe Facebook că o grădiniță din Sectorul 3 își dublează capacitatea de școlarizare și că va putea primi din toamnă 400 de…
Vezi articolul

Irina Dumitrașcu, fostă IT-stă, acum învățătoare la Școala Gimnazială ”Petrache Poenaru” din Ferentari: Când vrei să fii acolo pentru toți copiii, trebuie să ai, practic, vreo șapte meserii / Primul lucru pe care ar putea să îl facă statul este să crească bugetul pentru Educație și salariile pentru profesori, pentru a atrage oameni buni la catedră / De la nivelul oficial este nevoie de mai mult respect

Învățătoarea Irina Dumitrașcu are anul acesta clasa a III-a, la Școala Gimnazială „Petrache Poenaru”, din Sectorul 5, București. Este la prima ei generație de copii, pe care i-a preluat din…
Vezi articolul

Ministrul Educaţiei din Italia şi-a dat demisia pentru că nu a primit un buget suficient pentru învăţământ: “Se pare că resursele nu se găsesc niciodată atunci când vine vorba de școală și de cercetare, dar găsim sute de milioane de euro când există vreun scop politic”

Ministrul italian al Educaţiei, Lorenzo Fioramonti, şi-a dat demisia pentru că nu a primit finanţarea cerută pentru şcoli, potrivit unui mesaj publicat pe pagina personală de Facebook. Demnitarul explică motivele…
Vezi articolul