Adservio: 16 ani de transformare a educației în România – de la hârtie la tehnologie, de la reticență la acceptare (P)

1.057 de vizualizări
Acum 16 ani, peisajul educațional din România arăta complet diferit față de prezent. Absența tehnologiei, lipsa cronică a finanțării și o rezistență puternică la orice idee de schimbare digitală erau reguli în învățământul de la noi. Instituțiile de învățământ funcționau într-un mediu strict birocratic, unde comunicarea era greoaie, iar transparența, o raritate. Secretariatele și directorii erau îngropați în hârtii, dosarele elevilor se prăfuiau în rafturi, iar implicarea părinților era limitată.

Într-un astfel de context am înființat Adservio. Nu e de mirare deci de ce toată lumea ne spunea că suntem extraordinari, dar nu ne dădea vreo șansă de reușită. Pur și simplu, ideea unei platforme de digitalizare a școlarității era percepută ca fiind îndepărtată de realitate.

Primul moment al schimbării

În 2009, însă, ceva extraordinar s-a întâmplat. Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” din Iași, condus de o echipă vizionară, a ales să facă un pas îndrăzneț și să implementeze platforma noastră. A fost primul client al Adservio și, prin decizia sa, a marcat un moment istoric în educația românească.

Această instituție a avut curajul de a adopta tehnologia într-o perioadă în care reticența era maximă și a devenit un model de modernizare, inspirând alte școli să-și schimbe modul de funcționare. Transformarea pe care acest liceu a început-o alături de noi a avut un efect de domino: treptat, și alte instituții au început să vadă beneficiile digitalizării și au urmat exemplul.

Transformarea educației: de la hârtie la tehnologie, de la reticență la acceptare

Deși mai sunt atâtea lipsuri și astăzi în sistem, România se află într-o complet altă realitate educațională. Adservio este utilizată de peste 1.000 de școli din toată țara. Tipul acesta de platformă a devenit indispensabil pentru mulți directori de școli, digitalizarea este o resursă prețioasă pentru părinți și elevi.

Într-o perioadă în care transparența, eficiența și comunicarea sunt cruciale, Adservio oferă soluții moderne, de la catalogul electronic și raportarea în timp real a notelor și absențelor, generarea automată a orarului, până la videoconferințe și posibilitatea de a trimite digital temele. Fiecare funcționalitate e concepută pentru a simplifica activitatea educațională și administrativă.

Un exemplu puternic al transformării și deschiderii sistemului de învățământ către tehnologie este succesul programului pilot de folosire exclusivă a catalogului electronic, lansat de Ministerul Educației la inițiativa Adservio.

Acest proiect reprezintă o dovadă clară a modului în care tehnologia poate spori transparența și poate crea un mediu educațional mai sigur și mai accesibil. Părinții pot urmări evoluția copiilor lor în timp real, iar profesorii pot gestiona mai eficient evaluarea și progresul elevilor. Ceea ce acum 16 ani era un vis îndepărtat a devenit astăzi o realitate cotidiană pentru mii de școli.

Adservio sprijină școlile din comunitățile defavorizate

Totodată, ne-am angajat să sprijinim, în parteneriat cu Fundația Youth Education Support (YES), școlile din zonele defavorizate. Proiectul CSR „Comunitățile Defavorizate Merită Școli Digitalizate”, susținut financiar de Adservio împreună cu parteneri precum E.ON Software Development și BCR, le oferă copiilor din aceste comunități posibilitatea de a beneficia de o educație la aceleași standarde digitale precum a elevilor de la oraș.

Suntem deciși să continuăm sprijinirea acestui proiect, încurajând și alte companii să ni se alăture. În acest fel, contribuim la diminuarea inegalităților sociale, și un viitor bun pentru copii.

Mulțumim din suflet școlilor care sunt aproape de noi

“Ne-am propus să creștem valoarea liceului, să fim aproape de profesori, elevi și părinți. Cu Adservio ne-a fost ușor! Fiind un liceu tehnologic a fost greu la început, având situații specifice unor astfel de licee, dar această echipă profesionistă – Adservio, am reușit! Vă mulțumim și vă dorim multe realizări minunate!” – director Mihaela Florica Barbu, Liceul Tehnologic “Gheorghe Ionescu Sisești”, Valea Călugărească, Prahova.

“La mulți ani, Adservio! Suntem o școală mică,din mediul rural, dar, datorită vouă, ne simțim mari și în pas cu lumea! Vă mulțumim că ne sunteți aproape, ne faceți munca mai ușoară și ne aduceți mai aproape de părinți. La cât mai mulți ani de inspirație și succes împreună!” – Școala Gimnazială Domino Servite, Voiteg, Timiș

„Ne amintim cu plăcere de începuturile colaborării noastre și de cât de mult am evoluat împreună. Prin parteneriatele realizate, ați oferit servicii gratuite școlilor din mediul rural, atunci când nu existau alte oportunități. Mulțumim pentru că ne-ați deschis porțile pentru un învățământ de calitate, modern, pentru că ne-ați încurajat să inovăm. Succesele dumneavoastră, ale echipei Adservio, sunt și ale noastre, o dovadă a importanței colaborării dintre școală și tehnologie. Mulțumim că sunteți deschiși la schimbare, profesioniști și prompți!” – echipa managerială a Școlii Gimnaziale Răcăciuni, Bacău.

Privind spre viitor: 16 ani de inovație, inspirație și angajament pentru educație

Astăzi, la 16 ani de la primul pas curajos al unui liceu, Adservio continuă să modeleze viitorul educației de la noi. Îmbunătățim constant platforma, lansând în 2024 noutăți absolute pentru învățământul românesc, precum Asistentul Personal pentru director, Wellbeing pentru elevi, evoluția copiilor pentru părinți, toate aceste module au integrată Inteligența Artificială.

Totodată, colaborăm cu Ministerul Educației pentru a deschide și mai mult sistemul către digitalizare și ne implicăm activ în sprijinirea comunităților dezavantajate. Suntem mai hotărâți ca niciodată să susținem o educație accesibilă și transparentă, în care tehnologia să devină un sprijin real pentru fiecare profesor, elev și părinte din România. Pentru toate acestea, pentru suportul extraordinar al celor peste 1 milion de  directori, secretari, profesori, elevi și părinți din România, vă mulțumim din suflet!


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinare, decizia va fi luată „în perioada imediat următoare”, spune Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Vicepreşedintele Comitetului naţional privind vaccinarea împotriva COVID-19, Andrei Baciu, a anunţat, luni seară, că personalul din învăţământ ar putea deveni una dintre categoriile prioritare la vaccinarea împotriva coronavirus, o decizie…
Vezi articolul

Mărturia unei profesoare, despre învățământul artistic: Ne târâm în aceeași mocirlă de 30 de ani, iar absolvenții liceelor de artă au un singur țel – să plece din țară

Învățământul artistic funcționează cu programe școlare “din anii ’70, puțin periate pe alocuri, doar la unele specialități”, cu 
reguli ale olimpiadelor “viciate de diverse interese mai mari sau mai mici”,…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

UPDATE Termen nou finalizare proiecte faza I, Nextlab.tech – cel mai mare concurs de robotică: 10 iunie 2023 / 600 de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului – BCR

Organizatorii au decis să prelungească termenul de finalizare a proiectelor aferente Fazei I a ediției 2023 a concursului de robotica Nexlab.tech. Noul termen este 10 Iunie 2023 orele 23:59. Decizia…
Vezi articolul

Întâlnire vineri la Guvern cu sindicatele din educație pentru salariile profesorilor de la 1 ianuarie / Premierul Ciolacu: Vom avea discuții ca să acoperim cât mai mult din acești 50% până la legea salarizării. Nu sunt Harry Potter

Liderii sindicatelor din învățământ și prim-ministrul Marcel Ciolacu se vor întâlni vineri, 24 noiembrie, la Guvern, pentru a discuta despre creșterile salariale ale profesorilor de la 1 ianuarie, potrivit agendei…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Iași, despre tergiversările în cazul învățătorului acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa: „La acest moment este în curs de desfășurare cercetarea disciplinară”. Pe 1 martie, inspectorul general spunea că va solicita urgent încetarea contractului de muncă

Inspectoratul Școlar Județean Iași justifică, într-un răspuns pentru Edupedu.ro, menținerea în activitate a învățătorului pensionar acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. Este…
Vezi articolul