Adresă greșită/invalidă transmisă profesorilor de Ministerul Educației. E-mailul la care profesorii pot să propună comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică nu există / UPDATE Adresa de e-mail a fost reparată, spun reprezentanții Ministerului

19.898 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
UPDATE Adresa de e-mail a fost reparată, au spus pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației.

Știrea originală:

E-mailul la care profesorii pot să propună comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică nu funcționează, după cum au semnalat cititorii Edupedu.ro. Marți, 31 octombrie, Ministerul Educației a venit cu clarificări în privința celor mai multe întrebări adresate de cadrele didactice. Una dintre întrebări a fost legată de posibilitatea profesorilor de a cere ca un furnizor sa fie introdus pe listă.

Cititorii Edupedu.ro au semnalat că adresa transmisă de Ministerul Educației nu este funcțională.

Întrebare: Personalul din învățământ poate propune comercianți?

Răspunsul Ministerului Educației: „Da, personalul din învățământ poate propune comercianți. Te rugăm să transmiți sugestia ta la următoarea adresă: comerciant.ro@pluxeegroup.com.”

La întrebarea dacă există o listă finală a comercianților la care pot fi utilizate primele pentru carieră didactică și carieră profesională, răspunsul Ministerului a fost că nu va exista o listă finală, fiind actualizată permanent.

Au existat o serie de reacții în mediul online, ale profesorilor, despre faptul că pe lista intermediară, oferită de compania emitentă a cardurilor unora dintre liderii sindicali din Educație și pe care aceștia au făcut-o publică, nu se află decât magazine de electrocasnice și electronice, plus librării și supermarketuri.

Ce sunt primele de carieră didactică

Prima de carieră didactică „are drept scop susținerea cadrelor didactice în eforturile acestora pentru îmbunătățirea continuă a competențelor educaționale și obținerea de performanțe școlare/universitare în procesul educațional.”

Art. 3 – „(3) Prima de carieră didactică are o valoare nominală de 1.500 lei net care se decontează din fonduri externe nerambursabile pentru următoarele categorii principale de cheltuieli:

a) cheltuieli privind cursurile de pregătire profesională, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

b) cheltuieli pentru echipamente IT;

c) cheltuieli privind cărți de specialitate, precum și alte categorii de cheltuieli asimilate acestora;

d) un procent de până la 30% din valoarea nominală a primei de carieră didactică pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

(4) Prima de carieră didactică se acordă într-o singură tranșă, respectiv în luna octombrie 2023 și va putea fi utilizată în anul școlar 2023—2024.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Profesorii pot propune comercianți pe lista de magazine pentru prima didactică, anunță Ministerul Educației

20 comments
  1. Se pot cumpăra produse de la unități care există pe listă dar se află în alt județ? În plicul primit o dată cu cardul, scrie ca se vor putea cumpăra și produse online. Este o minciună? Se fac ceva demersuri în acest sens?

  2. Telefoanele sunt folosite de cele mai multe ori in interes de serviciu pentru tot felul de situatii urgente ISJ, primarie, etc deci ar trebui sa poata fi achizitiionate. Oricum conditionarea de a cumpara doar cursuri mai ales pentru personalul nedidactic e bataie de joc. Mai bine ar pitea cumpara haine deoarece au nevoie de halate, saboti pentru locul de munca, dar si manusi.

  3. Am văzut ca exista i adresa la care se trimit sugestii. Dar exista și o listă pe care o putem consulta? Nedifinitiva, dar updatata…. Este pe undeva?

    1. Exista aplicatie pentru mobil in care va inregistrati cardul.
      Acolo vedeti si magazinele in care se poate folosi cardul. Ramane de vazut ce va fi prezent acolo, in functie de tipuldecard. Deocamdată, tipul de card nu ste in lista.

  4. ME: “Trimiteți-ne mesaje la adresa asta, că sigur vom verifica și vom completa lista.”

    Adresa: Nu există.

    ME: ”Va exista, suntem în curs de identificare a resurselor, suntem în grafic.”

    Cu alte cuvinte, cum vreți să-și mai bată joc azi ME de profesori?

    PS. A început o întreagă campanie anti-profesori pe toate site-urile și televiziunile aliate coaliției, ați observat? Cu tot felul de reportaje legate de meditații, de cerințele salariale (vezi bine, nejustificate, conform ”formatorilor de opinie” AFILIAȚI – ăștia ce email or fi folosit ca să se afilieze?…), de scandaluri din învățământ… Și practic nicio discuție VIZIBILĂ despre tragicomedia burselor de merit și a criteriilor de acordare, sau despre cardurile cu ”prima” direct antamată la magazinele ”afiliate” alese de guvern.

    Te-ai duce cu cercul, dacă ai mai pune la suflet. Așa, mă gândesc mereu că bietul Caragiale n-ar mai face față scrisului, dacă ar trăi în vremurile astea…

    1. Da!
      Din pacate continua demonizarea profesorilor si se bate moneda pe meditatii, desi se stie clar ca doar vreo 10-20% dintre profesori pot da meditatii (si chiar mai putini o si fac), iar castigurile sunt …de-o carpeala, un laptop/vreo imprimanta, copii xerox si diverse rechizite pt ca profii sa-si poata desfasura activitatea de predare in mod decent…
      De ce sa piarda timp cu declaratii fiscale o multime de oameni care nu dau meditatii?!
      De ce sa faca profii deconturi pt 1.500 lei, cand salariile lor sunt tot sub limita decentei??

      Si toate astea in timp ce specialii continua cu veniturile lor speciale pana in 2062 (!!), guvernantii nu-si fac deconturi pt sumele primite pe langa salariile lor imense (pt diurna, telefon, benzina etc), ASF isi ofera minim 16 salarii pe an, angajatii de prin ministere au tot felul de sporuri (de lift, de stat pe scaun, de conditii vatamatoare s.a.m.d.) si tot asa.
      Intre timp auzim ca varsta de pensionare creste la 70 ani.
      Se vor seniliza profesorii la catedra si vor pleca la varsta pensiei direct la cimitir!🤣😂 …asa ca un fel de haz de … Halloween🎃🎃

      1. Sunt destui profesori care dau meditații,dar asta nu e o problema.Astia oricum,cand au de ascuns lucruri (sau vor sa faca uitate/nevazute anumite subiecte) incep sa dea vina pe altii si o fac exclusiv prin presa coruptă, pentru ca se folosesc de tot arsenalul,toate resursele de care dispun,doar sa lucreze împotriva poporului.Imi pare rau ca nu mai avem pedeapsă capitală (pentru ca ce avem aici se presupune a fi o lume civilizata,dar nu e,e fix opusul lumii,suntem ca la balamuc din păcate;()

  5. ce treabă are ministerul cu adresa?!
    Ăștia sunt cei de la pluxee…pe site ul cărora,apropo,nici nu exista acest card de prima:)

    1. Totusi, “pluxee” intelegem ca au fost alesi (de Minister!?!) sa se ocupe de aceste carduri si cam de tot ce tine de ele, inclusiv adresa respectiva de mail, nu-i asa?

  6. Trebuie apreciată inventivitatea românească.
    ,, Lista cu magazine afiliate nu va fi niciodată definitivă…”

    Profesorii pot solicita emitentului de carduri ce magazine vor sa fie cooptate…

    Excelenta șmecherie.
    Sigur că profesorii pot solicita la adrese inexistente noi comercianți dar NU vor primi niciodată răspuns.

    Nici dacă adresa de e-mail ar fi funcțională.

  7. Chiar e de bășcălie…Atâta umilinta nu am mai trăit de la tăierile lui Băsescu din 2010…..Suntem considerați asistați sociali…de unii de pe la Palatul Victoria care nu le a plăcut școala…si de aici ura și bătaia de joc pentru 200.000 de cadre didactice….Refuz acest card umilitor!!!

    1. Dragi profesori e simplu: aveti adtesa ministerului, puneti cardul intr o recomandata si direct la Deca sa si l bage pe post de supozitor! :))). Elegant ashea, ca forma de protest. Da n o sa faceti asta , pt ca nu aveti cojones! Noapte buna romanica!

        1. DA. Trebuie doar un ordin de ministru care sa certifice ca titulatura de personal nedidactic nu mai exista, dvs fiind acum personal administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cătălin Zaman, profesor de limba română și director, despre soluții pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor până la Evaluarea Națională: Intenționez să dau o simulare pe lună la nivel de școală și două-trei teste de lucru la final de săptămână, pe care luni copiii să le aibă pe masă, corectate cu sfaturi individuale

Cătălin Zaman, profesor de Limba și Literatura Română și director al școlii Gimnaziale „Înv. Nicolae Ispas” Clondiru din județul Buzău, spune după analiza rezultatelor de la simularea Evaluării Naționale și…
Vezi articolul

Arafat, despre o posibilă modificare a testării elevilor: Sunt țări unde fiecare copil își face singur testul sub supravegherea profesorului. Și asta e o soluție / Să fim siguri că testele și banii dați de statul român sunt folosiți corect și cu rezultat

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit astăzi despre o posibilă modificare a procedurii de testare a elevilor, pentru depistarea cazurilor de Covid și prevenirea răspândirii virusului. “E posibil ca…
Vezi articolul

OFICIAL Calendarul pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și profesional pentru anul școlar 2025-2026 / Prima etapă s-a încheiat pe 25 noiembrie, deși calendarul a fost publicat în Monitorul Oficial pe 26 noiembrie. Până pe 20 decembrie, inspectoratele școlare și liceele analizează solicitările operatorilor economici

Calendarul pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul preuniversitar dual și în învățământul profesional de stat pentru anul școlar 2025-2026 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul…
Vezi articolul