Adoptarea unor bugete locale care să susțină educația, solicitată de către mai multe asociații ale elevilor

417 vizualizări
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Suplimentarea fondurilor din bugetul de stat pentru bursele elevilor din bugetele locale, asigurarea transportului local gratuit pentru elevi, cheltuieli referitoare la infrastructura școlilor, fonduri pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ, sunt solicitate de către mai multe asociații ale elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Este vorba despre reprezentanții elevilor din Constanța, București și Ilfov, Timiș, Maramureș, Vâlcea, Dâmbovița, Bacău, Arad, Vrancea, Cluj și Tulcea.

Potrivit comunicatului, alte măsuri suplimentare ce ar putea veni din inițiativa Consiliilor Locale în sprijinul elevilor se referă la: „implementarea unor programe locale de suport alimentar al elevilor din medii defavorizate, achiziționarea de rechizite școlare pentru elevi și asigurarea de măști pentru a ajuta elevii să fie în siguranță la școală, în ciuda contextului epidemiologic”.

Redăm comunicatul integral:

Ref: Elevii solicită adoptarea unor bugete locale care să susțină educația!

Reprezentanții elevilor din Constanța, București și Ilfov, Timiș, Maramureș, Vâlcea, Dâmbovița, Bacău, Arad, Vrancea, Cluj și Tulcea solicită primăriilor din județele lor să prioritizeze educația în contextul adoptării bugetelor locale!

În contextul începutului anului calendaristic, a început tot odată și dezbaterea și aprobarea bugetelor locale. În acest sens, luni, 17 ianuarie a.c., reprezentanții elevilor au transmis primăriilor o solicitare de a prioritiza educația și de a asigura toate fondurile necesare unei bune-desfășurări a învățământului.

Subliniem faptul că educația trebuie să fie o prioritate a administrațiilor locale, având în vedere faptul că, fără o serie de investiții corecte și bine gândite, calitatea actului educațional se degradează, ducând astfel la o formare precară a generațiilor viitoare de cetățeni. La momentul actual, rata de abandon școlar și analfabetism funcțional din România este îngrijorătoare, iar aceste fenomene vor continua să ia amploare, dacă nu sunt luate măsuri concrete pentru a le stopa și preveni.

La nivelul solicitărilor transmise de reprezentanții elevilor pentru autoritățile locale se numără suplimentarea fondurilor din bugetul de stat pentru bursele elevilor din bugetele locale, asigurarea transportului local gratuit pentru elevi, cheltuieli referitoare la infrastructura școlilor, fonduri pentru asigurarea pazei în unitățile de învățământ, cheltuieli pentru colectarea selectivă în școli, precum și alte măsuri suplimentare, ce ar putea veni din inițiativa Consiliilor Locale în sprijinul elevilor: implementarea unor programe locale de suport alimentar al elevilor din medii defavorizate, achiziționarea de rechizite școlare pentru elevi și asigurarea de măști pentru a ajuta elevii să fie în siguranță la școală, în ciuda contextului epidemiologic.

Solicităm Consiliilor Locale să pună pe primul loc calitatea educației atunci când votează proiectele de bugete locale!

Organizații implicate:

  • Asociația Vâlceană a Elevilor
  • Asociația Elevilor din București și Ilfov
  • Asociația Elevilor din Constanța
  • Asociația Elevilor din Bacău
  • Asociația Elevilor din Timiș
  • Asociația Elevilor din Maramureș
  • Consiliul Județean al Elevilor Vâlcea
  • Consiliul Județean al Elevilor Dâmbovița
  • Consiliul Județean al Elevilor Vrancea
  • Consiliul Județean al Elevilor Tulcea
  • Consiliul Județean al Elevilor Timiș
  • Consiliul Județean al Elevilor din Cluj
  • Consiliul Județean al Elevilor din Bacău
  • Consiliul Județean al Elevilor din Arad
  • Consiliul Municipal al Elevilor din București”

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ateliere gratuite de educație cinematografică pentru elevi și profesori, la UNATC, în Săptămâna „Școala altfel”: vizite pe platoul de filmare, lecții de montaj și de istorie a filmului / Profesoara Iulia Voicu: Învățăm să navigăm conștient într-o lume inundată de imagini

Un atelier gratuit de educație cinematografică, despre istoria filmelor, montaj, creare de film, selecție și interpretare de imagini este organizat pentru elevi și profesori la Universitatea Națională de Arte Teatrale…
Vezi articolul