VIDEO Adolescenții din România pot vota filmul preferat la Young Audience Award, ediția 2021. Înscrieri până pe 9 aprilie

Foto: EFA

Copiii cu vârste între 12 și 14 ani din România se pot înscrie în competiția EFA Young Audience Award (YAA) pentru a alege cel mai bun film european pentru adolescenți din acest an. Votul și vizionarea filmelor are loc online, între 21 și 24 aprilie 2021. Ediția curentă propune tinerilor din 38 de țări să contribuie în siguranță, de acasă, la deciderea titlului de „Cel mai bun film european de tineret”.

Competiția filmelor este organizată în țara noastră de EducaTIFF, programul de educație cinematografică al Festivalului Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu European Film Academy (Academia Europeană de Film).

Înscriere
Care sunt filmele nominalizate?

Conform anunțului făcut de organizatori, cele trei filme propuse sunt următoarele:

Pinocchio, regia Matteo Garrone (aventuri, fantasy)

Creația bătrânului sculptor Geppetto prinde viață ca prin magie. Marioneta din lemn Pinocchio visează să devină un băiat adevărat. Ușor confuz, Pinocchio trece printr-o serie de aventuri în timp ce este păcălit și urmărit de bandiți printr-o lume fantastică plină de creaturi magice. Prietena sa loială, Zâna cu Păr Turcoaz, încearcă să-l facă să înțeleagă că visul său de a deveni un băiat adevărat nu se va îndeplini până când Pinocchio nu va învăța din propriile greșeli.

The Crossing, regia Johanne Helgeland (dramă, aventuri)

Părinții unei fetițe de 10 ani, Gerda, și a fratelui ei, Otto, fac parte din rezistența norvegiană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Într-o zi, chiar înaintea Crăciunului din 1942, părinții lor sunt arestați. Rămași singuri, cei doi frați descoperă un loc secret în subsolul casei lor, unde stau ascunși doi copii evrei, Sarah și Daniel. Acum Gerda și Otto trebuie să termine ce au început părinții lor: să-i ajute pe Sarah și Daniel să scape de naziști și să treacă granița către Suedia pentru a se reuni cu familia lor. Un film despre încredere, loialitate și curajul de care pot da dovadă chiar și cei mai mici dintre noi.

Wolfwalkers, regia Tomm Moore, Ross Stewart (animație, fantasy)

Într-o vreme când totul se baza pe superstiții și magie, o tânără ucenic-vânător, Robyn Goodfellowe, călătorește în Irlanda cu tatăl ei pentru a vâna ultima haită de lupi. În timp ce explorează ținuturile interzise din afara zidurilor orașului, Robyn se împrietenește cu Mebh, o fată cu spirit liber dintr-un trib misterios ai cărui membri ar avea, se pare, capacitatea de a se transforma în lupi pe timpul nopții. În timp ce o caută pe mama dispărută a lui Mebh, Robyn descoperă un secret care o atrage și mai departe în lumea fermecată a Wolfwaker-ilor, riscând să se transforme în ceea ce tatăl ei venise să distrugă.”

_______________

Despre EFA Young Audience Award România

European Film Academy – Young Audience Award este un eveniment organizat în România de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), care a inițiat programul de educaţie cinematografică pentru elevi EducaTIFF. Programul EducaTIFF își propune introducerea publicului tânăr şi foarte tânăr în lumea cinematografiei și a producției de film şi influențarea primilor paşi către o agendă solidă şi coerentă de programe şcolare de educaţie media.

European Film Academy (EFA)/ Academia Europeană de Film a fost fondată în 1998 și reunește, în prezent, peste 3.000 de profesioniști din industria filmului european. Organizația are ca principal scop promovarea culturii cinematografice europene, pentru toate tipurile de audiență, inclusiv în rândul publicului foarte tânăr. Acest eveniment este organizat de EFA și EFA Productions, cu sprijinul Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) și al Uniunii Europene, prin Creative Europe – Media Programme.

Foto: captură yaa.europeanfilmawards.eu

Citește și:
Platforma pe care orice profesor poate organiza sesiuni video de calitate pentru orele de cursuri, ședințe de lucru, seminarii şi poate prezenta orice tip de conţinut multimedia. Imaginea şi sunetul de mare calitate oferă o experiența superioară (P)
Genoveva Cerchez, profesor de limba română: Dacă bacul ar însemna texte la prima vedere, orele de literatură s-ar putea elibera de această tiranie. Și atunci poate că profesorii s-ar concentra pe literatură, nu pe cerințele de bac
Ce se întâmplă cu școlile din Europa, în luna în care cele românești stau închise complet? Harta educației europene în al treilea val al pandemiei Covid-19

Exit mobile version