Admiterea la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, fără nicio probă scrisă și fără sport la Facultatea de Sport. Și aici sunt preferate Bacalaureatul și mediile de liceu

9.136 de vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași s-a alăturat instituțiilor de învățământ superior care au anunțat că, în contextul epidemiei Covid-19, admiterea de anul acesta nu va include examene scrise. Un comunicat al instituției precizează că, acolo unde există, probele orale se vor susține online, “prin intermediul platformelor audio-video”. Test scris nu va exista nici la Drept, unde va fi folosită media anilor de liceu, iar candidații la Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține proba sportivă.

Candidații la facultățile UAIC se vor putea înscrie electronic, în perioada 13-18 iulie, pe site-ul inscriere.uaic.ro, dar și fizic, la sediul Universității.

Cum va avea loc admiterea la diverse facultăți:

  • “Facultatea de Drept a renunțat la testul scris, acesta fiind înlocuit de media anilor de studii din liceu.
  • Candidații care vor opta pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține probă sportivă și vor fi admiși pe baza unei medii în care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75%.
  • Și Facultatea de Informatică a renunțat la testul scris, urmând să facă admiterea de baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporție de 75%.
  • De asemenea, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă precum și Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunțat la probele specifice, admiterea realizându-se doar pe baza rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat.”

La master, admiterea la toate cele 15 facultăți se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40%.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Prescrierea plagiatului în 3 ani de la săvârșirea faptei – o nouă metodă de amnistiere a plagiatorilor inclusă în proiectul de lege a Educației / Cele 273 de amendamente ale ANOSR

Reprezentanții studenților reacționează la proiectul de lege a învățământului superior și semnalează că în textul proiectului apare încă o formă de amnistiere a plagiatorilor: răspunderea pentru plagiat să se prescrie…
Vezi articolul

DOCUMENT Granturi de câte 8 milioane de euro pentru universități ca să construiască noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură. Condiție: cel puțin 40% din aceste locuri vor fi rezervate studenților din medii defavorizate

Universitățile pot obține granturi de câte 8 milioane de euro pentru construcția de noi spații de cazare, de cantină, de recreere și lectură din campusurile universitare, conform unui apel al Ministerului Educației.…
Vezi articolul

Funeriu, către rectori, după clasificarea care scutură universitățile românești: Nu i-am văzut oprind pierderea celor buni care pleacă pentru că în România nu au loc de rubedenii, amante sau de mediocri

“Lumea avansează înspre excelență, iar noi stăm”, avertizează Daniel Funeriu, fost ministru al Educației. Într-o analiză pentru Edupedu.ro pe marginea scăderii dramatice înregistrate de învățământul superior din România în clasamentul…
Vezi articolul

EXCLUSIV Culmea copiatului: Doi președinți de asociații studențești, eliminați din examenul pentru intrarea în corpul evaluatorilor calității universităților (ARACIS), pe motiv de fraudă. Cei doi studenți spun că e vorba despre o coincidență

Președintele Uniunii Studenților din România (USR), Alex Vasile, și Președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Robert Stredie, au fost eliminați pe motiv de fraudă din examenul de intrare în…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a semnat cu un consorțiu de afaceri italian un acord de parteneriat pentru crearea unui centru de excelență și inițierea de programe noi de master și doctorat. Daniel David: mă bucur că Italian Confindustria Romania a înțeles rolul UBB în peisajul național și internațional

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca anunță că a semnat cu consorțiul Italian Confindustria Romania un acord de parteneriat al cărui obiectiv final este crearea în România a primului Centru de excelență…
Vezi articolul