Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Ministerul de Interne susține că are prea mulți elevi – o nouă admitere în 2020

20.301 de vizualizări
SURSA: Facebook/ministeruldeinterne
După ce au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, Ministerul Afacerilor Interne anunță că anul acesta nu se mai organizează o nouă sesiune de admitere în școlile de poliție. ”La momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, potrivit comunicatului publicat pe site.

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util, mai spun reprezentanții ministerului.

Aceștia precizează că colarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.

SURSA: Facebook.com/MAI

Școlile MAI sunt următoarele:

MAI mai anunță că se va organiza admitere la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică). Activitățile de recrutare a candidaților vor demara în cursul lunii aprilie 2019. Regulamentul poate fi descărcat de aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Avocatul Paul Șușman, singurul român care a negociat un tratat internațional în numele întregii Uniuni Europene, referitor la protecția oceanelor lumii: “Ar putea dura între 7 și 10 ani până va intra în vigoare, deoarece va trebui ratificat atât de fiecare Stat Membru, cât și de Uniune”

Avocatul Paul Șușman (37 de ani) este singurul român care a negociat un acord internațional sub ONU în numele Uniunii Europene, care se referă la protecția oceanelor (The High Seas…
Vezi articolul

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2019 – Cum se desfășoară evaluarea psihosomatică, ce trebuie să știe copiii și care sunt riscurile școlarizării înainte de vreme

Copiii care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2019 pot să urmeze clasa pregătitoare numai după ce trec printr-o evaluare psihosomatică. Durează 20 de minute, se realizează la grădinițele de…
Vezi articolul