Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Ministerul de Interne susține că are prea mulți elevi – o nouă admitere în 2020

20.346 de vizualizări
SURSA: Facebook/ministeruldeinterne
După ce au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, Ministerul Afacerilor Interne anunță că anul acesta nu se mai organizează o nouă sesiune de admitere în școlile de poliție. ”La momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi”, potrivit comunicatului publicat pe site.

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util, mai spun reprezentanții ministerului.

Aceștia precizează că colarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 și 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere și au terminat 5 serii la fiecare școală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenți.

SURSA: Facebook.com/MAI

Școlile MAI sunt următoarele:

MAI mai anunță că se va organiza admitere la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică). Activitățile de recrutare a candidaților vor demara în cursul lunii aprilie 2019. Regulamentul poate fi descărcat de aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Incendiul de duminică de la căminul din Regie s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, susține Inspectoratul pentru Situații de Urgență / Studenții dau vina pe rețeaua electrică slabă

Incendiul de duminică de la căminul din Regie al Politehnicii (UNSTPB), unde o cameră a ars, s-a produs din cauza unui „scurtcircuit la un aparat electric”, susține Inspectoratul pentru Situații…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

Ce ți-a ieșit la test? Trei liceeni au folosit instrumentul de evaluare a trăsăturilor de personalitate ocupațională, ca să afle cel fel de carieră li se potrivește / Francesca: Deși mi-am ales acest profil de liceu, am realizat în ultimul timp că de fapt mi se potrivește o altă carieră, iar acest test mi-a confirmat asta

Francesca, Antonio și Nati sunt în clasa a XII-a la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, și anul acesta pentru ei înseamnă mai ales pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Cu toate…
Vezi articolul

Descoperirile care au primit premiul Nobel pentru Chimie, explicate de Daniel Funeriu: O proteină se pliază în conformația corectă pentru a-și exercita funcția / Cu inteligența artificială, când ai secvența de aminoacizi, computerul îți spune care este forma tridimensională a acelei proteine

Doctorul în Chimie și fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, a vorbit despre descoperirile recente care au primit premiul Nobel pentru Chimie în acest an, în cadrul emisiunii Știința 360,…
Vezi articolul

BREAKING Telefoanele sunt echipamente care pot fi cumpărate de profesori din prima de carieră didactică, spune ministrul Adrian Câciu: Achiziția de laptopuri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care pot fi folosite în procesul educațional

Pentru prima de cariera didactică sunt eligibile cheltuieli precum achiziția de laptopuri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care pot fi folosite în procesul educațional, a declarat…
Vezi articolul