Admiterea în clasa a V-a nu poate fi organizată de liceele care sunt centre de evaluare la Bacalaureat, potrivit unei adrese oficiale a Ministerului Educaţiei

13.228 de vizualizări
Numărul școlilor din România - Admiterea în clasa a V-a
FOTO: Freepik.com
UPDATE: Colegiile şi liceele care sunt centre de evaluare la Bacalaureat nu pot organiza admitere în clasa a V-a, potrivit unei adrese oficiale publicată de educaţieprivată.ro. Documentul a fost trimis de la Ministerul Educaţiei către toate inspectoratele, potrivit sursei citate.

“Unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020″, se arată în adresa ministerului.

Admiterea în clasa a V-a

Centrele de evaluare sunt cele în care sunt corectate lucrările şi sunt diferite de centrele de examen, care vor fi aproape în fiecare liceu, iar acolo unde sunt mulţi elevi, este posibil ca o parte dintre elevi să fie duşi în şcoli din vecinătate pentru a susţine examenul, fiind impuse măsuri speciale de distanţare, cu un număr limitat de elevi în clase.

Probele scrise de la Bacalaureat au loc în perioada 22-26 iunie, dar oficial încă nu a fost publicat calendarul examenului.

Potrivit documentului semnat de secretarul de stat Rodica-Luminița Barcari, perioada de susținere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a, în vederea realizării noilor formațiuni de studiu pentru anul școlar 2020-2021, este 26-30 iunie 2020.

“Probele de admitere în clasa a a V-a se organizează și se desfășcoară cu respectarea și aplicarea normelor igienico-sanitare și de siguranță/securitate, în vigoare, pentru prevenirea și combaretea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele de admitere în clasa a V-a se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind organizarea și desfășurarea probei de admitere în clasa a V-a, elaborate la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși”, mai prevede documentul.

FOTO: School photo created by master1305 – www.freepik.com


5 comments
  1. Cei care susțin test pentru a intra in clasa A5-a dau și probele orale la engleza /germana ….etc
    Se pare ca nu e nimeni interesat de sănătatea lor , una dintre probe e dialogul elev-elev . Sindicatele considera bac-ul singurul pericol ? Probabil ca nu despre sanatate era vorba .

  2. Faceti iar o dezinformare. Centrele de evaluare sunt centrele unde sunt corectate lucrarile de la BAC dupa desfasurarea examenului. La nivel de judete pana acum au fost cate un astfel de centru. Ultimul articol din documentul prezentat doar stipuleaza ca centrele de evaluare sa nu fie arondate la scoli care organizeaza admitere in clasa a V-a. Problema mai mare ar fi de ce ar obliga ministerul in contextul actual sa fie sustinute aceste examene, pe cand la admiterea in clase bilingve la licee se accepta echivalarea probei de admitere cu mediile la limba corespunzatoare din clasele gimnaziala. Sa-i lasam in pace pe miócutii din clasele a 4-a si sa se gaseasca o modalitate ca sa nu-i aducem in scoala.

  3. Greu cu înțelegerea și interpretarea unui text…
    “<>. Traducând din română în română, asta înseamnă ca liceele și colegiile care sunt centre DE EXAMEN pentru examenul național de Bacalaureat POT organiza și desfășura proba de admitere în clasa a V-a, cele care nu pot organiza sunt doar liceele și colegiile care vor fi desemnate ca și centre DE EVALUARE (corectare) a lucrărilor scrise!

    1. Trimiteți traducerea la MEC
      poate o să fie citita și de Anisie și de Barcari.
      Ne-am învățat deja sa nu luam în seamă ce spun pentru ca înformatia corectă
      este alta.
      RUȘINE MEC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Noul termen pentru dosarele de bursă: 14 februarie / Lista documentelor, simplificată. Cei care au depus dosarele pentru burse la începutul anului nu mai trebuie să aducă alte documente / Elevii din mediul rural, școlarizați în altă localitate, iau bursă socială indiferent de venituri

Perioada de depunere a cererilor de bursă a fost extinsă cu 2 săptămâni, respectiv până la data de 14 februarie, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat luni…
Vezi articolul