Admitere liceu 2024. Elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 18 iulie, unde au fost repartizați

34.547 de vizualizări
Foto: John Schnobrich on Unsplash
Elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale află joi, 18 iulie, unde au fost repartizați la liceu în anul școlar 2024-2025. Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES sau candidaților de etnie romă se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere, conform calendarului oficial.

La această repartizare s-au înscris la liceu doar elevii care au Certificat de Orientare școlară și Profesională pentru ciclul gimnazial, valabil pentru anul şcolar 2023 – 2024, emis de CJRAE/CMBRAE, care atestă existența unei cerințe educaționale speciale.

Certificatul de orientare școlară și profesională este singurul document acceptat pentru admiterea pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă, conform ordinului de ministru privind admiterea la liceu, în 2024.

Între 19 și 22 iulie, adică spre finalul săptămânii, candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES și candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru romi completează fișele cu opțiuni în vederea admiterii la liceu în etapa de repartizare computerizată generală.

Tot pe 19-22 iulie pot completa fișele cu opțiuni de admitere la liceu și candidații romi și cei cu CES care sunt repartizați pe 18 iulie, dar renunță la acele locuri și vor să fie repartizați în etapa generală.

Ce prevede calendarul admiterii la liceu 2024 despre repartizarea pe locurile special alocate pentru elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale

18 iulie 2024 Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi și comunicarea rezultatelor candidaților prin afișarea la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar. 

Repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru romi, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024- 2025.

18 iulie 2024 Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă și comunicarea rezultatelor candidaților prin afișarea la sediul și pe site-ul inspectoratului școlar.

Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate candidaților cu CES se face computerizat într-o sesiune distinctă, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere.

NOTĂ: Candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, pot solicita și primi o nouă fișă de înscriere pentru a putea participa la prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025.


15 comments
  1. Incercati sa intrebati la scoala de provenienta. Si ei primesc rezultatele repartizarilor.
    Eu personal, in Prahova, am fost anuntata (m-a sunat de la secretariatul scolii) de la scoala de provenienta unde a fost repartizat copilul. Asa am aflat repartizarea la ora 12.30, si am scapat de stres.

  2. Haideți, cât durează sa afișați niște repartiții!
    Sunt copiii care nu fac fata stresului,mai ales cei cu ces

    1. crede-ma ca nu ii intereseaza ! in doare in …posterior ! ce conteaza ce simte un copil cu ces ? ….made in Romania !

  3. pai când vin ca să nu fie prea târziu la înscriere la alta unitate de învățământ pentru copii rromi. va multumim

  4. Cine a verificattttttt daca înscrierile la Romi sunt reale??? Verifica cnv corectitudinea adeverințelor emise? Clar nu! Da nu are timp ministerul sa verifice asa ceva😂😂😂
    Gata au pasat o catre inspectorat😂😂😂😂 daca aveați vreun premiu de oferit de minister la ora 8 era publicat! Sa vina vacanta vb profesoarelor !

  5. nu apare lista de admitere pentru Romiiiiiiii???? sau o publicati cand isi aduce aminte cnv ? la ora 12 era normal sa fie afisata……..sau Romi pot sa astepte pana la ora 20 …….

    1. Bună ziua, publicăm listele atunci când sunt afișate de inspectoratele școlare. Repartizarea în aceste cazuri vine după ședințe publice care durează până după-amiază, potrivit informațiilor publicate de inspectoratele școlare – apoi vin și listele afișate cu ce a rezultat în urma repartizării. Mulțumim că ne urmăriți!

      1. suntem in data de 24 iulie ,iar la Caras Severin e liniste de mormant ( nici telefonul nu suna la aia ) ! pe o scara a tupeului ISJCS unde se afla ? asta denota cu nu ii intereseaza nimic insemnind nimic ! chiar nu le poate spune cineva ceva ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Admiterea la liceu în București în 2023. Concurența cea mai mare va fi pentru liceele de top, un elev cu 9.80 a pierdut 169 de poziții în clasament, față de un elev cu aceeași medie anul trecut. Teoretic, un elev cu 9.60 are mai multe șanse să ajungă la liceul dorit, însă sunt peste 100 de elevi cu această medie și criteriile de departajare vor fi decisive

În București, avem cel mai mare număr de elevi cu medii între 9 și 10 la Evaluarea Națională 2023 din ultimii ani, 4.519 de elevi, plus 94 de elevi cu…
Vezi articolul

Admitere liceu 2022. Sfaturi de la psihologul Bogdana Păcurari pentru părinți, după ce absolvenți de clasa a VIII-a nu au intrat la liceul dorit / În București sunt de 3 ori mai puține locuri rămase disponibile, față de numărul candidaților nerepartizați

Cum pot gestiona copiii dezamăgirea dacă nu intră la liceul dorit? Cum ar putea să îi ajute părinții? “El, copilul, este suma abilităților, pasiunilor și capacităților sale de când s-a…
Vezi articolul

DOCUMENTE Admiterea la liceu și învățământul profesional pentru candidații din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria și diaspora în anul școlar 2023 – 2024. Calendarul admiterii, fișa de înscriere și numărul de locuri disponibile

Pentru candidații din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Serbia, Ungaria, precum și pentru românii de pretutindeni, absolvenți de gimnaziu din România care doresc să-şi continue studiile liceale sau profesionale în…
Vezi articolul

Doi din cinci copii care intrau în clasa pregătitoare în urmă cu 9 ani nu au mai ajuns la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a sau au luat sub media 5 la acest examen / Situația lor era semnalată în rapoartele Ministerului Educației de cel puțin doi ani, fără niciun efect în politicile sau comunicările publice ale instituției

Elevii care au terminat clasa a VIII-a în iunie 2023 și care au susținut Evaluarea Națională au intrat în clasa pregătitoare în anul școlar 2014-2015, după cum am scris în…
Vezi articolul