UPDATE Admitere liceu 2023. Rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a au fost publicate / Dosarele de înscriere se depun la liceu de pe 20 iulie

227.084 de vizualizări
Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com
Repartizarea computerizată în clasa a IX-a are loc miercuri, 19 iulie, conform calendarului oficial. Până pe 14 iulie, vineri, elevii, profesorii diriginți și părinții au completat opțiunile în fișele de admitere la liceu 2023, conform calendarului oficial.

UPDATE Rezultate admitere liceu 2023. Repartizarea computerizată în clasa a IX-a a fost publicată de Ministerul Educației la ora 12:00. Vezi admiterea pe fiecare județ în parte

  • Edupedu.ro va publica rezultatele admiterii în liceu 2023 când acestea vor fi afișate pe site-ul dedicat de Ministerul Educației.

Între 20 și 25 iulie 2023, elevii repartizați și părinții lor vor depune dosarele de înscriere la școlile la care au fost admiși.

Amintim că media de la Evaluarea Națională este 100% media de admitere la liceu, pentru prima dată după 20 de ani.

Rezultatele finale ale repartizării în liceele militare 2023 au fost publicate pe 10 iulie. Cea mai mare medie de admitere este 9.98, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, unde rata de promovare la Bac 2023 a fost de 100%.

Citește aici despre lista cu cei 20 de elevi olimpici repartizați la liceu în București fără Evaluare Națională 2023 și consultă repartizarea elevilor romi și a celor cu cerințe educaționale speciale în liceele din București – primele medii de admitere sunt 9.85 și 9.87.

Repartizarea elevilor romi la liceu – 2023 pe județe a fost publicată de fiecare inspectorat școlar și poate fi văzută aici, la fel și admiterea pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES).

Calendarul admiterii la liceu 2023:

6-7 și 10-17 iulie 2023: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere

NOTĂ: 1) Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024, completează opțiunile în perioada 14 – 17 iulie 2023.

2) Candidații, care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși, completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 15-16 iulie 2023.

6-7 și 10-14 iulie 2023: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere

6-7 și 10-14 iulie 2023: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată

17 iulie 2023: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în  aplicația informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de  opțiuni  originale la centrul de admitere județean/al municipiului București

17 iulie 2023: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene/al municipiului București la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată

18 iulie 2023: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene/a municipiului București; transmiterea modificărilor la comisia națională

18 iulie 2023: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată

19 iulie 2023: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București

20 – 25 iulie 2023: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați

25 iulie 2023: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere

26-28 iulie 2023: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată”.

Ierarhia pentru admiterea la liceu a fost publicată de Ministerul Educației miercuri seară, 5 iulie, după ce marți a publicat o ierarhie greșită. Pentru prima dată această ierarhie nu mai conține media de admitere formată din media de la Evaluarea națională și media claselor V-VIII, ci o serie de cinci coloane cu media de la Evaluarea Națională și 4 criterii de departajare – media la Limba română, media la Matematică, media la Limba maternă și media de absolvire.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


22 comments
  1. Bataie de joc , Romania educata a lui Werner Iohannis .
    Au zapacit copii , cu schimbarile lor in educatie in decursul anilor.
    Asta cred ca este scopul sa distruga invatamantul romanesc sa scada mult nivelul .

  2. Carmen Miriță …. – Nu e suspans , e nepasare si mai ales incapacitatea de a folosi un calculator (daca nu e rea intentie, sau alte interese … )

  3. Sunati-ma si pe mine cand se afiseaza rezultatele…trebuie sa plec intr-un concediu de doua saptamani si banuiesc ca resusesc sa le afiseze pana ma intorc.
    Cred ca au facut repartizarile cu calculatorul de la ceas de le afiseaza asa greu…

  4. Dezorganizare totala, trebuiau publicate automat la prima ora. Oricum repartizarea s-a finalizat pe 18.07. Sau ar fi trebuit, dar cine respecta deadline-urile… Enter, domnilor, apasati tasta Enter!

  5. Cata bataie de joc la adresa copiilor si a parintilor acestora… stam si asteptam… si ne creste tensiunea.
    Probabil IAR s-a mai intamplat ceva, asa cum a fost si cu ierarhia… sau poate ca nu au fost inca repartizati unii elevii la anumite licee…

  6. Cât ne mai ține in suspans? Să publice odata lista cu repartițiile. Am așteptat suficient o luna creed eu, de la prima probă de examen….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Ce rol au scrisul de mână

UPDATE Românii care lucrează în străinătate pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro – precizările Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială de la Ministerul Muncii

Românii care lucrează legal în străinătate, pe teritoriul Uniunii Europene, pot primi alocații europene pentru copii de până la 160 de euro, potrivit Digi24. Agenția Națională pentru Plăți și inspecție…
Vezi articolul

Toţi profesorii și elevii din România sunt așteptați să se înscrie la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS. Înscrieri online pentru profesori în perioada 26 septembrie – 2 octombrie, pentru elevi în perioada 11 – 17 octombrie (P)

Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi…
Vezi articolul