Admitere facultate 2022. Start pentru pentru viitor la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Peste 4.200 de locuri disponibile pentru studii de licență, masterat și doctorat / Înscrieri exclusiv online (P)

14.332 de vizualizări
Sîmbătă, 16 iulie 2022, încep înscrierile la programele de licență din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. UMFST lansează oferta educațională pentru sesiunea de admitere iulie 2022 și vine în întâmpinarea candidaților cu opțiuni diversificate incluzând programe de studii de licență, masterat și doctorat.

Pentru admiterea 2022, UMFST are o capacitate de școlarizare aprobată de ARACIS pentru:

  • studii licență de 2990 de locuri, dintre care 1070 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de masterat de 1095 de locuri, dintre care 320 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de doctorat de 133 locuri, dintre care 39 finanțate de la bugetul de stat.
Înscrierea candidaților se face exclusiv on-line pe platforma dedicată concursului de admitere.

Dacă dorești să devii studentul Universității UMFST „George Emil Palade”, următoarele date îți vor fi de folos:

  • 16 iulie – 21 iulie 2022 (ora 12:00) – înscrierea candidaților;
  • 22 iulie – proba practică la programul Educație fizică și sportivă;
  • 22 iulie – proba eliminatorie la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar;
  • 22  iulie- proba de competență lingvistică la programul Arhitectură în limba engleză;
  • 24 iulie – examen de admitere la programele: Medicină, Medicină Militară, Medicină Dentară, Farmacie;
  • 25 iulie  – examen de admitere la programul Arhitectură în limba engleză.

Calendarul detaliat al examenelor de admitere poate fi consultat pe platforma dedicată concursului de admitere.

Foto: UMFST
Două noi programe de studii de licență

UMFST „George Emil Palade” vine cu o bogată oferta educațională. Ca noutate pentru Admiterea 2022, UMFST a primit avizul de autorizare provizorie pentru două noi programe de studii de licență:

  • Asistență medicală generală-extensia Bistrița: 50 locuri la buget și 50 locuri la taxă
  • Chimie tehnologică: 10 locuri la buget și 20 locuri la taxă

Admiterea la programele de studii de licență de 5 sau 6 ani de la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba scrisă (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%). Concursul de admitere se va desfășura pe baza unor teste conținând 100 de întrebări cu răspunsuri multiple.

Studenții străini și români au posibilitatea de a alege să învețe Medicina în limba engleză în cadrul campusului din Târgu Mureș sau în cadrul filialei universității de la Hamburg. Informații privind admiterea la Medicină în Limba Engleză sunt postate pe pagina: https://www.umfst.ro/en/admission/admission-2022/regular-admission.html

Admiterea la programul Arhitectură se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba practică de reprezentare grafică (70%) și media generală de la examenul de bacalaureat (30%).

Foto: UMFST

Admiterea la programele de studii de licență de 3 și 4 ani (excepție programul Educație fizică și sportivă) se realizează pe baza concursului de dosare (fără probă scrisă). Formulele de calcul a mediei finale de admitere, precum și disciplinele relevante pentru domeniul ales, pot fi consultate aici.

Proba de competențe psihopedagogice este eliminatorie pentru admiterea la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar și se desfășoară pe baza unei discuții și pe baza citirii unui text în limba română. Se urmăresc în principal capacitățile cognitive și vocaționale ale candidaților. Pentru aceasta probă nu se impune tematică respectiv bibliografie.

Candidații de la programul Educație fizică și sportivă sunt admiși în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din media probelor practice specifice de concurs (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%).

UMFST oferă oportunități speciale de înscriere și admitere la studii de licență pentru românii de pretutindeni, candidații aparținând etniei romilor și pentru cei proveniți din licee situate în mediul rural: 10 locuri pentru candidații romi, 30 locuri fără plata taxelor de școlarizare (cu bursă) și 10 locuri fără plata taxelor de școlarizare (fără bursă) pentru români de pretutindeni, 46 locuri pentru candidații proveniți din licee situate în mediul rural, 10 locuri pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială.

Pentru informații suplimentare privind Admiterea 2022 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș accesați https://adminfo.umfst.ro/, iar pentru înscriere accesați https://admitere.umfst.ro/.

Foto: UMFST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele minimale pentru titlurile de conferențiar și profesor universitar, diploma de doctor și atestatul de abilitare, puse în dezbatere publică de Ministerul Educației, cu întârziere

Standardele minimale naționale necesare și obligatorii pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, propuse de CNATDCU, au fost puse în…
Vezi articolul

Miza serviciilor în blocarea doctoratelor de la publicare – “protejarea deținătorilor de titlu de doctor care au legături cu serviciile secrete și forțele de ordine din universitățile militare”, acuză Liga Studenților Iași

Blocarea publicării tuturor tezelor de doctorat “pe motiv de GDPR”, prin încălcarea legii educației, are ca principală miză “protejarea tuturor deținătorilor de titlu de doctor care au legături cu serviciile…
Vezi articolul

“Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere” în cazul studenților – ministrul Educației, despre cazul UMF Iași / Liga Studenților din Iași: ce face universitatea e “o ingerință total extralegală”

“Nu este îngrădit niciun drept” în cazul deciziei Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, de a permite participarea în format fizic la examene doar pentru studenții…
Vezi articolul

Șase candidați înscriși în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea Dunărea de Jos din Galați / Lucian Puiu Georgescu, neconfirmat după scrutinul inițial, nu mai candidează

Șase candidaturi au fost aprobate, săptămâna aceasta, de Senatul Universității „Dunărea de Jos” din Galați” în alegerile pentru funcția de rector al instituției de învățământ superior, alegeri programate pentru 22…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Rectorul Universității de Arhitectură din București cere Senatului universitar concedierea profesorului acuzat de hărțuire sexuală. Marian Moiceanu: Comportamentul său este incalificabil

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din București cere Senatului universitar încetarea definitivă a contractului de muncă cu profesorul Dorin Ștefan Adam, acuzat de hărțuire sexuală la…
Vezi articolul

DOCUMENTE Înființarea consorțiilor duale universitare, aprobată oficial. Operatorii economici trebuie să asigurare pentru elevi și studenți burse cel puțin la nivelul celor acordate din fonduri publice

Ministerul Educației a aprobat, prin ordinul de ministru nr. 6.216 din 09.11.2022, metodologia privind constituirea consorțiilor pentru învățământ dual. Documentul reglementează ce este un consorțiu, actorii implicați și ce drepturi și…
Vezi articolul