Admitere facultate 2022. Start pentru pentru viitor la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Peste 4.200 de locuri disponibile pentru studii de licență, masterat și doctorat / Înscrieri exclusiv online (P)

14.310 vizualizări
Sîmbătă, 16 iulie 2022, încep înscrierile la programele de licență din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. UMFST lansează oferta educațională pentru sesiunea de admitere iulie 2022 și vine în întâmpinarea candidaților cu opțiuni diversificate incluzând programe de studii de licență, masterat și doctorat.

Pentru admiterea 2022, UMFST are o capacitate de școlarizare aprobată de ARACIS pentru:

  • studii licență de 2990 de locuri, dintre care 1070 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de masterat de 1095 de locuri, dintre care 320 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de doctorat de 133 locuri, dintre care 39 finanțate de la bugetul de stat.
Înscrierea candidaților se face exclusiv on-line pe platforma dedicată concursului de admitere.

Dacă dorești să devii studentul Universității UMFST „George Emil Palade”, următoarele date îți vor fi de folos:

  • 16 iulie – 21 iulie 2022 (ora 12:00) – înscrierea candidaților;
  • 22 iulie – proba practică la programul Educație fizică și sportivă;
  • 22 iulie – proba eliminatorie la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar;
  • 22  iulie- proba de competență lingvistică la programul Arhitectură în limba engleză;
  • 24 iulie – examen de admitere la programele: Medicină, Medicină Militară, Medicină Dentară, Farmacie;
  • 25 iulie  – examen de admitere la programul Arhitectură în limba engleză.

Calendarul detaliat al examenelor de admitere poate fi consultat pe platforma dedicată concursului de admitere.

Foto: UMFST
Două noi programe de studii de licență

UMFST „George Emil Palade” vine cu o bogată oferta educațională. Ca noutate pentru Admiterea 2022, UMFST a primit avizul de autorizare provizorie pentru două noi programe de studii de licență:

  • Asistență medicală generală-extensia Bistrița: 50 locuri la buget și 50 locuri la taxă
  • Chimie tehnologică: 10 locuri la buget și 20 locuri la taxă

Admiterea la programele de studii de licență de 5 sau 6 ani de la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba scrisă (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%). Concursul de admitere se va desfășura pe baza unor teste conținând 100 de întrebări cu răspunsuri multiple.

Studenții străini și români au posibilitatea de a alege să învețe Medicina în limba engleză în cadrul campusului din Târgu Mureș sau în cadrul filialei universității de la Hamburg. Informații privind admiterea la Medicină în Limba Engleză sunt postate pe pagina: https://www.umfst.ro/en/admission/admission-2022/regular-admission.html

Admiterea la programul Arhitectură se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba practică de reprezentare grafică (70%) și media generală de la examenul de bacalaureat (30%).

Foto: UMFST

Admiterea la programele de studii de licență de 3 și 4 ani (excepție programul Educație fizică și sportivă) se realizează pe baza concursului de dosare (fără probă scrisă). Formulele de calcul a mediei finale de admitere, precum și disciplinele relevante pentru domeniul ales, pot fi consultate aici.

Proba de competențe psihopedagogice este eliminatorie pentru admiterea la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar și se desfășoară pe baza unei discuții și pe baza citirii unui text în limba română. Se urmăresc în principal capacitățile cognitive și vocaționale ale candidaților. Pentru aceasta probă nu se impune tematică respectiv bibliografie.

Candidații de la programul Educație fizică și sportivă sunt admiși în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din media probelor practice specifice de concurs (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%).

UMFST oferă oportunități speciale de înscriere și admitere la studii de licență pentru românii de pretutindeni, candidații aparținând etniei romilor și pentru cei proveniți din licee situate în mediul rural: 10 locuri pentru candidații romi, 30 locuri fără plata taxelor de școlarizare (cu bursă) și 10 locuri fără plata taxelor de școlarizare (fără bursă) pentru români de pretutindeni, 46 locuri pentru candidații proveniți din licee situate în mediul rural, 10 locuri pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială.

Pentru informații suplimentare privind Admiterea 2022 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș accesați https://adminfo.umfst.ro/, iar pentru înscriere accesați https://admitere.umfst.ro/.

Foto: UMFST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației a scos informatica din aria de discipline STEM prin legea educației Deca-Iohannis. Științele, tehnologiile, ingineria și matematica primesc cu 33% mai mulți bani pentru bursele studenților, facultățile de informatică nu

Nicio facultate cu programe de studii în informatică din țară nu va putea primi cu 33% mai mulți bani pentru fondul de burse și protecție socială per student, așa cum…
Vezi articolul

Resetarea mandatelor de rector la viitoarele alegeri universitare / Rectorii primesc posibilitatea a încă două mandate de câte 5 ani, indiferent de numărul de ani de când conduc deja universitățile. Ligia Deca: Juriștii mi-au spus că legea nu retroactivează

Proiectul legii învățământului superior, asumat de ministra Educației, Ligia Deca, prevede câte două mandate pentru rectorii universităților. Durata acestora este de 5 ani fiecare, iar cei care au avut deja…
Vezi articolul

Descentralizarea deciziei privind cursurile online și față în față va merge “la nivel de profesor” în cadrul Universității Babeș-Bolyai / Unele facultăți nu fac nimic online, pragul stabilit la nivel central este de maxim 45% – rectorul Daniel David

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca descentralizează decizia privind desfășurarea cursurilor față în față sau online până la nivel de profesor, nu doar la nivel de facultate sau program de studii, a…
Vezi articolul

VIDEO Daniel David, președintele Consiliului Rectorilor: creșterea finanțării pentru educație și mai mulți bani pentru cercetare în universități – principalele așteptări ale mediului universitar de la noul guvern

Noul guvern trebuie să asigure o creștere a finanțării în educație, așa cum e prevăzut în programul de guvernare: “dacă aici dăm rateu din start, celelalte angajamente sunt puse sub…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai: “îngrijorare” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică” / Decizia Curții Constituționale “complică măsurile care se pot lua în contextul plagiatului”, dar universitățile au încă mecanisme interne de sancționare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca își exprimă, într-un punct de vedere transmis marți Edupedu.ro, “îngrijorarea” cu privire la “acțiunile politicului care afectează etica academică, demarate cu mai mult timp în urmă,…
Vezi articolul