Admitere 2024 la Universitatea Româno-Americană: înscrieri online până pe 24 iulie pentru programele de licență – 20% din locuri sunt fară taxă / NOU: Primul escape room virtual educațional pentru cei care vor să afle ce facultate li se potrivește (P)

0 vizualizări
Universitatea Româno-Americană a deschis înscrierile pentru admiterea în anul universitar 2024-2025, atât pentru programele de studii de Licență, cât și pentru programele de studii de Masterat. Viitorii studenți se pot înscrie online până pe 24 iulie 2024 sau în campus între 8 – 24 iulie 2024 la programele de licență și, respectiv, până pe 25 iulie online sau în campus între 8 – 25 iulie 2024 la programele de masterat.

Înscrierile fizice se fac la sediul Universității Româno-Americane pe Bulevardul Expoziției 1B, București. Atât pentru licență, cât și pentru masterat, concursul de admitere va avea loc în data de 26 iulie. Rezultatele vor fi comunicate în cel mult 2 zile calendaristice (licență), respectiv 4 zile (masterat), de la data concursului, la sediul Universității și online în secțiunea dedicată pe site.

Noutatea de anul acesta:  Cei interesați să devină studenți ai universități pot intra și pe primul escape room virtual educațional realizat de Universitate – SkillQuest. Aici, ei pot descoperi ce facultate li se potrivește și pot programa o discuție cu un reprezentat la instituției pentru a avea parte de consiliere personalizată.

Care sunt facultățile din cadrul Universității Româno-Americane și ce poți studia la programele de licență:

Facultatea de Afaceri internaționale

  • Afaceri internaționale – posibilitate de dual degree în parteneriat cu Northwood University, SUA.
  • International Business – posibilitate de dual degree în parteneriat cu Northwood University sau St. Francis College, SUA (predare în limba engleză).

Facultatea de Drept:

  • Drept

Facultatea de Finanțe și Contabilitate

  • Contabilitate și Informatică de Gestiune
  • Finanțe și Bănci

Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie

  • Educație fizică și Sportivă
  • Kinetoterapie și Motricitate Specială

Facultatea de Informatică Managerială

  • Informatică Economică – posibilitate de dual degree în parteneriat cu Northwood University, SUA.
  • Computer Science for Economics  – posibilitate de dual degree în parteneriat cu Northwood University, SUA (predare în limba engleză).

Facultatea de Management-Marketing

  • Management
  • Marketing
  • Business Studies (Marketing)* – program cu dublă diplomă desfășurat în parteneriat cu City College, University of York Europe Campus, predare în limba engleză

Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității:

  • Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor
Programele de Masterat disponibile în cadrul fiecărei facultăți:

Facultatea de Afaceri internaționale

  • Afaceri internaționale
  • International Business and Entrepreneurship (predare în limba engleză)
  • International Economic Relations & Economic Diplomacy
  • International Economic Relations and European Union Studies – program cu dublă diplomă desfășurat în parteneriat cu City College, University of York Europe Campus, predare în limba engleză

Facultatea de Drept:

  • Științe Penale

Facultatea de Finanțe și Contabilitate

  • Finanțe și Tehnologii Finaciare (FINTECH)
  • Gestiunea și Auditul Afacerilor
  • Finance – posibilitate de dual degree în parteneriat cu University of Siena, Italia (predare în limba engleză).

Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie

  • Kinetoterapie, Recuperare și Agrement în Turism
  • Performanță și Management în Sport

Facultatea de Informatică Managerială

  • Informatică Economică
  • Computer Science for Business (predare în limba engleză)

Facultatea de Management-Marketing

  • Managementul Strategic al Firmei
  • Managementul și Marketingul Organizației
  • Marketing în Afaceri
  • Strategic Marketing (predare în limba engleză)
  • Digital Marketing and Social Media – program cu dublă diplomă desfășurat în parteneriat cu City College, University of York Europe Campus, predare în limba engleză

Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității:

  • Administrarea Afacerilor în Turism
  • Business Management in Toursim and Aviation (predare în limba engleză)
Cum se face admiterea în 2024 la Universitatea Româno-Americană:

Admiterea la studiile de licență este adaptată la domeniile de specialitate, precum și la pregătirea candidaților. La Universitatea Româno-Americană, admiterea la programele de licență în limba română, se face cu luarea în calcul a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituțiile de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine.

Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate / specializare). Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut premii I, II, III, mențiuni sau premii speciale la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale (recunoscute de către Ministerul Educației) pot fi admiși fără susținerea concursului de admitere, având echivalată cu 10 (zece) nota la Proba de concurs.

Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul în media de admitere a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%), respectiv probă de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru – 26 iulie 2024, la ora 09:00 sau la ora 16:00, la alegere, la Baza Sportivă a Universității). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, limbă română sau limbi străine recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs.

Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Admiterea la studii de masterat se face pe baza unui examen scris – eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată, cu luarea în considerare a mediei de licență, în ordinea descrescătoare a mediilor finale, în limita locurilor disponibile.

Universitatea Româno-Americană este singura universitate privată din România care oferă locuri fără taxă pentru 20% din numărul studenților înmatriculați la programele de licență și 10% din numărul celor înmatriculați la programele de masterat cu predare în limba română, pe bază rezultatelor academice de la admitere.

Posibilități de dezvoltare la nivel internațional

Programul ERASMUS + oferă studenților posibilitatea de a merge la studii și programe de internship peste tot în lume, prin intermediul celor peste 240 de parteneriate ale Universității. De asemenea, studenții pot opta pentru programe educaționale oferite în parteneriat cu University of York (UK), Northwood University (SUA), St. Francis (SUA) și University of Siena (Italia).

Beneficiile de a studia la Universitatea Româno-Americană:

Studenții au acces la numeroase oportunități de dezvoltare academică, profesională și personală prin cursuri susținute de profesori internaționali, activități extra-curriculare precum evenimente de socializare și culturale, conferințe, ateliere susținute de experți din mediul de afaceri și colaborări cu companii pentru dezvoltarea abilităților.

Campusul găzduiește târguri de joburi și multe alte activități care creează un mediu internațional și dinamic, ideal pentru formarea noii generații.

Căminul-hotel al universității dispune de 140 de camere cu baie proprie, oferind cazare pentru 360 de persoane, iar laboratoarele, amfiteatrele, sălile de curs și seminar sunt echipate cu tehnologii de ultimă generație.

Mai multe detalii sunt disponibile pe website-ul universității  – www.rau.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Mircea Dumitru, reacție la plagiatul de care este acuzat Sorin Cîmpeanu: Dacă nu ești autorul unei lucrări, nu ai dreptul să îți arogi autoratul / Plagiatul nu se iartă pentru că lucrarea n-ar fi fost publicată

Mircea Dumitru atrage atenția că lipsa publicării unui material realizat prin plagiere nu îl “scapă” pe autorul acestuia de verdictul de plagiat. Întrebat de Edupedu.ro dacă este o practică în…
Vezi articolul

Eliminarea limitei legale pentru numărul de mandate ale rectorilor, în proiectul noii legi a educației, este criticată de un consilier al premierului Ciucă. Sorin Costreie: “În două mandate ar trebui să poți să realizezi ce ți-ai propus, altfel existând pericolul unor derapaje autocratice”

Un consilier de stat din echipa premierului Nicolae Ciucă, Sorin Costreie, critică eliminarea din legea educației a limitării numărului de mandate pe care le poate avea un rector, prin proiectul…
Vezi articolul

Efectele crizei în Educație. Universitatea privată Dimitrie Cantemir nu mai organizează concurs de admitere anul acesta. Prorector: „Presiunea exercitată de criza economică” și numărul mic de absolvenți de liceu care au dat bacalaureatul, printre motive

Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” nu mai organizează concurs de admitere pentru anul universitar 2022-2023, după cum a transmis Marinella Turdean, prorector al instituției de învățământ, la solicitarea Edupedu.ro. Pe lângă…
Vezi articolul

Legea de înființare a noii Universități Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu activitate din octombrie 2023 – pusă în consultare publică de Ministerul Educației / Toate proprietățile, angajații, studenții structurilor deținute de Politehnica București și de Universitatea din Pitești vor trece la noua instituție

Proiectul de lege privind înființarea Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în urma fuziunii prin comasare a Universității Politehnica București cu Universitatea din Pitești, a fost pus în…
Vezi articolul

Cerințele studenților pentru autorități, în contextul Covid-19: Amânarea plății taxelor, ajutor pentru studenții fără acces la calculator, mai multe burse sociale din toamnă, dezinfectarea spațiilor de cazare

“Nu ne izolați de educație!” suna apelul Alianței Naționale ale Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) către autorități, apel adresat, marți, în contextul măsurilor luate pentru combaterea epidemiei Covid-19. ANOSR formulează…
Vezi articolul