Admitere 2024: de ce să alegi Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș – mediul educațional de excelență (P)

8.519 vizualizări
La Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș vei găsi un mediu educațional de excelență, în care studenții sunt încurajați să-și dezvolte potențialul maxim, să-și îmbogățească cunoștințele și să-și însușească abilități și valori esențiale. Studiind la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș poți deveni un bun specialist, un lider inovator, care gândește creativ și performează oriunde în lume.
  • Dacă dorești să-ți clădești o carieră de succes, atunci #HAI LA UMFST!
  • Ești la un click distanță de începutul călătoriei tale ca student la UMFST!

Admiterea 2024 la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș vine în întâmpinarea candidaților cu noutăți:

– înființarea unui program de studii de licență: Psihologie (3 ani), în cadrul Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”;

 – școlarizarea, în premieră, în cadrul programului de studii universitare de licență Asistență medicală generală (4 ani) a studenților militari pentru Ministerul Apărării Naționale în cadrul Institutului Medico-Militar – 30 de locuri;

  – Serviciul Român de Informații alocă 2 locuri în cadrul Facultății de Medicină.

UMFST G.E. Palade Târgu Mureș este o universitate de prestigiu în sistemul românesc de învățământ superior, cu un ritm de dezvoltare dinamic în ceea ce privește creșterea numărului de studenți,  infrastructura didactică și de cercetare, înființarea de noi programe de studii și internaționalizarea învățământului, transformând-o într-un spațiu în care performanțele academice depășesc contextul regional și național.

Facultatea de Medicină, reper în domeniul sănătății la nivel național și internațional

În cadrul Facultății de Medicină studiază astăzi peste 3.500 de studenți la programele de licență, la care se adaugă studenții masteranzi sau doctoranzi. Numeroși medici rezidenți din toate specialitățile medicale se află, de asemenea, sub îndrumarea cadrelor didactice care activează în clinicile universitare din Târgu Mureș.

Absolvenții Facultății de Medicină își pot continua studiile prin programele de masterat: Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică, Terapie fizică și reabilitare funcțională, Nutriție clinică și comunitară, Managementul serviciilor de sănătate, Tehnici avansate de laborator, prin programul de doctorat sau prin programele de educație medicală continuă sub formă de cursuri postuniversitare, simpozioane, conferințe, congrese sau școli de vară.

Oferta educațională a Facultății de Medicină, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Medicină (6 ani, Română, Maghiară)
  • Medicină Militară (6 ani, Română)
  • Asistență medicală generală militară (4 ani, Română)
  • Asistență medicală generală (4 ani, Română, Maghiară)
  • Asistență medicală generală –  extensia Bistrița (4 ani, Română)
  • Balneofiziokinetoterapie și recuperare (3 ani, Română)
Facultatea de Medicină în Limba Engleză, valențe multiculturale într-un model de succes

Facultatea de Medicină în Limba Engleză, o structură coordonată de o echipă tânără și entuziastă, respectă exigențele necesare pentru formarea unui medic performant. Facultatea are în prezent peste 1.000 de studenți, care provin din 55 de țări de pe cinci continente. În acest an, prima generație de studenți va aniversa 10 ani de la absolvirea facultății.

Acest program se înscrie în procesul de internaționalizare a Universității și asigură un mediu academic intercultural, care îmbină tradiția cu inovația și interacțiunile personale cu exploatarea la maximum a dotărilor tehnice moderne.

Învățământul medical centrat pe student asigură dobândirea de cunoștințe și abilități practice, esențiale pentru a deveni un profesionist desăvârșit. Studenții sunt implicați și în activități științifice, asigurându-le baza pentru cariera de cercetător și deschiderea spre studiile doctorale, esențiale pentru încununarea unei cariere de succes.

Oferta educațională a Facultății de Medicină în Limba Engleză, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Medicină în Limba Engleză – Târgu Mureș (6 ani, Engleză)

Universitatea organizează, în septembrie 2024, sesiunea de admitere la programul din Târgu Mureș. În fiecare an, se organizează și sesiuni de ”early-admission”.

Facultatea de Medicină Dentară, între tradiție, modernitate și dinamism european

La Facultatea de Medicină Dentară studiază aproximativ 900 de studenți la cele cinci programe de studii universitare de licență și de masterat: Medicină Dentară, linia română și linia maghiară, Medicină dentară în limba engleză, un program dedicat studenților internaționali care doresc să învețe stomatologia în Târgu Mureș, Tehnică dentară și programul de studii de master Reabilitare orală estetică.

Baza de învățământ modernă, organizată sub forma Centrului Integrat de Medicină Dentară, garantează un proces educațional dinamic și complex. Aici se regăsesc amfiteatre modulare, noul centru de simulare, laboratoare didactice, laboratorul de tehnică dentară și o zonă destinată activității clinice, dotată cu 90 de unituri dentare. Noul compartiment de imagistică dentară este dotat cu aparatură și tehnologie de ultimă generație, oferind pacienților servicii imagistice moderne și accesibile și studenților posibilitatea de a efectua diverse proceduri pentru exersarea abilităților practice.

Recent, un nou spațiu didactic a îmbogățit baza materială ce asigură studenților cele mai moderne instrumente de practică: noul laborator de materiale dentare, cu un design personalizat având drept inspirație conceptele de tehnologie, digitalizare și medicină dentară a viitorului, a fost edificat în parteneriat cu grupul de clinici DENT ESTET. Structurat sub forma mai multor ateliere de lucru preclinice și a unei zone de transpunere a cunoștințelor preclinice direct în zona clinică, laboratorul este perfect adaptat nevoilor studenților.

În cadrul facultății funcționează Ambulatoriul de Specialitate Medicină Dentară al UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, furnizor oficial de servicii medicale stomatologice, aflat în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Oferta educațională a Facultății de Medicină Dentară, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Medicină dentară (6 ani, Română, Maghiară)
  • Medicină dentară – limba engleză (6 ani, Engleză)
  • Tehnică dentară (3 ani, Română)
  • Tehnică dentară – Bistrița (3 ani, Română)
Facultatea de Farmacie, plurivalență în programe de studii

Tradiția de peste 75 de ani a învățământului superior farmaceutic din Târgu Mureș asigură astăzi viitorilor studenți multiple facilități necesare formării de competențe profesionale în domeniul sănătății, precum cele de farmacist, asistent de farmacie sau cosmetolog licențiat, respectiv în domeniul științelor vieții: chimist medical și chimist tehnolog.

Pentru un învățământ integrat și dezvoltarea abilităților practice a studenților, facultatea dispune de amfiteatre, săli de curs, laboratoare dotate cu cele mai moderne mijloace audio-vizuale, cu aparatură de laborator corespunzătoare standardelor de calitate impuse la nivel european, spațiu destinat simulării activității dintr-o farmacie, o grădină botanică și una de plante medicinale, dar și centre de cercetare.

Absolvenții programelor de licență din cadrul Facultății de Farmacie pot să-și continue studiile prin programe universitare de masterat, oferta studiilor în domeniul Farmacie fiind una generoasă: Calitatea medicamentului, alimentului și mediului, Cosmetologie și dermofarmacie, Biotehnologie medicală și Medicamentul de la uz la abuz. Farmacovigilență și reglementare. Specializarea prin rezidențiat sau studiile de doctorat în domeniul Farmacie reprezintă alte opțiuni pentru cei dornici de cunoaștere.

Oferta educațională a Facultății de Farmacie, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Farmacie (5 ani, Română, Maghiară)
  • Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic (3 ani, Română)
  • Chimie medicală (3 ani, Română)
  • Chimie tehnologică (3 ani, Română)
  • Nutriție și dietetică (3 ani, Română)
  • Asistență de farmacie – Bistrița (3 ani, Română)
Facultatea de Inginerie și Tehnologia Informației, promotor al conceptului educațional inovator „Ingineria +”

Tradiția de aproape o jumătate de secol de învățământ superior tehnic, cadrul educațional inovator, baza modernă de învățământ, cu echipamente didactice și de cercetare complet tehnologizate în acord cu progresul tehnologic ce caracterizează secolul XXI, mobilități de studii Erasmus de tip outgoing în universități partenere din Europa: Italia, Spania, Franța, Germania, Ungaria, stagii de intership în întreprinderi din Europa sunt doar câteva dintre atuurile pe care viitorii studenți le au în cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației. La finalizarea anilor de studiu, inserția profesională pe piața muncii este de 100%, fiind facilitată de mecanismele existente în cadrul universității.

Laboratoarele didactice și de cercetare, reprezentând „Smart campusul” pentru pregătirea studenților, sunt dotate cu echipamente și tehnologii complet digitalizate. Un rol de avangardă în pregătirea studenților îl au laboratoarele cu caracter unicat ”Industria 4.0” și „Fabricare inteligentă (Smart manufacturing) – Sisteme de producție digitale” care au menirea să ilustreze conceptele de combinare a sistemelor cyber-fizice, internetul lucrurilor și internetul sistemelor.

Oferta educațională a Facultății de Inginerie și Tehnologia informației, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Arhitectură (6 ani, Engleză)
  • Automatică și informatică aplicată (4 ani, Română)
  • Energetică și tehnologii informatice (4 ani, Română)
  • Tehnologia construcțiilor de mașini (4 ani, Română)
  • Sisteme de producție digitale (4 ani, Română)
  • Inginerie economică industrială (4 ani, Română)
  • Inginerie medicală (4 ani, Română)
  • Informatică (3 ani, Română)
  • Informatică (3 ani, Maghiară)
Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, inovație prin educație

Facultate aproape unică la nivel de țară datorită compoziției domeniilor de studiu pe care le administrează, Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” oferă o multitudine de domenii care să-i ajute pe proaspeții absolvenți de liceu să își aleagă viitorul parcurs profesional în specializări umaniste, socio-umane, științele educației ori sportive.

Facultatea derulează la nivelul studiilor universitare de licență zece programe de studii, cu durată de trei ani, programe inovative, capabile să răspundă provocărilor lumii contemporane, ce pot fi continuate cu programele de masterat: Medical Humanities, Scriere creatoare și compoziție digitală, Traducere multimodală, Istorie și turism cultural, Educație fizică și consiliere sportivă și mai târziu, cu studii de doctorat.

Oferta educațională a Facultății de Științe și Litere „Petru Maior”, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Istorie (3 ani, Română)
  • Limba și literatura română-Limba și literatura engleză (3 ani, Română)
  • Limbi moderne aplicate (engleză, franceză, italiană, germană (3 ani)
  • Comunicare și relații publice (3 ani, Română)
  • Comunicare și media emergente (3 ani, Română)
  • Studii de securitate (3 ani, Română)
  • Pedagogia învățământului primar și preșcolar (3 ani, Română)
  • Educație fizică și sportivă (3 ani, Română)
  • Psihologie (3 ani, Română)
  • An pregătitor de limba română pentru cetățeni străini (1 an, Română)
Facultatea de Economie și Drept, educație adaptată la realitatea și nevoile profesionale ale societății

Adaptarea ofertei educaționale la cerințele pieței muncii, accentul pe metodele noi de învățare oferite de personalul didactic înalt calificat și experiențele unice sunt o parte dintre atuurile pe care viitorii studenți le pot accesa în cadrul Facultății de Economie și Drept.

În cadrul facultății sunt organizate șase programe de studii de licență și nouă programe de studii de masterat, toate specializările fiind acreditate, confirmând astfel calificativul de „încredere ridicată”, dobândit de Universitate în urma evaluărilor externe ARACIS. Paleta de programe acoperă un spectru larg de calificări din domeniile afacerilor, contabilității, finanțelor, administrației publice și științelor juridice, toate adaptate la cerințele și competențele necesare în prezent și viitor.

Oferta educațională a Facultății de Economie și Drept, programe de studii de licență Admitere 2024
  • Management (3 ani, Română, IF/ID)
  • Economia comerțului, turismului și serviciilor (3 ani, Română)
  • Contabilitate și informatică de gestiune (3 ani, Română, IF/ID)
  • Finanțe și bănci (3 ani, Română)
  • Administrație publică (3 ani, Română)
  • Drept (4 ani, Română, IF/ID)
Filiala universitară UMFST-UMCH Hamburg

UMFST G.E. Palade din Târgu Mureș a deschis în anul 2019 o filială universitară cu sediul în Hamburg, Germania. În campusul UMCH – University Medical Campus Hamburg sunt înmatriculați în prezent 680 studenți care provin din peste 50 de țări de pe cinci continente.

Anii preclinici se derulează exclusiv în campusul din Hamburg, studenții beneficiind de facilități moderne de învățare, bazate pe laboratoare performante, învățământ virtual 3D, platforma de eLearning CANVAS și activități de predare transmise live din sălile de curs și activități practice. Învățământul clinic se derulează în cele 20 de spitale partenere ale universității din spațiul UE (Germania, Spania și Italia).

Oferta educațională a filialei UMFST-UMCH, program de studii de licență Admitere 2024:
  • Medicină în Limba Engleză, Hamburg – Germania (6 ani, Engleză)

Prin conceptul integrativ SMART REASERCH, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș se remarcă și prin cercetare de vârf în domeniul medico-farmaceutic și tehnologic, platforme colaborative de cercetare, departamente de cercetări, acces la baze de date și rețele de cercetare internaționale, toate contribuind la avansarea cunoașterii și la rezolvarea problemelor complexe din societate. Centrul Național de Realitate Virtuală Aplicată în Medicină, Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice, Centrul de Simulare și Abilități Practice, Laborator de Testarea Medicamentului, Centrul de Cercetări pentru Plante Medicinale și Aromatice, Centrul de Cercetări Interdisciplinare Biomedicale, Centrul de Cercetări în Ingineria Calității și Fabricație Digitală, Centrul de Cercetări Avansate în Tehnologia Informației/Centru de Cercetare în Inteligența Artificială, Știința Datelor și Inginerie Inteligentă sunt doar câteva dintre exemplele relevante cu privire la infrastructura didactică și de cercetare de care dispune Universitatea.

Universitatea beneficiază și de un SMART CAMPUS – săli de curs moderne, laboratoare dotate cu echipamente de ultimă generație pentru activitățile practice și experimente, bibliotecă cu acces la o vastă gamă de resurse academice, cămine studențești în proximitate, cantină, Studio multimedia, bază sportivă de excepție, cu piscină și alte facilități moderne.

Vă invităm să intrați pe porțile universității noastre pentru a simți din plin bucuria și mândria de a fi student. Excelența academică a programelor de studii și experiența de învățare inovatoare, metodele de predare interactive și colaborative, toate dotările de vârf în domeniul cercetării, campusul studențesc modern, dar și oportunitățile de a participa la evenimente studențești de tradiție, competiții sportive, mobilități de studiu internaționale oferă mediul potrivit pentru cei dornici să se desăvârșească în călătoria cunoașterii. La acestea se adaugă cele mai noi proiecte, cum ar fi spital universitar, campusul pentru învățământ dual, centrul de dezvoltare a competențelor pentru personalul din sistemul sanitar, Liceul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Toate împreună fac ca UMFST G. E. Palade din Târgu Mureș să fie, conform motto-ului: E pluribus unum!

Pentru informații referitoare la admitere, vă invităm să accesați: adminfo.umfst.ro.

Înscrierile online la admitere se realizează prin intermediul site-ului: admitere.umfst.ro.

Citește și:
Preadmitere 2024: deschiderea înscrierilor și calendarul de preadmitere anunțate de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Căminele vechi să fie demolate și înlocuite cu unele noi, cere Anton Hadăr, lider sindical și vicepreședinte al Senatului Politehnica București, universitate confruntată în ultimul an cu probleme de siguranță în căminele sale / Un director din Ministerul Educației susține modernizarea celor existente

Vicepreședintele Senatului Politehnica București, Anton Hadăr, consideră că modernizarea căminelor studențești costă prea mult și că soluția optimă este demolarea clădirilor vechi și construirea unora noi, a afirmat el, luni,…
Vezi articolul

Rectorul Universității de Agronomie: Am primit vineri solicitarea lui Sorin Cîmpeanu, urmează să o analizăm in integrum, să decidă de la nivelul școlii doctorale și o comisie de specialiști

Solicitarea făcută de Sorin Cîmpeanu pentru analizarea tezei sale de doctorat a ajuns vineri la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) din București, a declarat rectorul interimar Răzvan…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA Remus Pricopie, apropiat PSD, își exprimă public susținerea pentru Elena Lasconi în turul 2 al alegerilor prezidențiale: „Călin Georgescu este un risc de securitate națională”

„Călin Georgescu este un risc de securitate națională, iar pentru a trage această concluzie este suficient să-i urmărim declarațiile și acțiunile publice”, comentează, într-un mesaj publicat pe Facebook, rectorul Școlii…
Vezi articolul

EXCLUSIV Adrian Ivan, conducătorul de doctorat al ministrului Bode și rector al Academiei SRI, nu va mai avea alocate timp de 2 ani locuri de doctorat la UBB, după plagiatul constatat în teza ministrului de Interne – anunță Universitatea Babeș-Bolyai

Adrian Ivan, coordonatorul tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode și rector al Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul” a SRI, nu va mai coordona în următorii 2 ani lucrări…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Nicio sancțiune pentru profesorul Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, acuzat de către unii studenți de “comportament abuziv”. Comisia de Etică îi cere o “reevaluare și corectare” a comunicării cu studenții

Analiza situației profesorului Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București, acuzat de către un grup de studenți de “comportament abuziv”, a avut…
Vezi articolul