Admitere 2022. De ce să alegi Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș? Ai 7 facultăți, cu specializări ca medicină, informatică, drept, litere, management, finanțe-bănci sau administrație publică (P)

Universitate recunoscută pe plan național și internațional, are în structura sa șapte facultăți menite să satisfacă pe deplin dorințele persoanelor interesate de o carieră în domeniile: sănătate, inginerie, informatică, arhitectură, filologie, istorie, științe ale educației, educație fizică și sport, științe economice, juridice și administrative. Viitorii medici, farmaciști, ingineri, profesori, economiști să se pot bucura de campusul universitar cu două săli de sport, patru terenuri de tenis, două terenuri de minifotbal și o sală de fitness, plus Centrul de Recuperare și Instruire Salus per Aquam, extrem de apreciat în cadrul comunității academice.
De ce să alegi să urmezi cursurile Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din  Târgu Mureș

Porțile universității sunt deschise pentru tinerii care vor să simtă din plin bucuria și mândria de a fi student la una dintre cele șapte facultăți ale universității. Pentru informații referitoare la admitere accesați: adminfo.umfst.ro, iar pentru înscrierea la admitere accesați: admitere.umfst.ro.

Facultatea de Medicină

Facultatea de Medicină din Târgu Mureș este un reper în domeniul sănătății la nivel național. Profesionalismul cadrelor didactice, tradiția în învățământul medical, infrastructura didactică și de cercetare, programele de mobilități naționale și internaționale și numeroasele facilități sociale și culturale reprezintă argumente pentru a alege să studiezi la Târgu Mureș. Pe lângă participarea la cursuri, stagii, lucrări practice, studenții au oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile practice prin intermediul simulatoarelor medicale de la Centrul de Simulare și Abilități Practice. Aici au loc simulări pentru proceduri medicale (invazive și neinvazive), pregătirea studenților prin utilizarea conceptului Pacientului Standardizat, cursuri pentru grupe reduse, evaluarea aptitudinilor practice ale studenților, simulări avansate folosind simulatorul de pacient. De asemenea, absolvenții Facultății de Medicină au posibilitatea de a-și continua studiile în programele de rezidențiat la toate specialitățile medicale sub îndrumarea cadrelor didactice cu multă experiență care activează în Clinicile universitare din Târgu Mureș.

Facultatea de Medicină în Limba Engleză

Facultatea de Medicină în Limba Engleză se remarcă printr-un proiect unic la nivel național – un campus deschis în afara țării, la Hamburg, în Germania. Astfel, studenții străini și români au posibilitatea de a alege să învețe Medicina în limba engleză în cadrul campusului din Târgu Mureș sau în cadrul filialei universității de la Hamburg, unde standardele calității educației sunt foarte ridicate, la fel și infrastructura educațională care este pusă la dispoziția studenților. Una dintre cele mai importante elemente ale activităților de predare constă în educația digitală și utilizarea celor mai noi dispozitive și tehnologii medicale, precum laboratoarele de biologie sau chimie și masa anatomică interactivă pentru disecții virtuale 3D.

Facultatea de Medicină Dentară

Baza de învățământ modernă, organizată sub forma Centrului Integrat de Medicină Dentară, garantează un proces educațional dinamic și complex. Aici se regăsesc amfiteatre modulare, noul centru de simulare, laboratoare didactice, laborator de tehnică dentară și o zonă largă destinată activităţii clinice a studenţilor, dotată cu 84 de unituri dentare. Centrul Integrat de Medicină Dentară, Compartimentul de simulare, laboratoarele didactice și de cercetare, precum și numeroasele facilități pentru studenți asigură un proces instructiv-educativ modern, dinamic, cu activități complexe. Sub îndrumarea exigentă a cadrelor didactice ale facultății, în cadrul activităților clinice, studenții și medicii rezidenți de Medicină Dentară efectuează o gamă largă de servicii medicale de specialitate, explorând latura antreprenorială a medicinei dentare.

Facultatea de Farmacie

Facultatea de Farmacie are câteva oportunități care o fac unică în țară: o bază materială extinsă, un laborator de testare a medicamentului și are o grădină botanică. Este singura facultate de Farmacie care are o grădină botanică și de asemenea are o grădină de plante medicinale în care studenții pot sa participe direct la conceperea unui medicament terapeutic. Studenții au posibilități de analiză a medicamentului care sunt similare cu unitățile de producție, cu marile fabrici de medicamente. Cele două programe recent înființate din cadrul Facultății de Farmacie: Chimie medicală și Chimie tehnologică deschid studenților multiple căi de realizare profesională în companii farmaceutice, laboratoare de cercetare cu profil chimic, biochimic, clinic, farmaceutic, în laboratoare de analiză și control al medicamentelor și suplimentelor nutritive.

Facultatea de Inginerie și Tehnologia informației

Laboratoarele didactice și de cercetare din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologia informației sunt dotate cu echipamente didactice și de cercetare digitalizate. Laboratoarele Industria 4.0 și Fabricare inteligentă au menirea să ilustreze conceptele de combinare a sistemelor cyber-fizice, internetul lucrurilor și internetul sistemelor. Centrul de microproducție dotat cu utilaje industriale și imprimante 3D, pregătește studenții pentru activitatea industrială, prin fabricarea de prototipuri industriale. Facultatea are un nivel crescut de relaționare cu angajatorii din regiune, materializat într-un număr mare de acorduri încheiate pentru stagiile de practică și internship, îmbunătățirea curriculei, dezvoltarea de laboratoare aplicate cu suportul companiilor: Bosch Rexroth, Azomureș, Hirschmann.

Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”

Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior” propune viitorilor studenți o ofertă educațională extrem de variată și atractivă. Cursurile, seminariile și lucrările practice conferă perspective de cercetare racordate la contextul și cerințele economice ale lumii contemporane. Facultatea beneficiază de dotări tehnice de top: laboratoare cu tehnologii moderne, o sală destinată traducerilor consecutive-simultane cu aparatură de ultimă generație, o Bibliotecă cu volume de colecții și publicații seriale, precum și acces la baze de date internaționale prestigioase. Pregătirea studenților vizează în principal stimularea creativității acestora în gândire și acțiune, dezvoltarea capacității de a inova, de a inventa și de a-și folosi pe deplin resursele intelectuale. Indiferent de domeniul ales, absolvenții Facultății de Științe și Litere „Petru Maior” își construiesc cariere în institute de cercetare, în mass-media, devin antreprenori culturali, traducători, responsabili în PR, funcționari în instituții publice naționale și internaționale, în organizații internaționale guvernamentale și non-guvernamentale și, în orice caz, experiența îmi spune că absolvenții de specializări umaniste, socio-umane sau din domeniile științelor educației ori sportive pot să se adapteze cu maximă ușurință în orice domeniu.

Facultatea de Economie și Drept

Facultatea de Economie și Drept îi pregătește pe viitorii absolvenți pentru profesii liberale: avocat, notar, expert contabil, evaluator, manager, funcționar public, analist financiar, auditor, consultant. Studenții au oportunitatea de a învăța de la oameni de succes, se întâlnesc cu ei la numeroasele workshop-uri organizate de facultate. Job-urile sunt ușor de găsit încă din timpul facultății sau după absolvire prin parteneriatele facultății cu firme și instituții publice care facilitează accesul pe piața muncii. Dacă ești o persoană competitivă, aici ai șansa de afirmare la competiții naționale și internaționale, dar mai ales la școlile de vară anuale: BEST – Boost your Entrepreneurship Skills în antreprenoriat și ISLS – International Summer Law School în domeniul juridic.

Informații referitoare la admitere: adminfo.umfst.ro, iar pentru înscrierea la admitere: admitere.umfst.ro.

Citește și: Salvați Copiii: Multe familii cu copii din Ucraina, aflate în România, au nevoie de acces la serviciile medicale și invocă lipsa de resurse pentru a procura bunuri esențiale

Exit mobile version