Acuzații la etapa națională a Olimpiadei de Muzică 2024: un părinte susține că mai multe premii au fost câștigate de elevi din același liceu cu unul dintre membrii juriului – HotNews

6.303 vizualizări
Foto: © Patchamon Thainmanee | Dreamstime.com
Apar acuzații noi despre etapa națională a olimpiadei de muzică, pentru liceu. Mama unui elev de clasa a X-a din Târgoviște, care a cântat la clarinet, spune că un copil din aceeași școală cu fiul său a participat cu un repertoriu care contravine regulamentului. Iar primele două locuri ale secțiunii, pentru clasa a X-a, au fost câștigate de elevi din același liceu în care predă unul dintre profesorii din juriu, relatează HotNews.ro.
  • La etapa națională au concurat aproape 400 de elevi din toată țara.
  • Astfel de nedreptăți percepute, susține un artist, ajung să demobilizeze elevi care muncesc enorm. ”Ca să facem o medie, vorbim de 5.000 de ore de studiu în anii de liceu. De ce să devii sclavul unui instrument într-o societate unde cultura este ignorată?”.

„Care mai este rostul regulamentului?”, își sintetizează Alina Ilie, o mamă din Târgoviște, demersul depunerii unui memoriu la Ministerul Educației în cazul olimpiadei naționale de muzică pentru liceu. Probleme au fost și la proba de teorie a muzicii, după cum a relatat Edupedu.ro. Mai multe exerciții au fost eliminate din testare pentru că subiectele nu au fost în programă, astfel că punctele au fost redistribuite. Iar frământările și acuzațiile au continuat la proba practică, susține Alina Ilie.

Recompensa academică și financiară

„Nu are legătură cu punctajul copilului meu, ci cu neregulile”, afirmă Alina Ilie, într-un dialog cu HotNews.

În memoriul pe care l-a trimis Ministerului Educației, femeia reproșează că premiile au fost acordate în mod subiectiv la secțiunea instrumente de suflat – clarinet. Memoriul vizează partea practică a olimpiadei, acolo unde a concurat și fiul ei, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Citește articolul integral pe HotNews.ro.

Foto: © Patchamon Thainmanee | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. E adevărat. La etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, fiul meu, elev în clasa a VII-a, a obținut 95 de puncte și a luat premiul II, tot la aceeași olimpiadă, elev de clasa a VI-a, cu 86 de puncte a luat tot premiul al II-lea, pentru ca la clasa a VI-a s-au luat note mai mici. Bun, un alt coleg de clasă al fiului meu a avut 91,5 puncte și a luat premiul III, adică cel de clasa a șaptea ia premiul trei și cel de clasa a șasea cu 5.5 puncte mai puțin ia premiul doi. La clasa a șasea au plecat la Olimpiadă Națională copii cu 90-91de puncte,ca au luat premiul întâi și la clasa a șaptea doi copii cu 95 și 91.5 puncte au luat premiile doi și trei și au stat acasă. Unde mai este motivația acestor copii sârguincioși când se fac asemenea diferențe la aceeași olimpiadă?

  2. In sfârșit, au început sa se prinda și parintii cum merg lucrurile. Ca vor castiga copiii profesorilor care trebuie. Si la judeteana e la fel.
    Bine ca v-ati deșteptat.
    Cereti desființarea olimpiadelor. Lasati competitia prosteasca de la comuniști.
    In străinătate, nu există asa ceva, olimpiade. Doar la balcanici.
    Habar nu aveti ce bataie de joc e si intre profesoru. Cum negociaza ei la corectari. Sa se califice nu stiu care si iti calific si eu pe al tau.
    Minister autist, deșteaptă – te!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

”Ne-au spus că vrem transport gratuit ca să mergem la plajă. Și din alocația forfetară să punem bani de benzină sau să închiriem un autobuz”, susține lidera elevilor din Constanța/ Secretar de stat: ”Dacă statul îi plătește naveta și nu o condiționează de școală merge la păcănele, ce-i așa complicat?”

Mai multe asociații de elevi din țară cer retragerea proiectului de OUG cu privire la transportul elevilor, pus în consultare publică de Ministerul Educației, argumentând că alocația forfetară pentru transport…
Vezi articolul

VIDEO Dacă se închid școlile, va fi aplicată măsura de anul trecut, de a susține de la buget 75% din salariul mediu brut pentru părinții care trebuie să stea acasă, spune premierul Cîțu / Anunțul vine când sunt deja peste 17 mii de elevi care fac școală online săptămâna aceasta

Dacă se închid școli sau clase, iar elevii trebuie să stea acasă, Guvernul va repune în aplicare măsura folosită anul trecut, prin care părinții care erau nevoiți să stea acasă…
Vezi articolul

VIDEO 126.000 de angajați din educație, în special din grădinițe și cei care au contact direct cu elevii, vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, anunță ministrul Educației / Vor fi organizate webinarii cu răspunsuri pentru profesorii nehotărâți

Un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ, în special cei din grădinițe, unde copiii nu poartă mască, dar și cei care lucrează direct cu elevii vor avea…
Vezi articolul

Ce se întâmplă dacă un copil ajunge la școală fără mască? Monica Anisie: Bineînteles că va fi primit în școală. Școlile vor avea stocuri necesare să ofere, dacă este nevoie, o mască pentru copii și chiar și pentru cadrele didactice

Școlile și inspectoratele școlare vor avea stocuri de măști, spune ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat la TVR că dacă se va întâmpla ca o mască să se rupă…
Vezi articolul