Activități educative pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde / Ateliere de știință interactive și planetariu mobil pentru elevi, organizate în școli de Planeta Științei / Lista activităților și filmelor disponibile (P)

1.202 vizualizări
Foto: Planeta Științei
Profesorii care încep pregătirile pentru Școala Altfel sau Săptămâna Verde pot alege pentru elevi ateliere educative în format interactiv, din domenii precum fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, oferite de Planeta Științei. Printre cele mai spectaculoase activități se numără un planetariu mobil, care le oferă copiilor o experiență unică, chiar la ei în școală. Atelierele și spectacolele sunt personalizabile, adaptate vârstei participanților, iar prețurile încep de la 35 lei/elev.
  • Planeta Științei este echipa din spatele Bucharest Science Festival, cel mai important eveniment de promovare a științei din România, înființat în 2013, și al Salonului de Știință al Școlilor.

Sunt disponibile peste 30 de teme din domenii variate: fizică, chimie, biologie, astronomie, ecologie, climatologie etc. De asemenea, organizatorii pot dezvolta conținut la cerere.

Activitățile sunt transdisciplinare și se desfășoară interactiv.

  • Atelierele pot fi organizate în școlile din București, Ilfov, Pitești, Ploiești, Constanța, Brașov și împrejurimi.

Durata unui atelier individual este de 45 – 90 minute, în funcție de vârsta copiilor și de complexitatea subiectului.

Costul variază între 35 și 49 lei / atelier / copil (minimum 15 participanți).

Materialele uzuale (magneți, baterii, conectori etc.) sunt furnizate de organizatori.

„Știința ne ajută să ne cultivăm curiozitatea, să ne dezvoltăm gândirea critică și structura. Știința ne învață să reflectăm asupra informației, să o testăm să o analizăm critic și să o împărtășim între noi. Ne ajută să rezolvăm probleme practice și teoretice și să facem decizii informate.

Noi, la Planeta Științei, credem că știință nu este grea, este doar frumoasă și foarte folositoare, esențială chiar, și avem o gama variată de activități și ateliere prin care împărtășim lumii această părere. Avem ca obiectiv ca elevii să rămână cu o înțelegere concretă a unui fenomen la sfârșitul întâlnirii cu noi”, afirmă Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival.

  • Pentru detalii suplimentare și rezervări organizatorii pun la dispoziție următoarele date de contact – email: contact@planetastiintei.ro, telefon: 0788392539.

Vedeți mai jos toate atelierele și activitățile, grupele de vârstă pentru care sunt recomandate și prețul/elev:

Planetariu mobil pentru școli în Săptămâna Altfel

Planeta Științei pune la dispoziția școlilor un planetariu mobil pentru spectacole școlare, care le oferă elevilor o experiență unică.

  • Un planetariu este o sală de proiecție destinată spectacolelor educative despre astronomie și alte științe, echipată cu un ecran în formă de cupolă. Forma specială și concepția filmelor proiectate oferă o experiență imersivă, de neuitat.

Domul are un diametru de 6 m și dispune de un sistem de proiecție de înaltă rezoluție PRO-UHD 4K, cu un raport mare de contrast.

Opțional, proiecția poate fi însoțită de lecții care să dezvolte tema discutată, desfășurate înainte sau după spectacol.

Costul este de 35 lei / spectacol / copil.

Vedeți mai jos lista filmelor disponibile. Acestea pot fi urmărite în limba română, engleză sau în alte limbi de circulație internațională.

  • Pentru detalii suplimentare și rezervări organizatorii pun la dispoziție următoarele date de contact – email: contact@planetastiintei.ro, telefon: 0788392539.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Diversitatea să nu mai fie definită în proiectul legii învățământului, iar profesorii să nu mai fie obligați să o promoveze, îi cer Ligiei Deca reprezentanții cultelor religioase, la inițiativa Patriarhiei ortodoxe. Acestea mai solicită ca sintagma „orientare sexuală” să fie ștearsă din document

Cultele religioase cer ministrei Educației, Ligia Deca, să elimine definiția „diversității” din proiectul legii învățământului preuniversitar, potrivit unei scrisori consultate de Edupedu.ro, semnate de 13 reprezentanți ai bisericilor recunoscute de…
Vezi articolul

Chestionar pentru studenții cu dizabilități, realizat de reprezentanții ANOSR. „În cele mai multe cazuri, universitățile nu reușesc să răspundă la cerințele educaționale speciale ale acestora”, potrivit ANOSR

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) desfășoară campania „Vizibilitate pentru dizabilitate” și a realizat un chestionar care se adresează exclusiv persoanelor cu dizabilități din următoarele categorii: studenți, absolvenți,…
Vezi articolul

DOCUMENTE Modele de cerere pentru drepturile financiare ale elevilor cu CES în anul școlar 2024-2025 / Sumele se majorează cu 50% dacă copilul are și certificat de încadrare în grad de handicap

Copiii cu cerințe educaționale speciale, CES, au dreptul la alocația zilnică de hrană și de cea pentru rechizite școlare, cazarmament, îmbrăcăminte și încălțăminte, potrivit Hotărârii de guvern nr. 564 din…
Vezi articolul