Activități educaționale săptămânale și consiliere pentru peste o sută de elevi – proiect în parteneriat Xiaomi și Concordia de personalizare a educației și cu ajutorul tehnologiei (P)

2.006 vizualizări
Xiaomi România și Organizația Umanitară CONCORDIA și-au unit forțele într-un parteneriat care are ca scop transformarea vieților a peste o sută de copii din medii defavorizate. Prin proiectul „Sprijin educațional formal și nonformal pentru copiii aflați în dificultate / condiții vulnerabile”, acești copii primesc o șansă reală la un viitor mai bun, prin acces la educație de calitate și sprijin personalizat. Un aspect esențial al acestui proiect, de care beneficiază 120 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, este accesul la tehnologie.

Educația reprezintă cheia pentru a debloca potențialul fiecărui individ. Este un instrument puternic care poate rupe ciclul sărăciei și poate deschide uși către noi oportunități. Însă, copiii din medii defavorizate se confruntă adesea cu bariere semnificative în accesarea unei educații de calitate. Lipsa resurselor financiare, a materialelor didactice sau a unui mediu de învățare adecvat pot împiedica acești copii să își atingă potențialul maxim.

Copiii beneficiază de o gamă variată de activități educaționale, sociale și psihologice

Prin acest parteneriat, Xiaomi și CONCORDIA își propun să ofere copiilor din comunitățile defavorizate șansa de a învăța și de a se dezvolta într-un mediu sigur și stimulativ. Prin intermediul centrelor de zi ale CONCORDIA din Odobești și Ploiești, copiii beneficiază de o gamă variată de activități educaționale, sociale și psihologice.

Organizația le oferă copiilor asistență pentru dezvoltarea educațională pe termen lung, astfel încât aceștia să acopere nevoile de bază și nu numai. Sesiunile educaționale se desfășoară săptămânal și îi ajută pe elevi să-și îmbunătățească performanțele școlare. Mai multi, copiii parte din acest program au acces la consiliere psihologică și profesională care le oferă instrumentele necesare pentru a face față provocărilor de zi cu zi, dar și pentru a-și construi o imagine de sine pozitivă.

Tehnologia care catalizează educația

Un aspect esențial al acestui proiect, de care beneficiază 120 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, este accesul la tehnologie. Astfel, Xiaomi oferă echipamente IT&C necesare pentru a le permite copiilor să își continue studiile și să exploreze lumea digitală. Prin intermediul atelierelor organizate de companie alături de CONCORDIA, copiii își dezvoltă abilități digitale utile pe parcursul întregii vieți.

Sprijinirea copiilor din medii dezavantajate este o investiție în viitorul nostru. Prin educație, le oferim acestor copii șansa de a deveni cetățeni activi și responsabili, capabili să contribuie la dezvoltarea comunității și a țării.

Potrivit Eurostat, în România, 4 din 10 copii trăiesc în sărăcie și excluziune socială. Mulți dintre ei nu participă la activități extrașcolare, iar cei mai mulți adolescenți din mediul rural nu și-au descoperit pasiunile. În ciuda faptului că educația publică gratuită este garantată prin lege, părinții se confruntă adesea cu cheltuieli legate de școlarizare, cum ar fi îmbrăcămintea, materialele școlare, manualele și produsele IT&C pentru accesul online la educație.

Conform statisticilor UE, 41,5% dintre copiii din România sunt în pericol de sărăcie și excluziune socială, depășind semnificativ media UE de 24,2%. Sărăcia are un impact profund asupra dezvoltării pozitive a fiecărui copil, afectând accesul și participarea la educație, capacitatea de angajare și dezvoltarea generală a societății.

Educație pe subiecte de viitor

Copiii din ciclul primar și gimnazial au parcurs sesiuni interactive de educație pe temele:

  • Concepte de navigare pe internet în siguranță
  • Crearea de conturi și parole sigure pentru platformele folosite
  • Familiarizarea cu medii de creare de spații 3D
  • Animarea de obiecte și personaje 3D
  • Programarea de obiecte și personaje
  • Concepte generale de utilizare a mijloacelor tehnice primite, sustenabil și în siguranță
  • Siguranța și securitatea pe internet pentru utilizarea corectă a tehnologiei de către copii

Aceste sesiuni educaționale oferă acces la tehnologii de ultimă generație, concepute pentru a dezvolta abilități de calcul, gândire creativă, rezolvare de probleme și învățare adaptivă în rândul elevilor, echipându-i cu abilitățile necesare pentru un mediu de învățare gata pentru viitor.

Împreună, Xiaomi și CONCORDIA demonstrează că prin colaborare și implicare pot face o diferență semnificativă în viața acestor copii. Progresul societății depinde în mod fundamental de educație și de transformarea tehnologică. Ca inovator bazat pe tehnologie, Xiaomi își menține angajamentul de a-și folosi cunoștințele și resursele pentru a sprijini creșterea talentelor din generațiile următoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de Platforma de management organizațional VIVA

Noi, ca profesori, învățăm toată viața. Modul în care profesorul predă are acel substrat de management, spune directoarea Școlii „Ioan Creangă” din Cluj / Soluțiile din platforma care conține legislația actualizată, procedurile și documentele necesare cadrelor didactice

„Noi, ca profesori, învățăm toată viața”, a declarat pentru Edupedu.ro Meda Florian, director adjunct la Școala “Ion Creangă” din Cluj. Aceasta consideră că „orele în care se face treabă bună”…
Vezi articolul

Cursuri de acomodare, de limbă și cultură românească în școli pentru elevii români care au învățat în străinătate și nu au fost înscriși la o școală românească în ultimii doi ani- proiect de lege

Elevii şcolarizaţi anterior în străinătate vor beneficia în România de cursuri de limbă şi cultură românească, potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, scrie Agerpres. Urmează votul la…
Vezi articolul

Profesori pasionați, nume de rezonanță la catedră sau din mediul academic au dezvoltat manuale Corint pentru clasa a VII-a, câștigătoare la licitația organizată de Ministerul Educației în 2024 (P)

Pentru alegerea noilor manuale de clasa a VII-a, platforma de selecție a Ministerului Educației este deschisă în perioada 9-22 iulie. Manualele propuse de Editura Corint sunt rezultatul muncii unor profesori…
Vezi articolul

Conferința „Școala de Bani începe școala” este susținută de BCR

VIDEO Florian Lixandru, secretar de stat: Toate programele, toate planurile care se vor elabora și se vor revizui în spiritul articolului 88 din Legea educației vor avea în vedere includerea noțiunilor cu privire la educația financiară la diverse discipline

Planurile-cadru care vor fi revizuite, programele școlare care vor fi actualizate sau refăcute integral, cum sunt cele pentru liceu, vor conține noțiuni de educație financiară, conform declarației secretarului de stat…
Vezi articolul

Material susținut de ECDL Romania

De la construirea unui robot și imprimarea 3D a pieselor, la dezvoltarea unui caiet tehnic și promovarea echipei pentru atragerea de sponsori – avantajele de a face parte dintr-o echipă de robotică: Suntem ca o familie / Profesor coordonator Mariana Ciobanu: Elevii își modelează altfel conținutul academic, dar și modul în care trăiesc emoțiile

Ce face practic o echipă de robotică? De la imprimare 3D la competențe STEM și cunoștințe marketing, hardware sau social media, ce unește echipa e pasiunea pentru un domeniu nou…
Vezi articolul