Ministerul Educației: Activitatea din școli care presupune prezența fizică a elevilor, suspendată între 25-29 septembrie, în unitățile care devin secții de votare. Elevii vor învăța doar online în perioada aceasta

3.477 de vizualizări
Sursa: roaep.ro
Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem online, a anunțat astăzi Ministerul Educației.

Această decizie a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

Procesul instructiv-educativ, „față în față” va fi reluat în data de 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de către comitetele pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

Această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care Monica Anisie a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, ai Asociației Orașelor din România, ai Asociației Municipiilor din România și ai Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, mai informează Ministerul Educației.

Astfel, unitățile de învățământ din București nu se mai închid joi, așa cum decisese inițial Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, decizia acestui for fiind contrazisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Sursa: roaep.ro


2 comments
  1. Parca nu invatau joi, vineri, luni si marti. Acum s-a schimbat, nu invata vineri, luni, marti si miercuri? Hotarati-va, ca ne-ati ametit!

    1. Parca nu invatau ” la nivel national” toate scolile. Parca invatau online la Bucuresti joi dimineata, uite ca parca joi seara nu mai invatau. Mi-e scarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect de 40 de milioane de euro, va avea lecții și resurse doar pentru gimnaziu, majoritatea fiind “reciclate“ din AeL sau proiecte mai vechi ale Ministerului Educației. Cosmin Mălureanu, fondatorul uneia dintre companiile câștigătoare ale licitației: Biblioteca virtuală trebuie să fie gata peste 1 an și jumătate

Companiile care au câștigat licitația pentru crearea Bibliotecii școlare virtuale au printre sarcini “redezvoltarea unei mari părți din resursele făcute în proiecte educaționale vechi” precum proiectul AeL. Într-un scurt interviu…
Vezi articolul