Acord între România și Republica Moldova pentru recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice

370 de vizualizări
Foto: gov.ro
Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor științifice a fost semnat, ieri, de către miniștrii Educației din România și Republica Moldova, Sorin Mihai Cîmpeanu și Anatolie Topală, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Educației. Acesta face parte din setul de angajamente asumate de cele doua guverne în foaia de parcurs în legătură cu domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată astăzi 

Textul acordului conduce la aplicarea unor noi reguli simplificate de recunoaștere, concomitent cu reglementarea recunoașterii unor noi diplome sau certificate. Aplicarea noilor reguli de recunoaștere de către autoritățile din cele două state, universități și unități de învățământ, se va realiza în mod transparent, corect și nediscriminatoriu, în beneficiul solicitanților, după cum se arată în mesajul Ministerului Educației.

Cadrul juridic al cooperării cu Republica Moldova în domeniul educației va fi consolidat prin semnarea în perioada următoare a unui protocol de colaborare între Ministerele Educației din cele două state, potrivit comunicatului.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei de stat pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, o efectuează în România și marchează o etapă importantă în facilitarea mobilității academice și profesionale între cele două state, la 11 ani distanță de intrarea în vigoare a ultimei revizuiri a Acordului inițial semnat în anul 1998.

În luna august a acestui an, Guvernul a adoptat un memorandum prin care Sorin Cîmpeanu era împuternicit să semneze acordul.


1 comment
  1. Acum cu 2000 de ruble orice parlamentar isi poate lua doctoratul in R.Moldoveneasca si sa le dea cu tifla si cu aroganta fraierilor de alegatori! Buna afacere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa…
Vezi articolul

Doi elevi medaliați cu aur la Olimpiada Națională de Matematică: Când nu fac matematică, am o pasiune pentru fizică și aș vrea să o folosesc pentru a descoperi ce se va întâmpla cu lumea / Matematica și fizica definesc universul și tot ce trăiește în el

Dintre cei 94 de concurenți de la clasa a VIII-a, la etapa națională a Olimpiadei de Matematică de la Huși, Robert Isepciuc de la Colegiul Național din Iași și Gabriel…
Vezi articolul

Apel către învățători și profesori făcut de ministrul Educației, pentru septembrie: Să valorifice mai mult evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și să adapteze predarea la copii / Problema constă în resurse și în a nu privi clasele ca pe un grup și a le preda tuturor la fel, ci în a personaliza de fapt intervenția – VIDEO

Ministrul Educației, Ligia Deca, face apel la profesori și învățători ca în anul școlar care va începe în septembrie să valorifice mai mult evaluările la clasele a II-a, a IV-a…
Vezi articolul