„Această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană” – medic român stabilit în Suedia

2.290 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare, pentru Digi24. Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și e foarte probabil ca țara noastră să devină obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi chiar și un nume, mai scrie sursa citată.

„Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată. Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

România poate deveni, astfel, studiu de caz pentru cercetătorii din alte țări care să observe fenomenul ratei scăzute de vaccinare de la noi, explică medicul român din Suedia: „Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia. Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general”.

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și: Organizația Mondială a Sănătății se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID / Într-o singură săptămână, România a înregistrat peste 2000 de decese

5 comments
    1. Mie nu mi a dat nimeni nimic. Suntem 4 membri ai familiei vaccinati toti cu 3 doze, responsabili, vaccinati la timp. Am fost „pedepsiti” pentru responsabilitatea noastra cu neplata celor 5 tichete de masa pentru ca ne-am vaccinat la timp si nu in octombrie cand s-a aplicat legea. Credeti ca cei 400 de lei nu ne-ar fi ajutat? Luam alimente pe o luna. In Romania se incurajeaza, sprijina si recompenseaza fix pe dos, cine nu respecta nimic.

  1. Pai nu a spus seful ca a fost învinsă pandemia in primavara? Romanii au crezut in ce le a spus seful. In Suedia nu ascultati de sefi, nu credeti ce va comunica ei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sondaj World Vision România: Unul din 4 copii care a participat la un chestionar a spus că a fost amenințat cu bătaia pe rețelele sociale / Copiii fac provocări (challenge-uri) pe TikTok pentru popularitate şi ca să nu fie respinşi de prietenii lor

Unu din 10 elevi care au răspuns unui chestionar al Fundației World Vision România arată că este jignit, zilnic sau de cel puţin două ori pe săptămână, în mediul online,…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Directoarea Mihaela Florina Giurcă, despre profesorii din comisia de disciplină din școli: Un coleg de cancelarie niciodată nu va spune „da, n-ai făcut nimic la oră” / „Aceste comisii, care ne evaluează pe noi în situații extreme, să fie constituite din alte cadre didactice din afara școlii, avocați”, propune directoarea

Mihaela Florina Giurcă, directoarea Colegiului National „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila, a declarat, referitor la profesorii din comisia de disciplină din școli, că „un coleg de cancelarie niciodată nu va…
Vezi articolul

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, spune ministrul Finanțelor în Parlament, întrebat de ce nu alocă 6% din PIB pentru acest domeniu. Câciu: Trebuie să vedem cum așezăm reforma în domeniul educației, astfel încât calitatea să fie prioritate

Calitatea în Educație nu are aceeași viteză cu alocările financiare „în creștere”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), în cadrul ședinței de dezbatere a bugetului pentru anul 2023 din…
Vezi articolul