Consiliul Local Sector 6 urmează să discute în şedinţa din 15 aprilie un proiect potrivit căruia bucureştenii vor avea acces, din 1 mai, la terenuri de sport şi spaţii de recreere amenajate în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, după finalizarea cursurilor. Proiectul, propus de primarul Ciprian Ciucu şi de viceprimarul Alexandru Gâdiuţă, reglementează regulamentul privind accesul cetăţenilor în incinta unităţilor de învăţământ pe terenurile de sport cu acces liber şi în spaţiile de recreere amenajate, transmite Agerpres.
“În Sectorul 6 şcolile vor aparţine iarăşi comunităţii de la 1 mai. Împărtăşim aceeaşi viziune: şi viceprimarul Alexandru Gâdiuţă şi eu ne dorim ca şcolile să fie deschise pentru toată lumea în afara orelor de program, cu acces pe terenurile de sport şi de recreere, nu doar pentru elevii şcolii. (…) Toţi oamenii, copii şi adulţi, au acces în curţile şcolilor şi pe terenurile de sport atunci când nu sunt ore. Avem un regulament lucrat temeinic care include drepturi şi obligaţii“, a scris primarul Ciprian Ciucu, luni, pe Facebook.
Conform regulamentului propus, este permis accesul cetăţenilor la terenurile de sport în aer liber indicate cu marcajul ‘Acces liber’, iar locurile în care nu se va putea pătrunde vor marcate cu anunţul ‘Acces permis exclusiv elevilor şi personalului unităţii de învăţământ’.
Programul de acces în zilele din timpul anului şcolar în care au loc cursuri, precum şi în timpul vacanţelor se va stabili până la ora 20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) şi ora 22:00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), cu posibilitatea restrângerii acestuia astfel încât activităţile sportive să se desfăşoare în condiţii de lumină naturală. Acolo unde terenurile de sport sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat cu nocturnă, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22:00.
Cetăţenii vor avea acces cu o oră după încheierea orelor de curs, examenelor, olimpiadelor, concursurilor sau festivităţilor şi numai după programul de învăţământ obligatoriu, cât şi al celorlalte activităţi desfăşurate de unitatea de învăţământ.
În zilele de sâmbătă şi duminică, respectiv în timpul vacanţelor, programul va fi între orele 9:30/13:00 şi 16:00/20:00 pentru sezonul de iarnă (1 noiembrie/31 martie) şi ora 22:00 pentru sezonul de vară (1 aprilie/31 octombrie), cu excepţia zilelor în care au loc examene, olimpiade, concursuri, festivităţi sau alte activităţi pe care le desfăşoară unitatea de învăţământ sau autoritatea locală. Programul se aplică în unităţile care nu sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat. Acolo unde terenurile de sport şi spaţiile de recreere sunt prevăzute cu instalaţie de iluminat, programul de acces indiferent de sezon este până la ora 22:00.
Potrivit proiectului, copiii cu vârsta sub 10 ani vor fi însoţiţi obligatoriu pentru supraveghere. Elevii cu vârsta sub 14 ani trebuie să aibă asupra lor cel puţin un număr de telefon mobil al unui părinte/reprezentant legal la care în caz de urgenţă acesta poate fi contactat de către agenţii de pază ai unităţii de învăţământ.
Cetăţenii trebuie să folosească terenurile de sport numai pentru a practica sporturi conforme cu amenajările, instalaţiile specifice şi dotările existente. Este interzisă orice altă activitate care nu se încadrează în categoria ‘activităţi sportive în aer liber’. Ei trebuie să folosească spaţiile amenajate pentru activităţi de recreere numai în acest scop (şah, table, socializare, şotron etc.).
În aceste spaţii nu se fumează, nu se consumă băuturi alcoolice şi nu se pot mânca seminţe.
3 comments
Au început deja statisticile facute de directori.Ne suna si ne întreabă dacă ne-am vaccinat sau nu deși asta e treaba fiecăruia.
Big Brother, pardon, ISJ Brother sunt cu ochii pe noi. 🙂 Eu m-am vaccinat, dar pentru mine, cei dragi si semeni. Nu pentru ISJ. Cand mi-o plati ISJ-ul internarile si medicamentele, va avea dreptul sa ma intrebe de sanatate. Pana atunci, praf de mers.
În scurtă vreme școlile vor deveni gropi de gunoi. Cum va fi sancționată lipsa de civilizație în spațiul public ? Nu e prea clar. Cine se va ocupa de curățenia acestor zone ?
Cum vor fi identificate persoanele care vor folosi aceste spații ?
Eu propun să devină spații publice întâi spațiile primăriei din sectorul 6 după orele de program în aceleași condiții și după aceea să se aplice același regim școlilor.
Eu l-am votat pe acest domn dar îmi pare rău.