Acces gratuit pentru elevii și profesorii din țară la Dino Parc Râșnov, până în luna mai, în săptămânile ”Școala altfel” și ”Verde”. Simulator de vulcan, terariu cu reptile și dinozauri în mărime naturală, printre atracții

26.021 de vizualizări
Foto: Dino Parc Râșnov
În perioada martie – mai 2023, Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei şi muzeu în aer liber, oferă instituţiilor de învăţământ şcolar şi preşcolar din România posibilitatea de a vizita în mod gratuit parcul cu dinozauri din alături de elevii pasionaţi de dinozauri şi ştiinţele naturii, în grupuri organizate, în cadrul programelor ”Şcoala Altfel” şi Săptămâna ”Verde”, conform unui comunicat de presă, după cum transmite Agerpres.

După semnarea unui parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în acest sens, Dino Parc Râşnov extinde invitaţia către toate instituţiile de învăţământ din ţară. Astfel, se acordă acces gratuit şcolilor şi grădiniţelor din ţară la:

  • un traseu de 4 hectare în pădure, cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, realizaţi după ultimele descoperiri paleontologice
  • expoziţii ştiinţifice naţionale şi internaţionale unice în România
  • principalele specii de arbori şi arbuşti explicate pe înţelesul tuturor
  • un terarrium cu reptile vii
  • o zonă dedicată dinozaurilor ce au trăit pe teritoriul României, în Ţara Haţegului – pentru prima oară reconstituiţi în mărime naturală la Dino Parc Râşnov
  • un vulcan ce simulează o erupţie naturală şi o platformă de cutremure ce exemplifică trei tipuri diferite de cutremure
  • un amfiteatru în aer liber cu ecran mare unde cadrele didactice se pot conecta şi pot ţine lecţii

”Încă de la deschiderea parcului cu dinozauri, obiectivul nostru a fost să îmbinăm într-un mod plăcut educaţia cu distracţia, atât pentru familiile care ne trec pragul, cât şi pentru grupurile organizate de copii şi cadre didactice. Ne dorim ca Dino Parc Râşnov să devină un partener strategic în demersul pentru educaţie a noilor generaţii de şcolari şi preşcolari, iar cea mai potrivită cale este de a pune la dispoziţia acestora toate cunoştinţele de paleontologie, ştiinţele naturii şi de conştientizare ecologică pe care le-am dobândit în timp, precum şi un minunat spaţiu în aer liber unde cei mici pot explora în voie natura”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului, potrivit sursei citate.

Ce pot vedea participanții

În cadrul expoziţiilor ştiinţifice disponibile în cadrul parcului, elevii pot vedea:

  • un fragment de meteorit căzut pe teritoriul României
  • un cuib cu ouă de dinozaur descoperite în Ţara Haţegului, cu o vechime de peste 60 de milioane de ani
  • reconstituiri ştiinţifice în mărime naturală ale dinozaurilor cu pene, strămoşi direcţi ai păsărilor de azi
  • cei mai impresionanţi dintre dinozauri:
  • Hatzegopteryx thambema, cel mai mare animal zburător care a existat vreodată, descoperit în România şi reconstituit în mărime naturală de Dino Parc Râşnov;
  • Seismosaurus, giganticul dinozaur erbivor care măsura 45 de metri lungime;
  • Diplodocus, care se putea ridica pe picioarele din spate la o înălţime de 11 metri deasupra Pământului, pentru a ajunge la cei mai înalţi copaci;

Toate expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali, potrivit comunicatului de presă.

Totodată, parcul pune la dispoziţia profesorilor şi elevilor şi o serie de alte beneficii, însă contra-cost, care să întregească experienţa din parc, ce pot fi solicitate în momentul programării: tururi ghidate despre dinozauri, tururi ghidate cu un dendrolog pentru prezentarea şi recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti din pădurea parcului, un traseu de aventură şi tiroliană (…), Olimpiada Dinozaurilor – o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii pot primi insigne și diplome.

Potrivit Agerpres, programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate, contactând direct reprezentanții Dino Parc Râşnov la telefon: 0741 208 703 sau prin e-mail: info@dinoparc.ro.


7 comments
  1. Buna ziua!Si noi ne am programat o excursie la Dino Parc pe data de 28 aprilie cu un grup de 50 de elevi!Trebuie o rezervare prealabila?

  2. Am fost de cateva ori la dino parc si la cetatea si de fiecare data am ramas placut impresionata. A fost o excursie placuta.

  3. Bună ziua! Sunt prof. Radu Ștefan de la Liceul Petru Rareș din Feldioara, jud. Brașov și aș dori să fac o rezervare în cadrul proiectului “Săptămâna Verde” în data de de 25.04.2023, începând cu ora 12,00, pentru un grup de 22 elevi + 4 cadre didactice. Vă rog să-mi confirmați/ infirmați rezervarea. Mulțumesc anticipat!

  4. Cum se pot face programări pt elevi în Săptămâna Verde ?
    (24-26 aprilie 2023)
    Șc. Gimn.Nr 8 Brașov

  5. Buna dimineata! In data de 30 martie , in cadrul programului Scoala Altfel, am programat o vizita la Dino Park Risnov, cu 21 elevi si 2 cadre didactice. Suntem din judetul Vrancea, si va multumim anticipat!

  6. Bună seara!În “Săptămâna Verde” am vrea sa ajungem la Dino Park -Școala Gimnazială Nr.1 Ghimpați, județul Giurgiu.

  7. Bună seara! Pe data de 2 Martie 2023, în timpul programului Școala Altfel , am organizat o excursie la Dino Parc cu 43 de elevii , 3 cadre didactice și un părinte. Precizez că sunt din județul Bacău , am sunat în prealabil , nimeni nu mi-a spus de această facilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum sunt departajați profesorii care vor să devină directori și sunt mai mulți candidați pe un loc, cu medii finale egale. Procedura oficială prevede chiar votul secret al cadrelor didactice

Ministerul Educației a trimis inspectoratelor școlare procedura operațională privind declararea candidatului „reușit” dintre cei care au optat pentru ocuparea aceleași funcții de conducere din aceeași unitate de învățământ și au…
Vezi articolul

Orarul școlar să fie organizat în așa fel încât pentru un „bloc” de ore elevii să poată merge la ce cursuri aleg din oferta școlii, cu alți colegi din alte clase – regulă nouă în ROFUIP 2024 / CDEOȘ ar intra în vigoare odată cu noile planuri-cadru, în septembrie 2025

Regulamentrul de funcționare a școlilor propus de Ministerul Educației, aflat în dezbatere publică, vine cu o schimbare majoră față de cel actual: organizarea cursurilor la care clasele se pot amesteca.…
Vezi articolul