Academia Română anunță începerea executării lucrărilor de construire pentru noul său sediu și de reabilitare a sediului istoric din Calea Victoriei 125, sector 1, București. Noul edificiu va fi amplasat în Parcul Academiei Române, în imediata apropiere a actualului sediu, potrivit unui comunicat al instituției conduse de Ioan Aurel Pop.
Proiectul a fost aprobat de guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021.
Lucrările vor fi derulate prin Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării. Durata de execuție este de 3 ani și jumătate.
Contractul de reabilitare, consolidare și extindere, semnat în data de 14 septembrie 2022 de Academia Română și Compania Naţională de Investiţii, are o valoare totală de 152,7 milioane de lei.
Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Foto: © Andreistanescu | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.
1 comment
Motto:
“Al şaselea, fiindcă n-am
Încredere-n Academie
Şi nici la cine s-o reclam…”
(George Topârceanu- Expunere de motive)
Alţi bani, altă distracţie! Academia Română își face sediu nou, amplasat, în parcul din apropiere de sediul actual de pe Calea Victoriei, care intră și el în proces de reabilitare, modernizare și extindere pentru a deveni muzeu, pe baza unui proiect aprobat de Guvernul României în anul 2021. Lucrările urmează a fi derulate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), pe baza unui contractul de reabilitare, consolidare şi extindere, având o valoare totală de 152.736.390,13 milioane de lei (peste 30 de milioane de euro).
Numai că Academia Română mai are un sediu pe Calea 13 Septembrie nr. 13, sector 5, 050711 Bucuresti România, aproape de Parlament, deci în zona centrală a Capitalei, într-o clădire imensă construită înainte de 1989 si doar partial finisată. Cum a fost posibil ca o clădire atât de importantă din perspectiva misiunii pentru care a fost creată, dar și a dimensiunilor (220 x 80 de metri) și a localizării să fie atâta timp neglijată . In prezent aici își desfășoară activitatea institute de cercetări din subordinea Academiei, printre care Institutul National de Cercetari Economice “Costin C. Kiritescu” si Institutul de Istorie si Teorie Literară „George Călinescu” , dar si Editura Academiei Române.