Academia Europaea deschide un centru regional la București, coordonat de Academia Română pentru schimbul de idei dintre cercetătorii și academicienii români și străini

191 de vizualizări
Academia Română / Foto: Wikipedia.org
Academia Română anunță crearea la București, în anul 2024, a unui Centru Regional al Academiei Europaea, o instituție care reunește personalități ale științei și artei din întreaga Europă, potrivit unui comunicat al instituției, scrie G4Media.ro.

Anunțul a fost făcut de Ioan-Aurel Pop, președinte Academiei Române, în cadrul evenimentului „Proiectul național românesc în orizontul secolului 21“, care a avut loc miercuri, 8 mai 2024, în Aula Academiei Române.

Coordonat de Academia Europaea și de Academia Română, centrul va purta denumirea Academia Europaea Bucharest Regional Knowledge Hub și se dorește a fi un forum dinamic pentru schimbul de idei dintre cercetătorii și academicienii români și străini (…).

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Propunerea de a trece la “orarul de iarnă” vine de obicei de la directorul școlii, nu de la elevi, iar cadrele didactice sunt majoritare și votează în acord cu directorul, spune Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor susține recomandarea trimisă marți de Ministerul Educației conform căreia „descurajează practicile unităților de învățământ care trec la orarul de iarnă și reduc durata orelor și a pauzelor”. Președintele…
Vezi articolul

24 ianuarie, Ziua Internațională a Educației. Rolul pe care îl au profesorii în combaterea “discursului instigator la ură”, evidențiat de UNESCO. Curs online gratuit pentru profesori din toată lumea

Anul acesta, pe 24 ianuarie, Ziua Internațională a Educației stabilită de UNESCO, organizația semnalează importanța combaterii discursului instigator la ură, care “nu e moștenit, ci se învață”. De asemenea, UNESCO…
Vezi articolul

Lăsați profesorii să fie profesori - campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea muncii cadrului didactic

Învățător, despre dosarele de burse: Sunt unele lucruri care ne solicită competențe juridice, pe care noi nu le avem. Pentru a le rezolva cu responsabilitate și a nu avea ulterior reclamații, trebuie să citim nenumărate documente oficiale, metodologii

Un învățător, care face parte din Comisia de Acordare a Burselor (CAB), a declarat pentru Edupedu.ro, sub protecția anonimatului, că „sunt unele lucruri care ne solicită competențe juridice, pe care…
Vezi articolul