Abuzurile unui profesor de la un liceu din Piatra Neamț la adresa unei eleve, prezentate de RISE Project / I-a cerut tinerei poze nud, apoi au început insultele și intimidările / Inspectoratul anunță cercetări în acest caz

16.950 de vizualizări
Captura dupa discutiile intre profesorul si eleva din Piatra Neamt / Sursa: Facebook – RISE Project
Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud, iar când a fost reclamat la directoare a început să insulte eleva, după care “au urmat intimidările”, arată Rise Project într-un material pe această temă, publicat pe Facebook. Directoarea adjunctă crede că incidentul nu ar fi problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, în timp ce directoarea spune că nu avea habar despre caz și că va demara o anchetă. Profesorul împricinat a refuzat să comenteze subiectul pentru sursa citată.

UPDATE Adevărul scrie că inspectoratul Școlar Neamț a dispus o anchetă, inspectorul general Mihai Obreja afirmând că o comisie de disciplină va putea dispune sancțiuni, iar el va anunța Ministerul Educației în legătură cu situația.

Potrivit Rise Project, profesorul Cristian Pipirigeanu predă matematică la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț. El a fost reclamat de eleva în cauză, care a cerut să se mute la alt liceu. Sursa citată publică mai multe mesaje trimise de profesor elevei, ce includ cereri de fotografii nud, insulte, scuze și intimidări.

Rise Project o citează e Andreea Rusu, directoarea Centrului FILIA, ONG care luptă pentru drepturile femeilor și care arată că “relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul când ieși din spațiul fizic al școlii, relația de putere rămâne și mai departe”. Sursa notează și că personalului didactic din învățământul preuniversitar îi este interzis prin codul de etică “hărțuirea sexuală și relațiile sexuale cu beneficiarii direcți ai educației”.

Eleva, în vârstă de 21 de ani, este la seral, în condițiile în care, din cauza unor probleme, a abandonat școala pentru a se angaja, iar anul trecut, intrată în concediu de maternitate, s-a reapucat de învățat, arată sursa menționată.

  • Directoarea adjunctă este citată afirmând că mecanica, domeniu pe care eleva îl studiază la respectivul liceul, nu ar fi un domeniu potrivit pentru ea: „S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere.”
Materialul RISE Project,  integral:

1 comment
  1. Ca și tuta aia de la liceul din Azuga, care a lăsat niște copii nevinovați corigenți la matematică pentru că au refuzat să facă meditații cu ea, pedofilul ăsta ce mama dracului mai caută în învățământ? Sunt pe cale de dispariție profesorii cu adevărat buni, care știu să predea, să facă ora frumoasă și să se apropie de elevi. 99,9% sunt niște lepre ordinare, care habar nu au de modul de predare, vor doar bani și muncă puțină și fără stres prea mult. O șleahtă de bugetari puturoși, care toacă bani aiurea, indolenți și fără empatie și respect față de copii și de părinții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată. Introducerea numărului de zile de concediu de odihnă pentru directorii de școli și actualizarea algoritmului de calcul pentru deducerea suplimentară acordată personalului cu vârsta de cel mult 26 de ani, printre noutăți

Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată, potrivit unui document ajuns în școli și consultat de Edupedu.ro. O modificare se referă la introducerea numărului de…
Vezi articolul

Școlile pot primi bani pentru a înființa camera-resursă pentru suport educațional și psihopedagogic, obligatorie din anul școlar 2025-2026, într-un apel de 24 de milioane de euro pentru incluziunea elevilor cu CES

Școlile pot primi bani pentru a înființa camera-resursă pentru suport educațional și psihopedagogic, obligatorie din anul școlar 2025-2026, într-un apel de 24 de milioane de euro pentru incluziunea elevilor cu…
Vezi articolul

Anunț în debutul anului școlar 2022-2023: Costul standard primit de școli pentru bunuri și servicii “nu acoperă, în condițiile în care au crescut utilitățile, nici măcar cheltuielile materiale”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu – VIDEO

Costul standard primit de școli “nu acoperă (…) nici măcar cheltuielile materiale”, în contextul în care prețurile la energie și alte utilități au crescut considerabil în această perioadă, a declarat…
Vezi articolul

Evaluarea Națională la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019: Instituția care face subiectele anunță că nu schimbă structura cerințelor. Modele de subiecte

Subiectele pentru Evaluările Naționale de la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a 2019 “au aceeași structură cu cea din 2018”, a anunțat pentru Edupedu.ro instituția din subordinea Ministerului…
Vezi articolul