Abonamente fără legitimație de student și card STB pentru studenții la facultăți din București. Reducerea de 50% se poate obține direct printr-o aplicație care verifică în Registrul Matricol dacă sunt studenți sau nu – tutorial VIDEO

24.886 de vizualizări
Foto: captură STB / App Store
Și studenții de la facultăți din București pot să-și genereze acum abonamentele pentru transportul public asigurat de STB SA printr-o aplicație anunțată de compania de stat, după ce câteva universități au început deja luni cursurile. Astfel, aceștia nu mai au nevoie de legitimație de student și nici de cardurile pe care funcționarii de la ghișeele STB le eliberau, pentru a putea circula cu reducere de 50% pe tramvaie, autobuze și troleibuze, precum și pe liniile preorășenești din zona metropolitană București-Ilfov.

Inițial, pe 1 septembrie puteau să își creeze cont în aplicația Youth TB doar elevii, însă acum la înregistrarea pe aplicație se poate selecta și “Student” pe butonul “Tip utilizator”. Amintim că elevii în școli din București pot obține abonamente la STB, fără carnet de elev și card STB. Lor li se acordă gratuitate, direct prin aplicație, fiind verificați în SIIIR dacă sunt elevi sau nu. – Detalii aici

Pașii pe care un student trebuie să-i urmeze pentru a obține reducerea de 50% pe transport fără card și legitimație de student, direct în aplicație, sunt aceiași care au fost descriși de STB în tutorialul video pentru elevi (mai jos).

  • EduPedu.ro a încercat să creeze un cont cu un student care intră în anul I. Reducerea poate fi acordată dacă studentul figurează cu CNP-ul în Registrul Matricol Unic (RMU), însă nu toate universitățile au actualizat încă acest registru. Studenții care nu pot obține deocamdată reducerea se pot adresa universității, scrie în mesajul de eroare primit în aplicație.

“Noul an universitar începe fără deplasări la centrele de vânzare ale STB SA, fără stat la cozi și fără birocrație. Achiziționarea abonamentului de transport se face acum simplu și rapid direct din aplicație. Utilizând YouthTB puteți obține abonamentul de transport de suprafață pentru zona metropolitană București – Ilfov fără a mai avea grija cardului. Mai mult timp pentru școală și pentru distracție. Împreună reducem costurile și facem transportul mai sustenabil”, a declarat Adrian Criț, Directorul General STB SA, potrivit unui comunicat.

Aplicația YouthTB din poate fi descărcată din:

În aplicație se completează formularul de înregistrare a contului: studentul scrie numele, CNP-ul, adresa de e-mail și setează o parolă. Pe e-mail va veni, după înregistrare, un cod unic care validează contul. În aplicație trebuie introdus codul primit pe mail, iar apoi trebuie apăsat butonul “Solicită abonament ->”.

Sunt și studenți care au gratuitate

“Beneficiază de gratuitate studenţii orfani sau proveniți din casele de copii înmatriculați la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituțiile de învăţământ superior acreditate din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov, în vârstă de până la 26 de ani, pe baza cardului de transport încărcat cu abonament metropolitan valabil. Cardul de transport poate fi încărcat cu abonament metropolitan lunar sau anual. În cazul studenţilor orfani sau proveniți din casele de copii care se află în ultimul an de studiu, abonamentul metropolitan anual este valabil până la data de 30 septembrie, inclusiv”, informează Societatea de Transport București.

Platforma YouthTB permite obținerea abonamentelor metropolitane din zona București – Ilfov valabile pe perioada anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Ministerul Educației a anunțat pe 1 septembrie parteneriatul cu STB, aceasta fiind la baza verificării automate de către aplicație a statutului de elev în SIIIR – Sistemul Informativ Integrat al Învățământului din România și a statutului de student în RMU – Registrul Matricol Unic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile nu se vor mai închide la apariția a 3 cazuri confirmate de COVID-19 – noi reguli în proiectul care modifică ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, anunțate de președintele Alianței Naționale a Studenților

Universitățile nu se vor mai închide automat la doar trei cazuri de coronavirus confirmate în formaţii de studiu diferite, decizie care este inclusă într-un ordin comun de ministru ce se…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, Consiliul Rectorilor: Cele mai multe universităţi au decis să deruleze exclusiv online partea de cursuri. Problema deschiderii căminelor studenţeşti este extrem de acută, iar unele universităţi cer test COVID negativ la cazare

Cele mai multe universităţi din România au decis să facă exclusiv cursuri online, mare parte din seminarii vor fi susţinute tot pe internet, iar pentru aplicaţii, lucrări practice, laboratoare şi…
Vezi articolul

Universitatea Politehnica din Timișoara intră pe piața consultanței energetice / „Sunt societăți comerciale autorizate ca manageri energetici pentru localități. Noi credem că avem mult mai multe competențe ca universitate tehnică”

Universitatea Politehnica din Timișoara poate oferi consultanță energetică, având susținerea Ministerului Energiei, informează Agenția de presă Rador. Deși făcea Universitatea Politehnica făcea acest lucru și până acum, instituția de învățământ…
Vezi articolul

Ministerul Educației sesizează Parchetul în legătură cu Universitatea “Dunărea de Jos”, pentru plăți pe taxa judiciară de timbru. Ce a constatat comisia de control a ministerului la universitate

Un control efectuat în martie la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați s-a soldat, între altele, cu recomandarea de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru a verifica…
Vezi articolul

INTERVIU Medicul Florin Berghea, care a predat un curs de reumatologie asistat de ChatGPT: Nu mai putem să gândim evaluarea numai în termeni de memorare. Zero logică se evaluează la rezidențiat / Sper că o să dispară pentru totdeauna cursurile dictate

Medicul Florin Berghea a predat, pentru prima data în România, un curs de reumatologie asistat de ChatGPT. Într-un interviu pentru Edupedu.ro, acesta explică cum s-a desfășurat cursul, dar și cum…
Vezi articolul

Universități de stat sau private, ONG-uri sau asociații profesionale în domeniul educației pot aplica online din 6 noiembrie pentru apelul prin care se vor forma peste 21.000 de angajați din creșe și grădinițe / Modulele propuse trebuie să conțină elemente de educație digitală și de asigurare a primului ajutor – proiect

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un apel privind formarea personalului din creșe și grădinițe care se adresează universităților publice sau private, asociațiilor profesionale din domeniul educației timpurii și…
Vezi articolul