Abandonat în China. Povestea profesorului român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru fraudă. La un an de când și-a câștigat dreptul de a fi repatriat, statul român l-a uitat / Avocat: Noi nu mai știm nimic despre el, nici dacă mai trăiește!

1.249 de vizualizări
Marius Balo / Sursa foto: Facebook
La un an de zile după ce instanța din România a decis ca un profesor român condamnat la 8 ani de închisoare în China să fie adus în țară pentru a-și executa sentința, nimeni nu mai știe nimic de acesta.
  • În luna ianuarie anul acesta, România a primit și acordul autorităților chineze să-l aducă în țară.
  • Avocații se lovesc de ziduri de netrecut. Românul Marius Balo are o decizie favorabilă de aducere în țară din octombrie 2019, decizie pronunțată de Curtea de Apel Cluj. În ianuarie 2020, China i-a transmis României că este de acord ca românul să fie repatriat. Bărbatul este și acum închis în China.
  • Blocat inițial de birocrație, apoi de pandemia de coronavirus, românul Marius Balo a fost abandonat și de instituțiile statului român. Avocații săi au primit ultimul răspuns de la autorități în luna iulie. Atunci, statul le-a transmis că nu știe când l-ar putea repatria.
  • De mai multe luni, Marius Balo nu a vorbit cu nimeni în România. Singura sa rudă care este în viață, un unchi din Cluj, nu mai știe nimic de el. Nici avocații săi nu mai au informații despre el.

Povestea profesorului român Marius Balo este cunoscută publicului din România. Clujeanul a ajuns în 2010 în China, ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație New Oriental din Beijing, potrivit spuselor sale. În 2014, românul a fost arestat pentru o presupusă infracțiune de fraudă contractuală. Lui Balo i s-a imputat că în schimbul a 80 de dolari ar fi ajutat o rețea infracțională să înșele statul chinez cu aproximativ 2 milioane de yuani (aproximativ 260.000 de euro).

Citește ancheta integrală semnată de jurnalistul Cătălin Suciu pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca Centrală Universitară ,,Eugen Todoran” din Timișoara a “inventat un pachet de servicii suplimentare, în care sunt incluse facilități precum accesul la resursele digitale ale instituției”, reclamă ANOSR / “Este aberant să fie percepute taxe studenților pentru facilități subvenționate de către stat”

ANOSR și organizațiile studențești din Timișoara critică dur încercarea Bibliotecii Centrale Universitare “Eugen Todoran” din Timișoara de a restricționa dreptul prevăzut de lege al studenților de a accesa gratuit serviciile…
Vezi articolul