A studia în România sau într-o țară străină? VIDEO: Avantaje și dezavantaje, prin ochii unui fost student român în OIanda, care a ales în primul an de facultate să se întoarcă în țară

4.154 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Mulți tineri visează la a studia facultatea în străinătate pentru a avea un viitor mai bun și pentru a scăpa de problemele din România. Însă plecarea la o universitatea din afară poate fi una cu multe provocări, așa cum a fost și pentru Raul Paraschiv, fost student la Universitatea Eindhoven, din Olanda. Acesta a plecat în 2015, însă s-a întors în România un an mai târziu din cauza faptului că i-a fost greu să se adapteze într-o țară atât de diferită față de România, cu o altă cultură.

„Am vrut să plec în străinătate pentru a scăpa de România, de mentalitatea din țara noastră, care mi se părea învechită și pentru că îmi doream studii mai bune. Inițial doream să aleg Politehnica, însă am zis să plec în străinătate, în cazul meu în Olanda, unde am studiat electrotehnică”, spune Raul Paraschiv.

Experiența lui Raul în străinătate a fost una bună, inițial, fiind un început nou, într-un oraș diferit și fără părinți. Însă, s-a dovedit că viața nu era la fel de roz pe cât a părut la prima impresie. Raul nu s-a putut adapta în Olanda din cauza populației care este una rece. Deși în grupa lui erau doar doi olandezi și restul străini, cetățenii erau neprimitori cu străinii, povestește tânărul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

4 comments
  1. Concluzie: singurul “obstacol” intalnit in Olanda a fost lipsa vietii de noapte pana dimineata (si probabil a betiilor crunte). Penibil. Altii si-ar dori sansa de a studia in strainatate.

  2. Dimpotrivă, olandezii sunt foarte primitori cu străinii și foarte înțelegători cu studenții. Persoana care a încercat să urmeze studiile în această țară ar trebui să facă o introspecție a persoanei sale și apoi să dea vina pe populația pe care a perceput-o ca fiind una ‘rece’.

    1. în articol e și mai interesant. Se vaită că acolo nu se distrau până noaptea târziu ca în România și erau mai potoliți. Mda, prioritățile fiecăruia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Europeană: România a contractat doar 30% din cele 1,25 miliarde de euro disponibile prin fonduri europene pentru Educaţie, în condiţiile în care suntem în ultimul an al exerciţiului financiar actual

Pentru perioada de finanţare 2014-2020 România a reuşit să contracteze mai puţin de o treime din fondurile europene disponibile pentru îmbunătăţirea Educaţiei, potrivit unei prezentări de la lansarea setului de…
Vezi articolul

Marilen Pirtea, despre acuzațiile de plagiat aduse lui Bode: Lucrurile cu cât trenează mai mult cu atât fac rău tuturor, inclusiv României în acest context legat de Schengen. Forurile abilitate să îşi facă datoria. Avem și în România acea legislaţie care spune că un om este nevinovat până când un for abilitat îi declară vinovăţia

Deputatul Marilen Pirtea (PNL), care este și rector al Universităţii de Vest din Timişoara, a declarat joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că lucrurile trebuie clarificate…
Vezi articolul