A studia în România sau într-o țară străină? VIDEO: Avantaje și dezavantaje, prin ochii unui fost student român în OIanda, care a ales în primul an de facultate să se întoarcă în țară

4.166 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Mulți tineri visează la a studia facultatea în străinătate pentru a avea un viitor mai bun și pentru a scăpa de problemele din România. Însă plecarea la o universitatea din afară poate fi una cu multe provocări, așa cum a fost și pentru Raul Paraschiv, fost student la Universitatea Eindhoven, din Olanda. Acesta a plecat în 2015, însă s-a întors în România un an mai târziu din cauza faptului că i-a fost greu să se adapteze într-o țară atât de diferită față de România, cu o altă cultură.

„Am vrut să plec în străinătate pentru a scăpa de România, de mentalitatea din țara noastră, care mi se părea învechită și pentru că îmi doream studii mai bune. Inițial doream să aleg Politehnica, însă am zis să plec în străinătate, în cazul meu în Olanda, unde am studiat electrotehnică”, spune Raul Paraschiv.

Experiența lui Raul în străinătate a fost una bună, inițial, fiind un început nou, într-un oraș diferit și fără părinți. Însă, s-a dovedit că viața nu era la fel de roz pe cât a părut la prima impresie. Raul nu s-a putut adapta în Olanda din cauza populației care este una rece. Deși în grupa lui erau doar doi olandezi și restul străini, cetățenii erau neprimitori cu străinii, povestește tânărul.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

4 comments
  1. Concluzie: singurul “obstacol” intalnit in Olanda a fost lipsa vietii de noapte pana dimineata (si probabil a betiilor crunte). Penibil. Altii si-ar dori sansa de a studia in strainatate.

  2. Dimpotrivă, olandezii sunt foarte primitori cu străinii și foarte înțelegători cu studenții. Persoana care a încercat să urmeze studiile în această țară ar trebui să facă o introspecție a persoanei sale și apoi să dea vina pe populația pe care a perceput-o ca fiind una ‘rece’.

    1. în articol e și mai interesant. Se vaită că acolo nu se distrau până noaptea târziu ca în România și erau mai potoliți. Mda, prioritățile fiecăruia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Costul standard per elev pentru creșterile salariale se majorează cu 13,5% în 2020, cea mai mică creștere din ultimii 4 ani. Costul pentru pregătirea profesorilor, evaluări și dotări crește cu doar 17 lei și e de 15 ori mai mic – proiect

Costul standard per elev va fi 6.111 lei în anul 2020, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere de Ministerul Educației. Suma reprezintă majorarea costului din anul…
Vezi articolul

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi a fost publicat, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023, document pentru aprobarea Normelor metodologice…
Vezi articolul

Liga Studenților din Iași protestează astăzi în fața sediului PSD, PNL și al Ministerului Educației: Diplomele nu vor mai avea acoperire. Studenții nu mai pot sesiza problemele din universități

Liga Studenților din Iași organizează astăzi, începând cu ora 12:00, un protest spontan în fața sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și a Ministerului Educației față de…
Vezi articolul