A murit actorul Ion Caramitru/ Director al Teatrului Național în ultimii 16 ani, Caramitru a fost și ministrul Culturii în Guvernul Ciorbea

4.614 vizualizări
Ion Caramitru / Foto: Teatrul Național București
Actorul Ion Caramitru a murit, duminică, la Spitalul Elias. Director al Teatrului Național București în ultimii 16 ani, Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani, anunță TVR, preluat de G4Media.ro.

Caramitru a fost ministrul Culturii în perioada 1996-2000, în Guvernul Victor Ciorbea. Ion Caramitru provine dintr-o familie de aromâni, iar tatăl său a fost deținut politic timp de 9 ani pe vremea comuniștilor.

Ion Caramitru a devenit unul dintre personajele centrale din zilele Revoluției după ce a ocupat clădirea Televiziunii Române la 22 decembrie 1989, în urmă plecării dictatorului Nicolae Ceaușescu din București. Caramitru a anunțat în direct la TVR căderea comunismului în România, mai scrie G4Media.ro.

Foto: blogtnb.ro / Blogul Teatrului Național din București

Caramitru a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), format în jurul lui Ion Iliescu, unde a fost responsabil de segmentul Culturii. După 1990, Caramitru s-a retras din FSN în semn de protest pentru că acesta devenise partid politic și l-a acuzat pe Ion Iliescu că încearcă să folosească FSN pentru a monopoliza puterea.

Marele actor Ion Caramitru a murit în aceeași zi cu legendarul canoist Ivan Patzaichin, duminică.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Exod masiv spre centrele universitare și străinătate, conturat de cercetări. Doar 17% dintre elevii de clasele VIII-XII, care au participat la un amplu studiu, ar vrea să locuiască și să lucreze în orașul în care au terminat școala

Scopul studiului a fost să analizeze încotro doresc să se îndrepte tinerii la sfârşitul unui ciclu de învăţământ, dacă intenţionează să-şi continue studiile, să rămână în ţară sau să plece…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Scenariile de predare de la Universitatea București și condițiile de cazare în cămine. Rectorul Marian Preda: „ Nu ne vom mai putea întâlni față în față la fel de des ca până acum, vom lucra pe formațiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate”

Majoritatea facultăților Universității din București au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri,…
Vezi articolul

Cadrele didactice care vor să devină membri în agenția care asigură calitatea în învățământul superior nu mai trebuie să declare că nu sunt învinuite penal / Prestigiul moral în management universitar devine criteriu de departajare

Cadrele didactice care doresc să participe la concurs pentru a deveni membre în agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior, ARACIS, nu mai trebuie să declare pe propria răspundere…
Vezi articolul