Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris (Limba română și limba maternă), potrivit calendarului oficial. În data de 14 mai are loc proba de Limbă și comunicare – citit (Limba română). Elevii de clasa a II-a vor susține proba la Matematică și Științe ale naturii pe 16 mai, după cum se arată în calendar.
Evaluarea Națională de la clasa a IV-a începe în data de 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai.
Calendar Evaluare Națională clasa a II-a
- 13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română
- 13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă
- 14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română
- 15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă
- 16 mai – Matematică și Științe ale naturii
- 17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale
Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a
- 21 mai – Limba Română
- 22 mai – Matematică
- 23 mai – Limba maternă
Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a
- 28 mai – Limbă și comunicare
- 29 mai – Matematică și Științe ale naturii
Informații de context despre Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlar, potrivit ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023.
Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.
Pe 15 noiembrie 2023, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale ar fi trebuit să testeze o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.
Conform surselor Edupedu.ro, testarea aplicației Ministerului Educației în toate școlile cu clase primare și gimnaziale, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, nu s-a mai ținut miercuri, 15 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice.
3 comments
Care este rolul acestor examene?? Ce se întâmplă cu copiii, dacă nu iau nota de trecere??
Își pune cineva întrebarea, cât pot asimila copiii ăștia în ritmul în care se preda, totul este pe repede înainte.
Ieri la clasa copilului meu s-au scris 12 table DOUASPREZECE….pai cum pot copiii ăștia sa asimileze atâta informatie.
Sunt atatea zile libere pe lângă vacante încât materia rămâne la ani lumina în urma și apoi trebuie recuperata în câteva ore iar copiii sunt bulversați și ajung sa urască școală.
Dar bineînțeles ca singurii vinovați, suntem noi părinții de absolut toate aberatiile ce nu merg bine în invatamant.
aceste examene, 2,4,6 sunt o pierdere de timp si bani inutila. dupa sarbatorile de iarna nu se mai face scoala din cauza atator aberatii . prea multe nulitati in acest minister care inventeaza tot felul de prostii. prea multi secretari de stat. totul se degradeaza .chiar nimeni nu e competent in acest minister?
Vor disparea. Si bine ar face. Sunt egale cu 0. Nici nu vor sa scrie.