A început proiectul Hercules, prin care elevii între 6 ani și 15 ani pot încerca diferite sporturi, gratuit, în timpul vacanței mobile / Elevii din județele Ilfov și Suceava se pot înscrie deja pe platforma ministerului Tineretului și Sportului

15.799 de vizualizări
Foto: © Sports Images | Dreamstime.com
Proiectul “Hercules” al Ministerul Tineretului și Sportului este o inițiativă prin care elevii cu vârste de între 6 ani – 15 ani pot încerca gratuit diferite sporturi, în cadrul unor cursuri organizate pe plan local, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Tineretului și Sportului. Lista acestor discipline diferă de la judeţ la judeţ, în funcție de numărul de antrenori disponibili și facilităţile sportive existente la nivel local.
  • Informaţii despre lista sporturilor precum şi cele privind antrenorii, locaţiile de desfăşurare a cursurilor şi modalităţile de înscriere sunt disponibile pe platforma creată în acest scop.
  • Ministrul tineretului sportului, Eduard Novak spunea recent: “Părinții trebuie să plătească atunci când îi duc pe copii la cluburi sportive. Tot ceea ce este gratis nu este respectat”.- detalii aici

În luna februarie, de-a lungul vacanţei şcolare mobile, Ministerul Sportului va desfăşura a treia ediţie a Proiectului ‘HERCULES’, program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 şi 15 ani cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline. Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului şi a-i aduce mai aproape de performanţă.

Conform noii structuri a anului şcolar, Ilfov şi Suceava sunt cele două judeţe care au vacanţă în a doua săptămână a lunii februarie, acestea fiind şi judeţele în care ‘HERCULES’ demarează astăzi. 30 dintre judeţele ţării au vacanţa mobilă în a patra săptămână din februarie, iar 10 judeţe – în a treia săptămână. – Detalii aici despre vacanța mobilă pe județe

Lista sporturilor depinde de fiecare județ în parte și nu este accesibilă tuturor județelor, doar celor care au vacanță. În prezent pot fi accesate doar activitățile din Ilfov și Suceava.

Printre sporturile anunțate și confirmate în toată țara de minister sunt: Tenis de masă, Taekwondo, Nataţie, Gimnastică artistică şi ritmică, Karate, Atletism, Box, Lupte Greco-romane, Mini Rugby, Nataţie, Fotbal, Baschet, Orientare, Radio-orientare, Handbal, Şah, Dans sportiv, Judo, Schi, Hochei pe gheaţă, Kempo, Jiu-Jitsu, Darts, Volei, Scrimă, Nataţie şi Handbal pentru copii cu nevoi speciale, Arte Marţiale, Patinaj, Tir cu arcul.

“La ediţiile anterioare am avut peste 11.500 de participanţi la nivel naţional şi sunt convins că perseverenţa este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanţă şi să atragem tot mai mulţi copii către sport. Este un proiect la care ţin foarte mult şi cred că el poate contribui la creşterea bazei de selecţie şi de performanţă, dar şi la o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Sportul şcolar este un pilon important al Strategiei Naţionale pentru Sport şi îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare”, a declarat Eduard Novak, Ministrul Sportului.

Pentru această a treia ediţie a proiectului, care este deja permanentizat pe durata vacanţelor şcolare, 34 de direcţii judeţene, alături de federaţiile sportive naţionale, au confirmat până în acest moment implicarea în proiect. Având în vedere specificul vacanţei mobile, cu cele trei perioade distincte de desfăşurare, apreciem că toate cele 42 de direcţii de sport din subordinea Ministerului Sportului vor participa la această ediţie.

Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de peste 150 de antrenori cu experienţă, în directă colaborare cu federaţiile sportive naţionale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.

Resursele materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a proiectului sunt puse la dispoziţie de Ministerul Sportului.

Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local.

“Pentru recompensarea entuziasmului şi a dorinţei de a face sport, precum şi a participării active şi dedicate la proiect, copiii vor primi tricouri şi şepci inscripţionate cu logo-ul proiectului, dar şi mici surprize, precum şi diplome de recunoaştere a meritelor sportive”, mai scrie în comunicatul de presă al ministerului tineretului și sportului.

Obiectivele Proiectului ‘HERCULES’:

  • Creşterea numărului de copii participanţi la activităţile sportive desfăşurate în cadrul structurilor de profil din România;
  • Creşterea gradului de participare la activităţi sportive pentru copiii cu oportunităţi reduse din punct de vedere socio-economic şi cu dizabilităţi;
  • Creşterea numărului de evenimente şi acţiuni cu caracter sportiv pentru copii, la nivel judeţean;
  • Stimularea activităţilor de voluntariat, ca instrument de susţinere şi promovare a structurilor sportive de la nivel local;
  • Creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la beneficiile şi oportunităţile de practicare a sportului în cadrul structurilor sportive;
  •  Întărirea capacităţii structurilor sportive de a selecţiona sportivi din rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani.

Foto: © Sports Images | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Părinții trebuie să plătească atunci când îi duc pe copii la cluburi sportive, spune ministrul Sportului: „Tot ceea ce este gratis nu este respectat”

Vouchere pentru sport de performanță de 250 de lei pe lună acordate elevilor din Sectorul 2 – proiect în dezbatere publică
„Cadoul” Guvernului României pentru elevii sportivi legitimați la cluburi – blocarea voucherelor de 150 de lei pe lună pentru echipament și transport, abia aprobate printr-o lege în urmă cu două săptămâni. Prevederea apare într-un proiect de ordonanță de urgență

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unui proiect adoptat de Guvern, printr-o Ordonanță de Urgență. Condițiile pentru copii și părinți

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani pot beneficia de suport psiho-emoțional și de siguranță în mediul online, potrivit unei Ordonanțe de Urgență, ce a fost astăzi adoptată…
Vezi articolul