A început Admiterea 2022 la Universitatea de Vest din Timișoara / Candidații își pot crea dosare de înscriere, online, pe platforma de admitere – Become your best, la Vest! (P)

4.849 de vizualizări
Foto: UVT
Aspiranții la studii universitare și-au început oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea candidaților mai facilă – admitereonline.uvt.ro, arată instituția într-un comunicat.
Până în prima parte a lunii iulie 2022, candidații vor putea să completeze informații și să încarce documente pe platforma de înscriere. Procesul de înscriere se derulează în mediul online, urmând ca documentele să fie prezentate de către candidați la centrele de admitere, pentru certificarea acestora conform cu originalul, prin scanare de către reprezentanții UVT. Pașii pe care trebuie să-i parcurgă candidații în cadrul procesul de înscriere sunt disponibili aici.

Oferta UVT este formată din 73 de programe de studii universitare de licență și 87 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii. Locurile disponibile la programele de studii universitare din cadrul UVT pentru procesul de admitere din acest an sunt disponibile aici. Pentru anul universitar 2022-2022, UVT scoate la concurs peste 11 mii de locuri la programele de studii universitare de licență și masterat, dintre care 2350 finanțate de la bugetul de stat pentru programele de studii universitare de licență, respectiv 1450  de locuri pentru programele de studii universitare finanțate de la bugetul de stat .

La toate programele de studii universitare de licență din cadrul UVT, procesul de admitere presupune susținerea unei probe de admitere, în format fizic, la sediul central UVT sau la sediile facultăților UVT, fie pentru testarea cunoștințelor / aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament (EALR). Mai multe detalii despre procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare pot fi găsite pe paginile aferente acestora de pe platforma de admitere.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) știe cât este de important ca tinerii cu rezultate deosebite, care excelează în diverse domenii și care vor să aducă o schimbare în societatea în care trăiesc, să fie susținuți și încurajați în parcursul lor academic. Așadar, pe lângă facilitățile pe care le acordă, pentru performanțe academice, studenților săi (care includ, spre exemplu, burse de excelență, de performanță și de merit), UVT a pregătit și un pachet de beneficii pentru viitorii studenți care, în perioada studiilor liceale, au obținut rezultate deosebite la diverse concursuri și olimpiade naționale și internaționale, care obțin media 10 la examenul de bacalaureat sau care sunt șefi de promoție în cele mai bune licee din fiecare județ, mai multe detalii fiind disponibile aici.

Toți candidații vor trebui să prezinte toate documentele necesare procesului de admitere, în original sau în copie legalizată, până cu cel puțin o zi înainte de data afișării listelor cu candidații admiși, conform calendarului stabilit prin regulamentele facultăților UVT,  la punctele de preluare a documentelor de admitere din sediile UVT sau din centrele județene de admitere organizate de UVT, pentru scanarea și certificarea acestora conform cu originalul de către operatorii UVT. Candidații care nu vor îndeplini această prevedere nu vor fi incluși în clasamentul procesului de admitere.

Centre de înscriere UVT

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara a organizat și în anul 2022 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Satu Mare și Vâlcea:

  • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba-Iulia – bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 11;
  • Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad – Calea Victoriei nr. 1-3;
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea – strada Episcop Roman Ciorogariu nr. 18;
  • Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița – bulevardul Alexandru Ioan Cuza nr. 7;
  • Colegiul Național „Decebal” Deva – strada 1 Decembrie 1918 nr. 22;
  • Colegiul Național Economic „Theodor Costescu” Drobeta-Turnu Severin – strada Orly nr. 37;
  • Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu – strada 1 Decembrie 1918 nr. 25;
  • Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare – strada Mihai Eminescu nr. 5;
  • Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea – strada General Praporgescu nr. 19.

Centrele județene de admitere sunt deschise în următoarele perioade:

  • 7 – 9 iulie 2022;
    • 11 – 13 iulie 2022 (prin excepție, la centrele de admitere din Arad, Oradea și Reșița, perioada va fi 11-12 iulie 2022);
    • 20 – 22 iulie 2022;
    • 26 – 27 iulie 2022.

Intervalul orar în care se pot prezenta candidații la centrele județene de admitere este 9:00-16:00, de luni până vineri, respectiv 9:00-14:00, sâmbăta. Punctele de înscriere și de preluare a documentelor de la sediul Universității de Vest din Timișoara (bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timișoara, cod poștal 300223, jud. Timiș, România) vor fi deschise în perioada 4-29 iulie 2022, programul detaliat fiind disponibil aici.

Ești pregătit de facultate, dar nu știi ce ți se potrivește? Accesează platforma YTM.ro!

UVT pune la dispoziția elevilor din întreaga țară, în mod gratuit, și servicii permanente de consiliere individuală în carieră. Platforma YTM.ro este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara, adresată elevilor din întreaga țară, prin care aceștia își pot analiza interesele, abilitățile și aptitudinile, prin completarea unor teste specifice, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, în urma testării, platforma YTM generează rapoarte personalizate prin care pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara care se potrivesc cel mai bine profilului lor.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă și traseul educațional potrivit pentru ei, au posibilitatea de a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online, având o durată de aproximativ 50 de minute) cu consilierii din cadrul Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT, completând acest formular. În cadrul ședinței de consiliere, elevii vor primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

Dacă și tu îți dorești să fii, începând cu anul următor, student la cea mai mare instituție de învățământ superior comprehensivă din regiunea de vest a României, creează-ți acum dosarul pe platforma de admitere online!

Acest material a rezultat și din editarea informațiile provenite din cadrul proiectului FSS cu titlul “Îmbunătățirea competențelor în contextul provocărilor de securitate globală”, implementat de Universitatea de Vest din Timișoara.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicolae Ciucă, la deschiderea conferinței cercetătorilor Smart Diaspora 2023: Guvernul României a decis să deschidă linii de finanțare specifice pentru colaborarea cu Moldova, ca pas importat pentru integrarea europeană a Moldovei

Premierul Ciucă a vorbit în discursul susținut în fața cercetătorilor români din străinătate, reveniți în luni seară la deschiderea conferinței cercetătorilor „Smart Diaspora 2023”, la Timișoara despre importanța deschiderii unor…
Vezi articolul

Studenții la masterat didactic de la Universitatea din București, care acuză limitarea accesului la bursele de 3.700 de lei, s-au lovit de o „eschivă constantă” a Ministerului Educației, în consultări desfășurate marți / Susțin că ar putea să renunțe la masterat, dar că li s-a cerut să nu invoce abandonul universitar în discuțiile cu presa / Studenți din Cluj acuză probleme similare

Grupul de studenți care vor să devină profesori și sunt înscriși la masteratul didactic de la Universitatea din București, care au acuzat recent limitarea accesului la burse, au spus, marți,…
Vezi articolul
Daniel David / Foto: UBB

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri, publicat pentru studenți de Facultatea de Filosofie din București: Cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. „Într-o societate democratică, serviciile…
Vezi articolul

Ministerul Educației a scos informatica din aria de discipline STEM prin legea educației Deca-Iohannis. Științele, tehnologiile, ingineria și matematica primesc cu 33% mai mulți bani pentru bursele studenților, facultățile de informatică nu

Nicio facultate cu programe de studii în informatică din țară nu va putea primi cu 33% mai mulți bani pentru fondul de burse și protecție socială per student, așa cum…
Vezi articolul