VIDEO Peste 37 de mii de elevi s-au vaccinat în ultima săptămână, anunță ministrul Educației. Rata de vaccinare a ajuns la 28% din numărul elevilor peste 12 ani

1.005 vizualizări
Foto: © Alexander Uhrin | Dreamstime.com
Aproximativ 340.000 de elevi sunt astăzi vaccinați împotriva Covid-19, în România, ajungându-se la o medie zilnică de 8.000 de minori care se vaccinează, față de media de 1.000 de la începutul anului școlar, pe 13 septembrie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la ProTv.

„La nivelul săptămânii trecute, datele arătau 303.000 elevi vaccinați, 25% din numărul total al elevilor eligibili, în vârstă de peste 12 ani. Astăzi, ultimele date arată că de la 303.000, am crescut la 340.000. În total, 37.000 de elevi s-au vaccinat în ultimele zile. Pentru a avea o imagine clară, în prima săptămână de la începutul anului școlar, am avut o medie zilnică de vaccinare în rândul elevilor de 1.000 de tineri, în săptămâna următoare am avut 1.700 zilnic, a treia săptămână am avut 2.500 zilnic, a patra săptămână am avut 3.500 zilnic, a 5-a săptămână am avut 4.600 zilnic, iar acum ne apropiem de 8.000 de elevi vaccinați zilnic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește rata de vaccinare în rândul profesorilor, Cîmpeanu a spus că „la nivel național avem o rată de vaccinare de 66,5% medie în învățământul preuniversitar și aproape 70% dacă luăm în considerare și învățământul universitar”.

Rata de vaccinare din școli, Cluj – peste 80%, trei județe din Moldova – sub 60%

Amintim că, începând de luni, 1 noiembrie, rata de vaccinare din fiecare școală și din fiecare județ este afișată online pe site-urile școlilor, respectiv ale inspectoratelor școlare, pentru ca părinții să poată lua o decizie informată privind trimiterea copiilor fizic înapoi în colectiv.

Cîmpeanu a precizat că sunt județe precum Ilfov sau Cluj, unde rata de vaccinare este de peste 80% la nivelul școlilor. În București, Constanța, Olt și Dolj rata de vaccinare în rândul profesorilor este de aproape 80%. La polul opus, cu rate de vaccinare sub 60% sunt Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Covasna, Brașov. Restul județelor din țară au rată de vaccinare de peste 60%.

Declarația, la minutul 5:55 în video-ul de mai jos:

Foto: Alexander Uhrin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Cîmpeanu, despre cum se va desfășura școala din 8 noiembrie, fizic sau online: În mod clar mergem către o decizie descentralizată / Incidența din localități și rata de vaccinare a profesorilor, posibile criterii / Anunțul oficial, vineri, 5 noiembrie – VIDEO

2 comments
  1. Sa trimiteti copiii la scoala cu rata de infectare peste 6 e ca si cum trimiteti copiii la scoala in timpul razboiului si se intorc raniti, fie grav fie ca o sa se vindece.
    E mai sigur sa faca online cu carantina cu tot, cu restaurante si alea inchise pentru cel putin 2 saptamani in loc sa fie scoala cu 600 de morti pe zi si 18 mii de cazuri pe zi decat sa mearga la scoala sa stea nesupravegheati in pauza si scot toti masca in clasa si pune inapoi cand vin profesorii, mai ales ca profesorii nu au masca si elevii sunt obligati sa aiba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

E nevoie de o lege unică a salarizării “care să nu fie ciuruită a doua zi după ce a fost publicată în Monitorul Oficial”, așa cum s-a întâmplat cu măsurile care au dus la actuala grevă din educație – președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Președintele Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Astalos, a declarat, luni, că important ar fi să avem o lege unică de salarizare coerentă şi care să nu fie ciuruită a…
Vezi articolul

Probleme cu acordarea burselor de merit, semnalate de profesori: O elevă care a avut media 9,35 anul trecut și 9,68 în primul semestru acum poate lua bursă de merit sau este pedepsită că a înregistrat un progres școlar, fără să știe că regulile se vor schimba „în timpul jocului”

O profesoară din București a semnalat pe Facebook mai multe nelămuriri privind acordarea burselor de merit pentru elevi, după ce ministerul Educației a schimbat regulile „în timpul jocului”. Spre exemplu,…
Vezi articolul

Ambasadorul Israelului, după ce AUR a spus că Holocaustul e o ”temă minoră” ridicată la rang de materie: Legea privind introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” oferă elevilor prilejul de a înțelege acest episod crunt

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a reacționat, marți, în urma declarațiilor scandaloase ale Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) care a transmis printr-un comunicat faptul că Holocaustul este ”o temă…
Vezi articolul