Pentru 73% dintre elevii din mediul rural principala așteptare de la profesori este ca aceștia să le predea într-un mod mai interactiv, arată rezultatele unui sondaj realizat de World Vision și Fundația Vodafone România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Dacă școala în care predau ar primi o finanțare importantă, prioritatea profesorilor din mediul rural ar fi digitalizarea. Astfel, 67% dintre cadre didactice și-ar dori investiții pentru asigurarea accesului la internet, proiectoare și calculatoare.
Conform aceluiași studiu, elevii își doresc și ca profesorii să le fie mai apropiați și să comunice mai bine cu ei (40%), să le fie un model, să le povestească din experiența lor (38%) și să îi motiveze să învețe (38%).
- Sondajul a fost realizat la începutul lunii septembrie pe un eșantion de 978 de elevi și profesori din mediul rural, beneficiari ai programului „Școala din valiză”.
„Acest sondaj ne arată că elevii vor lecții care să-i captiveze, dar, totodată își doresc o relație mai apropiată cu profesorii, vor ca profesorii să le fie modele și să-i ghideze, nu doar academic, ci și emoțional. Astfel, ne dorim ca în acest an să investim atât în îmbunătățirea abilităților de predare ale profesorilor, cât și în traininguri de inteligență emoțională care să-i ajute să înțeleagă mai bine nevoile elevilor și să comunice mai bine cu ei”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.
În ceea ce privește așteptările profesorilor din mediul rural, aceștia vor ca elevii:
- să fie mai atenți și să participe mai activ la ore (82%)
- să își implice mai mult părinții în educație (58%)
- să aibă mai mult respect și toleranță față de ceilalți elevi – să nu mai existe bullying (55%)
- să nu mai lipsească de la ore (49%)
- să se implice în activități extrașcolare (40%)
- să aibă mai mult respect și toleranță față de profesori (37%)
Potrivit aceluiași sondaj, 68% dintre profesori și-ar dori să asiste la ateliere în domeniile în care s-au specializat pentru a învăța tehnici noi de predare. De asemenea, 53% ar vrea să participe la cursuri de inteligență emoțională și tot 53% ar vrea să asiste la cursuri de e-learning si digitalizare.
Despre „Școala din valiză” și World Vison
„Școala din valiză” susține profesorii și elevii din mediul rural să-și dezvolte abilitățile digitale prin acces gratuit la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro.
World Vision România este o organizație care desfășoară programe de intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. Fundația lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.
World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 30 de ani de prezență în România, am ajutat peste 500.000 de copii și adulți, în aproape 500 de comunități din 18 județe.