7 sfaturi pentru a învăța engleza rapid și eficient – indiferent de scopul setat, învățarea limbii engleze este o idee bună întotdeauna (P)

9.860 de vizualizări
Foto: Burlington English
Există numeroase motive pentru a învăța limba engleză. Poate că îți dorești să lucrezi sau să înveți în străinătate. Poate vrei să comunici cu oameni noi și obții o înțelegere mai profundă despre alte culturi. Sau, pur și simplu, îți dorești să înțelegi toate replicile din serialele tale preferate fără subtitrare. Indiferent de scopul pe care ți l-ai setat, învățarea limbii engleze este o idee bună întotdeauna!

Astăzi, îți prezentăm 7 sfaturi utile care te vor ajuta să înveți limba engleză.

1. Stabilește-ți un scop

Există o mare diferență dintre motivație și disciplină. Motivația este o stare dinamică și impulsivă, aceasta dispare mai repede decât ne-am dori noi. Disciplina, din contră, are un tempou moderat, însă garantează rezultate mai bune.

Cu toate acestea, disciplina trebuie ,,hrănită” cu ceva, și anume cu un scop bine definit. Doar atunci când vei cunoaște cu exactitate de ce vrei să înveți engleza, vei reuși să faci toate alegerile corecte în direcția scopului tău.

2. Alege un curs de engleză potrivit pentru tine

Studiul limbii engleze cu profesor în grupuri mici de cursanți cu același nivel este una dintre cele mai eficiente modalități de a învăța engleza. Alege un curs conversațional pentru nivelul tău și practică vorbirea de la bun început. Avantajul cursurilor moderne este flexibilitatea. Există numeroase cursuri de engleză online cu program flexibil, astfel poți să înveți din confortul casei tale conform propriului orar.

3. Uite-te la filme și seriale cu subtitrare în engleză

Vizionarea filmelor și a serialelor în engleză cu subtitrare în limba română este o metodă foarte bună de a-ți îmbogăți vocabularul.

Dacă ai un nivel începător sau mediu, probabil că deja cunoști unele cuvinte sau fraze în engleză, așa că îți recomandăm să faci următorul pas. Vizionează filme în engleză cu subtitrare, de asemenea, în engleză. Astfel, vei reține mai bine cuvintele noi și vei învăța felul în care acestea se scriu. Cel mai bine este să vizionezi filme și seriale pe care le-ai mai văzut și cu subiectul cărora ești deja familiarizat.

4. Descarcă aplicații utile

Aplicațiile pentru smartphone sunt o modalitate excelentă de a exersa gramatica, citirea, scrierea și înțelegerea limbii engleze. Le poți accesa oricând și oriunde, în pauza de masă, în transportul public, înainte de culcare, etc. Un alt avantaj este faptul că există multe aplicații practice și interactive gratuite.

5. Învață pe rețelele sociale

Paginile de social media care promovează conținut în și despre limba engleză îți pot fi de mare folos. Acestea îți oferă numeroase informații utile pe scurt, gratuit și interactiv.

Poți salva anumite postări pentru a reveni la ele din nou sau poți să-ți antrenezi abilitățile scriere și comunicare în secțiunea comentariilor publice.

6. Nu te baza pe traducere

Evită tentația de a folosi prea des dicționarele sau Google Translate. De multe ori, traducerile mot a mot schimbă sensul idiomurilor și a auxiliarelor, modifică topica propoziției sau nu au expresii echivalente în limba română.

De asemenea, traducând fiecare cuvânt în parte îți creezi o zonă de confort care te limitează. Permite-ți să faci greșeli și lasă-te corectat. Încearcă să intuiești sensul unor cuvinte și expresii.

7. Vorbește engleza cât mai mult

Pentru a dobândi fluență în limba engleză este esențial să o vorbești cât mai des. Fii activ în cadrul lecțiilor cu profesor, inițiază discuții online, fă-ți prieteni vorbitori de engleză sau vorbește singur, narează-ți în voce evenimentele care ți s-au întâmplat într-o anumită zi sau descrie în detaliu o nouă achiziție.

Pronunția în limba engleză poate fi dificilă, însă cu suficientă practică vei reuși să o perfecționezi. Cântă melodiile tale preferate în limba engleză sau repetă frazele personajelor în timp ce te uiți la un serial. Descoperă aplicații online create cu scopul de a-ți antrena dicția și nu-ți fie frică să faci greșeli.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EduCare: Tu ajuți, noi te ajutăm. Fundația Bosch România și Edupedu.ro invită organizațiile implicate în proiecte educaționale de sprijin pentru refugiații ucraineni să-și facă cunoscute programele

Organizezi sau sprijini proiecte educaționale, ori care au componentă educațională, pentru refugiații ucraineni? E timpul să le faci cunoscute și să arăți și celorlalți din comunitate că îți pasă. EduCare,…
Vezi articolul

Avocatul Poporului îi cere Ministerului Educației să asigure urgent, în școli specializate, pregătirea cursanților pentru obținerea permisului de conducere auto

Avocatul Poporului îi cere Ministerului Educației să introduce ore de Educație rutieră la grădiniță și școală, dar și să “asigure, în unitățile de învățământ specializate, pregătirea cursanților în vederea obținerii…
Vezi articolul