500 de burse oferite de statul român pentru studenți străini care provin din afara UE, în anul universitar 2023-2024. MAE: Au fost înregistrate peste 50.000 de cereri

674 de vizualizări
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com
500 de burse vor fi acordate din partea statului român, prin intermediul Ministerului de Externe și cu sprijinul Ministerului Educației, pentru studenți străini care provin din afara spațiului Uniunii Europene, în anul universitar 2023-2024, a anunțat MAE, citat de Agerpres. Instituția precizează că, în acest sens, în perioada decembrie 2022-martie 2023 au fost înregistrate 50.858 de cereri pentru astfel de burse, în creștere față de anii anteriori.

Potrivit MAE, cele peste 50.000 de cereri continuă tendința de creștere care se simte după pandemie, având în vedere că s-au înregistrat:

  • 959 de cereri pentru 2020-2021
  • 4.593 pentru 2021-2022
  • 44.733 pentru 2022-2023

Conform MAE, acest lucru arată “interesul tot mai mare al studenţilor străini de a beneficia de oferta educaţională a universităţilor româneşti”, iar o contribuţie majoră în acest sens a avut-o digitalizarea procesului de depunere a candidaturilor, în limbile engleză şi franceză, pe platforma electronică StudyinRomania, pusă la dispoziţie de MAE, cu sprijinul Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI).

Procesul de selecţie a studenţilor a avut în vedere criterii legate de excelenţa academică, diversitatea geografică şi echilibrul de gen, precum şi obiectivele de politică externă ale României în relaţie cu statele de provenienţă ale candidaţilor.

Cei 500 de bursieri selectaţi provin din 116 state de pe cinci continente, 46,4% fiind din Africa Sub-sahariană, 11,8% din Asia de Sud şi de Est, 8,4% din America de Sud, 7,8% din America Centrală, 5,4% din Caucaz şi Asia Centrală, 5,2% din Orientul Mijlociu, 4,6% din Caraibi, 3,8% din Africa de Nord, 3,6% din Golful Persic şi 3% din restul regiunilor, mai precizează MAE.

Dintre acestea, 288 de burse au fost acordate pentru studii de licenţă, 202 pentru studii de master şi 10 pentru studii doctorale.

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Emilia Șercan, în scandalul tezei de doctorat a premierului Ciucă: CNATDCU este singura instituție în măsură să emită verdicte privind titlul de doctorat, nu Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), unde a cerut premierul o analiză a tezei

Comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, (UNAp) poate legal emite doar un punct de vedere, care are valoare juridică zero, scrie jurnalista Emilia Șercan pe pagina…
Vezi articolul

Olimpiadele naționale de limbi slave materne 2024 încep cu o săptămână mai târziu – erată a Ministerului Educației la calendarul competițiilor școlare / Olimpiada Internațională de Informatică pe echipe, devansată și mutată din Damasc la Cluj

Olimpiadele naționale de limbi materne pentru elevii aparținând unor minorități slave – cehă, croată, sârbă, slovacă, olimpiada de limba rusă maternă, dar și cea de rusă modernă încep mai târziu…
Vezi articolul