31% dintre românii între 20-55 de ani, din urban, au încredere în ONG-uri, arată un studiu ISRA Center. Doar 15%, în Parlament, Guvern și 9%, în partide

253 de vizualizări
Organizațiile non-guvernamentale se bucură de încredrea a aproape o treime dintre participanții la un studiu sociologic făcut în perioada 28 august-13 septembrie 2018 și dat publicității marți. Studiul sociologic comandat și prezentat de   (APAPR) a fost făcut de ISRA Center și a abordat, pe lângă încrederea în Pilonul II de pensii sau comportamentele de economisire ale oamenilor, și încredrea în mediul priva/organizațional versus mediul public/politic.

Pentru sectorul finanțe-bănci, cel mai mare grad de încredere este pentru administratorii fondurilor de pensii private, 32% (APAPR reunește și reprezintă toți administratorii celor 7 fonduri de pensii private din România). Pe locul al doilea sunt băncile, cu o cotă de 27% încredere, urmate de societățile de asigurări, 26%.

În sectorul “economic”, companiile private au captat încredrea a 42% dintre participanții la studiu, în timp ce companiile de stat, doar 30%.

ONG-urile sunt cotate și ele cu 31% cotă de încredre. Găsiți rezultatele complete ale studiului despre percepția românilor din mediu urban despre Pilonul II de pensii pe site-ul APAPR.

Întrebarea la care au răspuns participanții a fost:  Câtă încredere aveți în fiecare dintre următoarele instițutii sau organizații? Notarea s-a făcut pe o scară de la 1 (deloc) la 5 (foarte multă). Răspunsurile luate în calcul și prezentate sunt cele din dreptul opțiunilor 4+5.

Eșantionul: ISRA Center susține că este unul reprezentativ la nivelul publicului urban din România. 907 persoane active, cu vârsta între 20 și 55 ani, cu un venit de peste 2.500 de lei pe lună. Sondajul are un nivel de încredere de 95%. Eroarea de eșantionare este de ±3,25%.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape 7 din 10 romani sunt dispuși să-și schimbe cariera, restul doar dacă întâmpină probleme serioase. Care sunt angajații “cei mai îngrijorați” de schimbările tehnologice și resursele folosite pentru învăţare – studiu

Peste două treimi dintre români (66,8%) s-au arătat dispuşi să facă o schimbare totală în ceea ce priveşte cariera lor şi să opteze pentru reconversie profesională, în timp o treime…
Vezi articolul