261 dintre elevii declarați înscriși la Evaluarea Națională 2022, echivalentul a 10 clase de 26 de elevi, au dispărut peste noapte în datele declarate de minister / UPDATE: Reacția ministrului Educației

13.947 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Ministerul Educației a prezentat cifre diferite cu privire la participarea la Evaluarea Națională 2022, înaintea primei probe și după desfășurarea acesteia. Din calculele bazate pe cifrele furnizate de minister reiese că 261 de elevi au dispărut peste noapte din rândul celor declarați înscriși pentru susținerea examenului.

UPDATE: Ministrul Educației, după ce a cerut verificarea datelor cu elevii înscriși la Evaluarea Națională 2022: Datele au fost corectate – numărul de înscriși este de 155.561 de elevi

Știrea inițială: Astfel, luni, 13 iunie, Ministerul Educației anunța într-un comunicat de presă că 155.820 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru susținerea Evaluării Naționale 2022, desfășurată în perioada 14-30 iunie, “conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene”.

Comunicatul Ministerului Educației de luni, 13 iunie

O zi mai târziu, marți, 14 iunie, după prima probă scrisă din cadrul EN 2022 – Limba și literatura română, ministerul anunța tot prin comunicat de presă că au fost prezenți 148.891 absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși și că au absentat 6.668 de absolvenți. 

Totalul elevilor prezenți și absenți la proba de marți este de 155.559, număr cu 261 mai mic decât numărul elevilor înscriși, declarat luni de minister. Este echivalentul a 10 clase cu câte 26 de elevi.

Comunicatul Ministerului Educației de marți, 14 iunie

De notat că astfel de diferențe nu au existat înainte și între probele Evaluării Naționale în anii precedenți. De exemplu, numărul elevilor înscriși la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a în 2021 a fost același – 131.179 de elevi – atât în raportarea generală declarată, cât și în raportările pentru probele de matematică și limba română. 

Datele-cheie pentru Evaluarea Națională, între 2013 și 2021:

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiecte și bareme la limba și literatura română la simularea pentru Evaluare Națională 2024 din județul Brăila, din luna mai / Elevii au avut de rezolvat cerințe pe baza unui text de Mircea Cărtărescu, „A patra inimă”

Elevii din clasa a VIII-a din județul Brăila au susținut luni, 13 mai, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale 2024. Inspectoratul Școlar…
Vezi articolul

Salt spectaculos la Matematică, pentru elevii din județul Iași, la Evaluarea Națională 2023. Creștere cu 80% a notelor peste 5, față de testarea inițială de acum 5 luni. Inspectoratul anunță într-un raport măsurile care ar fi avut efect: peste 2 milioane de lei investiți în pregătire intensivă, CampioMate și testări

Procentul elevilor absolvenți de clasa a VIII-a, care au luat peste 5 la Matematică în județul Iași, a crescut în 5 luni de la 42,15%, la testarea inițială din ianuarie…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2019: Greșelile cele mai frecvente la examenul de română și strategii de evitare a lor – sfaturi de la profesoara Ecaterina Stanca, de la Colegiul Tudor Vianu

Greșelile gramaticale din neatenție și din cauza stresului sunt cel mai des întâlnite la proba de Limba și literatura Română de la Evaluarea Națională, spune pentru Edupedu.ro profesoara Ecaterina Stanca,…
Vezi articolul