255 de posturi de directori şi directori adjuncţi de școli și grădinițe sunt scoase la concurs de Inspectoratul Școlar al Municipiului București

1.451 de vizualizări
Foto: © Photosvit | Dreamstime.com
255 de posturi de directori şi directori adjuncţi de unităţi de învăţământ din Capitală vor fi scoase la concurs în sesiunea ianuarie-aprilie, a anunţat marţi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, într-un comunicat, informează Agerpres.

“Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti anunţă organizarea Concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi de director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Bucureşti – sesiunea ianuarie-aprilie 2022. Concursul pentru ocuparea acestor posturi vacante se organizează în baza Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin OME nr. 4597/2021, cu modificările şi completările ulterioare”, afirmă sursa citată.

Lista posturilor vacante în unităţile de învăţământ din Municipiul Bucureşti este publicată pe site-ul www.ismb.edu.ro, la secţiunea “Concurs directori – sesiunea ianuarie-aprilie 2022”.

Potrivit IŞMB, în perioada 19-25 ianuarie vor fi depuse dosarele de înscriere la proba scrisă pe platforma informatică dedicată, iar între 26-28 ianuarie se va face evaluarea acestora.

Pe 31 ianuarie se va afişa lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor, iar pe 1 februarie se vor putea depune solicitările de analiză a cauzelor şi remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică.

În zilele de 2 şi 3 februarie se vor remedia “eventualele erori” la etapa de înscriere, iar pe 4 februarie va fi afişată lista candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor.

Proba scrisă va avea loc pe 18 februarie şi tot în aceeaşi zi vor fi afişate rezultatele. Contestaţiile în urma probei scrise vor putea fi depuse în zilele de 18 şi 19 februarie.

Afişarea rezultatelor finale după rezolvarea contestaţiilor se va face pe 22 februarie.

Candidaţii care nu au putut susţine proba scrisă pe 18 februarie deoarece se vor afla în izolare şi carantină vor putea susţine proba scrisă pe 4 martie şi în aceeaşi zi vor afla rezultatele.

Contestaţiile se vor depune în zilele de 4 şi 5 martie şi tot atunci vor fi afişate rezultatele după contestaţii. Proba de interviu se va susţine în perioada 16-25 martie, iar contestaţiile la această probă între 17 şi 29 martie. Pe 29 martie se vor afişa rezultatele finale ale concursului.

Pe 31 martie se vor valida rezultatele finale, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire care vor intra în vigoare la 18 aprilie.

Amintim că Edupedu.ro a scris despre calendarul pentru noul concurs de directori, ediția 2022, și despre bibliografia acestuia.

Foto: © Photosvit | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fosta inspectoare Iulia Cabrancea de la ISJ Constanța, condamnată de instanță la muncă în folosul comunității la un muzeu sau spital, după ce a recunoscut că a luat și o șpagă de 200 de euro, la o lună după ce a primit 5.000 de euro pentru a transfera un elev

Fosta inspectoare școlară din Constanța Iulia Cabrancea va face muncă în folosul comunității la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța sau la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, timp…
Vezi articolul

FOTO Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale – greșeală elementară de gramatică: a pus virgulă între subiect și predicat într-un angajament că nu va mai face coaliție cu PSD dacă rămâne șeful liberalilor

„PNL sub conducerea mea, nu va face coaliție cu PSD”, a scris Nicolae Ciucă, președintele Senatului și candidatul liberal la alegerile prezidențiale, într-un angajament pe care l-a făcut live la…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, despre proiectele legilor Educației Deca: Legea educației este cea mai importantă lege a unei țări, o operație pe creierul deschis al unei națiuni. Are emitentul autoritatea morală în acest moment și autoritatea politică pentru a propune o astfel de lege?

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, în mandatul căruia a fost aprobată Legea Educației nr. 1/ 2011, spune că “principala atribuție a unei legi a Educației este să stabilească un…
Vezi articolul