244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ, confirmați Covid-19 de la începutul școlii. Ministerul Educației: Incidența cumulată e mult mai redusă decât în rândul populației generale

6.885 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com

244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ au fost confirmați cu noul coronavirus în primele 4 zile de la redeschiderea școlilor, arată Ministerul Educației într-un comunicat emis joi seară. Acesta precizează că incidența cumulată în rândul elevilor este mult mai mică decât în rândul populației generale, iar în opt județe nu există cazuri de infectare în rândul elevilor.

Principalele date:

  1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
  2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171
  3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Incidența cumulată în rândul elevilor, pentru cele 4 zile de la debutul semestrului II, este de 1 caz confirmat/10.000 de elevi, “mult mai mică decât în rândul populației generale”.

Județele fără cazuri de infectare în rândul elevilor, raportate până acum: Argeș, Brașov, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea.

Comunicatul notează:

  • “Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.”

Photo 184273177 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comments
  1. Cei care ne conduc sunt rupți de realitate sau mai rău, vor sa facă genocid. Pe zi ce trece nr celor îmbolnăviți crește, dar noi nu vrem sa vedem realitatea. Aveți normă la morți sau ce? Sau dacă nu-s vaccinuri facem imunizare de turmă? Cine scapă scapă, cine nu…

  2. Toată lumea își dorește revenirea la o viață fără interdicții, dar dacă boala există, de ce ne încăpățânăm? Ce rezolvă părinții că duc copiii la școală pentru,, socializare” , școală pe care o negau înainte de 10 martie, nu vor să își testeze copiii pentru că dacă sunt pozitivi nu mai pot merge la serviciu. Ce vor de fapt părinții? Sper să ne maturizăm și să acceptăm realitatea, iar sănătatea este pe primul loc, altfel nu este viață.

  3. Cadre didactice – total cca 175.000,
    Angajati invatamant cca 300.000
    Elevi cca 2.800.000
    NU toti sunt la scoala in acest moment.

  4. Aplicați și voi metoda din Al Doilea Război Mondial:negati realitatea și spuneți că totul e bine și oamenii cred.Era cat pe ce sa cred.

  5. Incidența e mică…? În 4 zile la puțin peste jumătate din numărul de elevi și personal din învățământ? Cu cine ai făcut matematica?

      1. Am gasit un articol precum ca doar in constanta 770 elevi au fost confirmati de la revenirea in scoli.
        Pana la urma sunt 300 si ceva in toata tara, sunt 770 in toata tara sai sunt de fapt mii de elevi in toata tara bolnavi de covid?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Nicio sancțiune pentru profesorul Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism a Universității din București, acuzat de către unii studenți de “comportament abuziv”. Comisia de Etică îi cere o “reevaluare și corectare” a comunicării cu studenții

Analiza situației profesorului Marian Petcu de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București, acuzat de către un grup de studenți de “comportament abuziv”, a avut…
Vezi articolul
caldura calorifer

Peste 11 mii de elevi și copii de grădiniță din Focșani învață în frig, după ce Primăria nu a plătit datoriile. În jumătate dintre școli, elevii au program redus iar elevii din internate vor face naveta sau vor învăța online, anunță Inspectoratul Școlar Vrancea / Lista școlilor și grădinițelor fără căldură

Elevii din 21 școli și licee din orașul Focșani nu au căldură și apă caldă din cauză ca Primăria nu a plătit datoriile către compania de termoficare. În cazul a…
Vezi articolul

Lăsați profesorii să fie profesori - campanie Edupedu.ro pentru debirocratizarea muncii cadrului didactic

Încheierea notei la purtare, o nouă situație birocratică, semnalează un profesor de la un colegiu național: Trebuie să alerg prin școală să prind toți profesorii clasei, cu care nu am orar comun, ca să-mi semneze procesul verbal cu notele fiecărui elev

Nota la purtare pe fiecare modul este o nouă situație birocratică pentru un diriginte, semnalează un profesor de la un colegiu național, care dorește să-i păstrăm anonimatul. „Trebuie să alerg…
Vezi articolul

Laboratoare de Chimie deschise elevilor de la clasele a VII-a până la a XII-a, pentru a realiza experimentele din manuale, anunță Universitatea Politehnica Timişoara

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara (UPT) a lansat în această săptămână Programul Laboratoare de Chimie deschise elevilor şi profesorilor din învăţământul preuniversitar, în…
Vezi articolul