22 de creșe noi vor fi finalizate prin finanțarea aprobată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Proiectele aprobate, întârziate din cauza creșterii costurilor materiilor prime și lucrărilor

103 vizualizări
Foto: Pexels.com
Construcția a 22 de creșe noi, în orașe din întreaga țară, precum București, Ploiești și Zalău va fi finalizată după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat 50 de milioane de lei. Finanțarea a fost aprobată pentru a depăși blocajele cauzate de creșterea costurilor la materiile prime, conform Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Noile creșe vor fi amplasate în diverse orașe din țară, câte una în fiecare oraș, respectiv două, precum: Beiuș, Marghita, Bistrița, Zărnești, București, Călărași, Reșița, Câmpia Turzii, Gherla, Moreni, Deva, Petroșani, Târnăveni, Piatra Neamț, Câmpina, Ploiești, Zalău, Mediaș, Râmnicu Vâlcea, Huși, iar Drobeta Turnu Severin va beneficia de un număr de două astfel de creșe.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința numărului de locuri disponibile în creșe, lucru care a determinat inițierea unui program de construcție în mandatul anterior al Ministrului. Programul vizează sprijinirea familiilor tinere, încurajarea natalității și combaterea declinului demografic, potrivit comunicatului Ministerului Dezvoltării.

În același timp, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației are în derulare un proiect pentru construirea a 110 creșe prin fonduri din PNRR [Planul Național de Redresare și Reziliență], termenul de finalizare fiind decembrie 2025. La începutul mandatului actual, doar 7 dintre aceste unități erau finalizate.


1 comment
  1. Faceți creșe pentru că nu o sa mai fie copii. Să crească Ciolacu un copil cu 292 de lei, nici 10 lei pe zi. Așa fura și pesedistii 360 de lei pe an de la gura copiilor. Aceiași metodă a avut și cacatzu acum câțiva ani în urmă. Și apoi va mirați că a scăzut populația României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia. Se poate rezolva problema licitației realizând licitații multianuale – Szabó Ödön, vicepreședintele comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților

Programele „Masa caldă în școli” și „Cornul și laptele” ar trebui „să fie gândite complementar și nu unul împotriva altuia (…) Aceste două programe pot să funcționeze împreună, deși Masa…
Vezi articolul