19 candidați eliminați pentru fraudă la proba de Limba și literatura română, Bacalaureat 2021 – sesiunea august-septembrie. Peste 3.000 de absenți

819 vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Puțin peste 3.000 de candidați au lipsit la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2021), desfășurată luni, iar 19 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Au fost prezenți 14.427 de candidați din cei 17.485 de candidați înscriși. Pe lângă cei 19 eliminați, au absentat 3.039 de candidați.

Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:

  • 17 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 18 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 19 august: proba la Limba și literatura maternă – proba E.b)

Procedurile de echivalare și recunoaștere a competențelor lingvistice și digitale se vor derula în intervalul 23 – 31 august. Potrivit comunicatului, în acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/ recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Ministerul amintește că afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format fizic, cât și electronic.

În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

S-a găsit un “țap ispășitor” pentru cazarea elevilor la Olimpiada Națională de Limba franceză la căminul nereabilitat din Craiova: Inspectoarea de specialitate a fost dată afară din inspectorat, deși comisia de organizare era condusă de șeful inspectoratului școlar / Tot el a fost și șeful comisiei de anchetă

Inspectorul general școlar Dolj, Daniel Ion, președintele comisiei județene de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba Franceză (ONLFR) a decis încetarea detașării în interesul învățământului în cazul inspectoarei Adriana Sălceanu…
Vezi articolul

Webinare pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, care vor să depună proiecte în apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente de 60.000 de euro

Ministerul Educaţiei organizează două webinare cu scop informativ, vineri, 20.01.2023, începând cu ora 10:00, pentru directorii de colegii, licee, licee tehnologice, şcoli profesionale, palate și cluburile copiilor care vor să…
Vezi articolul

Profesoara finalistă în Global Teacher Prize, Ana-Maria Rusu, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări. A aplicat în competiție „dintr-o simplă curiozitate“ și spune că a scris că „am inventat predarea muzicii cu resurse și costuri zero“

Ana-Maria Rusu, profesoara finalistă în Global Teacher Prize, și-a dorit să devină cadrul didactic pe care nu l-a avut și înțelege copiii care pun mereu întrebări, „fără să le mai…
Vezi articolul