1746 de copii ucraineni au fost înscriși până acum ca audienți în școli și grădinițe, potrivit datelor ministerului Educației

164 de vizualizări
Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com
În fiecare săptămână, ministerul Educației centralizează datele privind elevii ucraineni refugiați care s-au înscris în unitățile de învățământ din România, sau care au depus cerere în acest sens la inspectoratele școlare. În data de 21 aprilie, ministerul a anunțat că sunt înscriși 1746 de copii ucraineni, la școli și grădinițe.

Într-o săptămână a crescut numărul copiilor înscriși cu 158, din data de 15 aprilie când erau înscriși 1588 de de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe.

Conform datelor centralizate și comunicate de inspectoratele școlare județene, situația privind înscrierea în unități de învățământ din țara noastră a elevilor și preșcolarilor refugiați din Ucraina, în data de 21 aprilie este:

  • 2.008 cereri depuse pentru înscrierea ca audienți (dintre care 667 de preșcolari și 1.341 de elevi);
  • 1.746 de copii repartizați/înscriși deja ca audienți în școli și grădinițe (dintre care 620 de prescolari și 1.126 de elevi).

Majoritatea elevilor învață după curriculum românesc dar sunt și mulți elevi care învață cu profesori ucraineni după programa din țara lor. Se întâmplă de exemplu la Colegiul “Mihai Viteazul” din București, unde săptămâna trecută învațau 264 de elevi ucraineni de clase primare în clase speciale unde predau profesori ucraineni. Ministrul Educației spune că vrea să extindă acest model de predare.

Ministerul Educației pune la dispoziție profesorilor ucraineni, manualele de comunicare în limba maternă, clasa I-a, clasa a II-a, clasa a III-a, clasa a IV-a, clasa a V-a și clasa a VI-a.

Foto: © Sebnem Ragiboglu | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și: DOCUMENT Materiale didactice în limba ucraineană pentru elevi de clasele I-VI, puse la dispoziție de ministerul Educației și alte resurse pentru profesori și cercetători din Ucraina, prin Comisia Europeană 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rafila: Nu poți să spui „am învins pandemia” și ulterior să soliciți oamenilor să se vaccineze / Valul 4 va fi important ca impact asupra populației, măsurile au fost prea puțin consistente

Senatorul PSD Alexandru Rafila a declarat la B1TV că cifrele privind evoluția valului 4 au fost evaluate „optimist” acum câteva săptămâni, de către medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de…
Vezi articolul

Dosarele candidaților care se înscriu la Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, potrivit Inspectoratului Școlar Sector 3 / Secretarul de stat Sorin Ion: Documentele se pot trimite și electronic

Dosarele candidaților care se înscriu la concursul național de Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ, conform unui anunț al Inspectoratului Școlar al Municipiului…
Vezi articolul